Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Marius Alexe se întoarce în fotbal! Anunţul fostului atacant al lui Dinamo

Dinamo Publicat pe 18 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20434397/1/dinamo-bucuresti-csu-craiova-liga-1-5-10-2014.jpg

Deşi are doar 31 de ani acum, Marius Alexe s-a retras prematur din fotbal, din cauza numeroaselor accidentări. Ultima experienţă a fost la FC Argeş, până în iarna lui 2019, iar acum se pregăteşte de revenirea în fotbal. Nu însă din postura de fotbalist.

Fostul atacant vrea să îmbrăţişeze cariera de antrenor, având în plan această intenţie încă de anii trecuţi, înainte să spună ”la revedere” carierei de fotbalist. A început treaba, a luat notiţe de la foştii antrenori, iar acum este pregătit să ia licenţa la Coverciano.

Ştiam că asta voi face încă din perioada petrecută pe gazon. Mi-am luat din timp multe notiţe, am purtat numeroase discuţii cu antrenorii, mai ales din postura mea de căpitan pe la echipele pe unde am evoluat. E ceea ce mă atrage.

Există o serie de facilităţi şi priorităţi dacă ai fost jucător în Serie A şi e clar că acolo voi merge să mă pregătesc pentru această meserie. Sunt un fanatic al organizării, factor pe care voi pune mare preţ ca antrenor. Provenind dintr-un atacant, voi prefera faza ofensivă, dar ştiu că trebuie să fiu echilibrat şi să ţin cont în primul rând de jucătorii pe care-i voi avea la dispoziţie”, a spus Alexe, pentru PlaySport.

Până atunci, până se devină un antrenor în adevăratul sens al cuvântului, Marius Alexe a pus în aplicare un alt plan, înfiinţarea proiectului Udinese Academy, care are legătură directă cu echipa din Italia. A luat o franciză.

Ne vor pune tot la dispoziţie, de la metodologie, structura antrenamentelor şi nutriţie până la asistenţă permanentă din partea directorului Academiei şi posibilitatea de participa la stagii cu antrenorii pe care-i vom angaja la Bucureşti.

Intenţionăm să facem grupe de la 5 la 15 ani, plus echipă de seniori, care e deja înscrisă în campionatul municipal. Asta pentru că sunt copii care explodează mai târziu şi vrem să avem continuitate.

E clar că Udinese se va bucura de prioritate în ce priveşte cei mai buni jucători. Cu prima formaţie o vom lua pas cu pas, să vedem până unde vom putea urca. Deocamdată, targetul ar fi liga a treia”, a mai spus Alexe.

Marius Alexe părea că va avea o carieră încununată de succes, mai ales în anul 2013 când a fost transferat de Dinamo la Sassuolo. Cam de atunci cariera lui a început să o ia însă în jos, pentru că a fost măcinat de accidentări seriose. Cele mai bune prestaţii le-a avut în ”Ştefan cel Mare”, unde a marcat de 41 de ori în 161 de meciuri.

Are trei trofee în palmares, toate cu Dinamo, un campionat (2007), o Cupă a României (2012) şi o Supercupă a României (2013). A adunat şi şapte meciuri pentru naţionala României.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele