Ultima oră
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul
Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!” Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!” Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!”

Măsuri importante luate de China din cauza COVID-19, înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă

JO 2020 Publicat pe 29 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20447511/1/olympic-games-2020.jpg

Autorităţile chineze au plasat luni în carantină zeci de mii de locuitori din nordul Chinei şi le-au cerut locuitorilor Bejingului să-şi limiteze deplasările din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de covid-19 în ţară, cu 100 de zile înaintea lansării Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă din capitala chineză, relatează AFP.

China a înregistrat 39 de cazuri noi de covid-19 luni şi peste 100 în ultima săptămână, majoritatea din cauza deplasărilor unui grup de turişt.

Autorităţile chineze - care practică o politică de ”toleranţă zero” faţă de SARS-CoV-2 - au reacţionat prompt - au impus restricţii şi au organizat campanii de depistare în masă în regiunile afectate.

La Beijing, unde la 4 februarie urmează să înceapă JO de Irană, un maraton la care urmau să participe 30.000 de alergători, la 31 octombrie, a fost amânat pe termen nedefinit, ”pentru a preveni riscul transmiterii epidemice”, au anunţat organizatorii.

Maratonul de la Wuhan, la care urmau să ia parte duminică 26.000 de oameni, în oraşul în care noul coronavirus a fost identificat prima oară, la sfârşitul lui 2019, a fost anulat în ultimul moment, din aceeaşi cauză.

Un oficial municipal de la Beijing le-a cerut locuitorilor capitalei să evite atât călătoriile ”care nu sunt necesare” în afara oraşului, cât şi adunări la scară mare, pentru moment.

Orice persoană care soseşte la Beijing dintr-o regiune în care s-au înregistrat cazuri de covid-19 este necesar să prezinte un test negativ, au anunţat autorităţile.

Noile cazuri de covid-19 au fost identificate în 11 provincii, majoritatea situate în nordul Chinei.

La Ejin, un oraş din Mongolia Inferioară (nord), aproximativ 35.000 de oameni au fost plasaţi în carantină, pe o perioadă de două săptămâni, începând de luni.

În oraşe din vest - inclusiv la Lanzhou, capitala provinciei Gansu -, circulaţia autobuzelor şi taxiurilor a fost suspendată, iar situri turistice au fost închise vizitatorilor.

Autorităţile au anunţat duminică suspendarea voiajelor în cinci zone în care s-au înregistrat cazuri de covid-19, inclusiv la Beijing.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele