Ultima oră
Ante Vukusic a marcat primul gol pentru noua sa echipă. Fostul atacant al FCSB-ului promite să-şi revină la forma de acum câţiva ani Ante Vukusic a marcat primul gol pentru noua sa echipă. Fostul atacant al FCSB-ului promite să-şi revină la forma de acum câţiva ani
Messi are o contuzie şi nu va evolua în meciul cu Metz
Messi are o contuzie şi nu va evolua în meciul cu Metz
VIDEO | Cupa României, 16-imi de finală. Baia Mare - Poli Iaşi 1-0, LIVE pe Look Sport+. Petrolul - FC U Craiova, de la 18:45, Mioveni - Rapid, de la 21:30
VIDEO | Cupa României, 16-imi de finală. Baia Mare - Poli Iaşi 1-0, LIVE pe Look Sport+. Petrolul - FC U Craiova, de la 18:45, Mioveni - Rapid, de la 21:30
Dragoş Nicolae Mădăraş l-a învins pe Filip Jianu, în primul tur al turneului challenger de la Bucureşti
Dragoş Nicolae Mădăraş l-a învins pe Filip Jianu, în primul tur al turneului challenger de la Bucureşti
Iuliu Mureşan vrea un fost CFR-ist: Tiago Lopes, liber de contract din martie, e aproape de Dinamo! Iuliu Mureşan vrea un fost CFR-ist: Tiago Lopes, liber de contract din martie, e aproape de Dinamo!
Presa internaţională anunţă mişcări de trupe pe băncile marilor echipe. Unde ar urma să ajungă Pirlo şi Zidane Presa internaţională anunţă mişcări de trupe pe băncile marilor echipe. Unde ar urma să ajungă Pirlo şi Zidane

Mesajul lui Cristiano Ronaldo pentru Pele, după ce l-a detronat în clasamentul celor mai buni marcatori din istorie

Staruri din fotbal Publicat de Andrei Ionascu pe 15 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38211/20064514/1/profimedia-0597518262.jpg

Cristiano Ronaldo (35 de ani) a ajuns la 770 de goluri marcate în carieră, după hat-trick-ul reuşit în meciul Cagliari - Juventus 1-3, duminică, în direct pe Look Sport. Starul portughez a publicat un mesaj amplu pe reţelele de socializare, referindu-se şi la recordul legendarului Pele.

Potrivit statisticii oficiale, Cristiano Ronaldo (35 de ani) este al doilea cel mai bun marcator din istoria fotbalului, după cehul Josef Bican, autorul a 805 de goluri.

Cristiano Ronaldo l-a depăşit şi pe brazilianul Pele, care are 767 de goluri în 815 partide oficiale.

Pele a susţinut mult timp că este cel mai bun marcator din toate timpurile. Totuşi, această bornă a brazilianului nu este recunoscută în mod oficial. Sute dintre aceste goluri au fost reuşite în meciuri amicale, pentru Brazilia şi Santos.

La 35 de ani, Cristiano Ronaldo este golgheterul naţionalei Portugaliei (102 goluri) şi a mai jucat pentru Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum Juventus (95).

"În ultimele săptămâni, au existat tot felul de ştiri despre cel mai bun marcator din istoria fotbalului, după ce am depăşit borna de 757 goluri oficiale înscrise de Pele. Deşi sunt recunoscător pentru acea distincţie, acum e momentul să explic de ce nu mi-am însuşit acest record până acum.

Admiraţia mea eternă şi necondiţionată pentru domnul Edson Arantes do Nascimento, precum şi respectul pe care îl port fotbalului din secolul 20 m-au făcut să iau în considerare 767 de goluri înscrise de Pele, după ce am adunat cele 9 reuşite înscrise pentru echipa statului Sao Paulo, dar şi golul reuşit pentru echipa militară a Braziliei.

Lumea s-a schimbat de atunci, la fel şi fotbalul, dar asta nu înseamnă că putem şterge recorduri conform intereselor noastre. Azi am ajuns la borna 770 de goluri oficiale în cariera mea profesionistă şi primele mele cuvinte se îndreaptă către Pele. Nu există copil în această lume care să nu fi fost crescut ascultând poveşti despre meciurile lui Pele, golurile şi recordurile sale, iar eu nu fac excepţie. Din acest motiv, sunt plin de bucurie şi de mândrie, ştiind că acum sunt primul în topul marcatorilor, după ce i-am depăşit recordul lui Pele. E ceva la care nu am visat niciodată, copil fiind.

Le mulţumesc tuturor celor care au luat parte la această călătorie alături de mine. Tuturor colegilor, tuturor adversarilor, fanilor acestui sport minunat şi, mai presus de toate, familiei şi prietenilor apropiaţi. Credeţi-mă când spun că nu aş fi reuşit asta fără voi. Acum, abia aştept următoarele meciuri şi provocări. Următoarele recorduri şi trofee. Credeţi-mă, povestea este departe de a se fi încheiat. Viitorul înseamnă mâine şi mai sunt multe de câştigat alături de Juventus şi de naţionala Portugaliei. Veniţi cu mine în această călătorie! Să mergem", este postarea lui Cristiano Ronaldo.

 

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt