Ultima oră
Pablo Cortacero şi-a anunţat revenirea la Dinamo! Mario Nicolae: "A spus că a rezolvat totul, că are planul făcut cu acţionariatul" Pablo Cortacero şi-a anunţat revenirea la Dinamo! Mario Nicolae: "A spus că a rezolvat totul, că are planul făcut cu acţionariatul"
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Ungaria - Portugalia, ACUM, la Budapesta. Ocazie imensă irosită de Cristiano Ronaldo! Franţa - Germania, de la 22:00 LIVE BLOG EURO 2020, ziua 5 | Ungaria - Portugalia, ACUM, la Budapesta. Ocazie imensă irosită de Cristiano Ronaldo! Franţa - Germania, de la 22:00
Dinamo a refuzat 400.000 de euro pentru Deian Sorescu. A trimis o contraofertă de un milion de euro Dinamo a refuzat 400.000 de euro pentru Deian Sorescu. A trimis o contraofertă de un milion de euro
Cristiano Ronaldo a mai bifat două recorduri, după debutul Portugaliei la EURO 2020 Cristiano Ronaldo a mai bifat două recorduri, după debutul Portugaliei la EURO 2020
Dinamo nu-l mai poate ţine pe Paul Anton. Ce oferte are mijlocaşul ”câinilor” Dinamo nu-l mai poate ţine pe Paul Anton. Ce oferte are mijlocaşul ”câinilor”
Dinamo confirmă varianta insolvenţei, după ce fanii au negat-o vehement. Mario Nicolae: "Ne-ar ajuta să construim mai bine" Dinamo confirmă varianta insolvenţei, după ce fanii au negat-o vehement. Mario Nicolae: "Ne-ar ajuta să construim mai bine"

Marius Şumudică, sunat din Turcia după finala Ligii Campionilor. Cum s-a făcut paralela: ”Mi-au zis că am avut dreptate”

Champions League Publicat pe 30 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20224678/1/sumudica-1.jpg

Marius Şumudică este un adept al fotbalului ofensiv şi al sistemelor bazate pe forţa de atac. Antrenorul a povestit că a fost sunat de mai mulţi jurnalişti din Turcia după finala Ligii Campionilor, care i-au dat dreptate cu privire la faptul că fotbalul se schimbă şi sistemul 4-2-3-1 nu mai e la modă.

Acest lucru a fost remarcat prin forţa ofensivă arătată de Chelsea cu Manchester City. Trupa lui Pep Guardiola şi-a creat cu greu ocazii de gol, Tuchel abordând o strategie prin care a fost peste ”cetăţeni”, cu un joc agresiv, cu presing sus şi orientat pe poarta adversă.  

Aseară după meci m-au sunat doi jurnalişti din Turcia, care-mi spuneau «Mister, ai avut dreptate, ai încercat să schimbi şi la noi aici faţa fotbalului. Am devenit monotoni, vedem la toţi antrenorii acelaşi sistem, 4-2-3-1». Şi-au dat seama. 

Un sistem este foarte elastic, un sistem 3-5-2 / 3-4-3 îţi dă unghiuri de joc şi îţi permite să te închizi foarte bine pe faza de apărare. Ce s-a întâmplat aseară a fost o mostră a fotbalului. 

Inter a câştigat campionatul cu 3 fundaşi centrali, au fost meciuri în care şi Guardiola a câştigat cu 3 fundaşi centrali. Nu mai vorbesc de Chelsea, de naţionala Belgiei, a Rusiei. Sunt multe pe care eu le urmăresc pentru că acelaşi sistem îl joc şi eu, vreau să văd ce îţi oferă jocul”, a spus Şumudică la Pro X. 

Chelsea Londra a câştigat Liga Campionilor, învingând, sâmbătă seară, cu scorul de 1-0, echipa Manchester City, în finala disputată pe stadionul Dragao din Porto. Chelsea şi-a mai adjudecat trofeul în 2012. Golul a fost marcat de Havertz, în minutul 42.

Meciul a fost programat iniţial la Istanbul, dar a fost mutat din cauza restricţiilor legate de pandemie. Partida s-a disputat cu public.

Kevin De Bruyne, de la City, a părăsit terenul în minutul 60, după ce s-a accidentat la un impact cu Rudiger. Belgianul a ieşit de pe teren cu ochii în lacrimi.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt