Ultima oră
EXCLUSIV | Rădoi, îndemnat să-l aleagă pe Ianis în locul lui Man: "În momentul de faţă, sigur că i-ar lua faţa" EXCLUSIV | Rădoi, îndemnat să-l aleagă pe Ianis în locul lui Man: "În momentul de faţă, sigur că i-ar lua faţa"
Două dintre fiicele lui Maradona, audiate în cadrul anchetei privind moartea fostului fotbalist
Două dintre fiicele lui Maradona, audiate în cadrul anchetei privind moartea fostului fotbalist
Ianis Zicu, încântat de Ianis Hagi: "Cred că e între primii zece din lume la vârsta lui!" Ianis Zicu, încântat de Ianis Hagi: "Cred că e între primii zece din lume la vârsta lui!"
Adrian Ilie se implică din nou în fotbal. Clubul ajutat de fostul atacant al Generaţiei de Aur Adrian Ilie se implică din nou în fotbal. Clubul ajutat de fostul atacant al Generaţiei de Aur
Jorge Sampaoli a semnat cu Olympique Marseille până în 2023 Jorge Sampaoli a semnat cu Olympique Marseille până în 2023
OGC Nice, echipă antrenată de Adrian Ursea, a învins Rennes, scor 2-1, în Ligue 1
OGC Nice, echipă antrenată de Adrian Ursea, a învins Rennes, scor 2-1, în Ligue 1

Miercuri începe faza a doua a Campionatului Mondial de Handbal. Partidele se văd pe Look Sport

Handbal Publicat de Daian Cutu pe 20 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/19916380/1/spa.jpg

La Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt au fost desemnate cele 24 echipe calificate în grupele principale, după partidele din grupele preliminare. Meciurile din faza a doua a grupelor încep miercuri.

În urma rezultatelor înregistrate în cele opt grupe preliminare, în grupele principale s-au calificat: Ungaria, Spania, Germania, Polonia, Brazilia, Uruguay (grupa I), respectiv Danemarca, Croaţia, Qatar, Argentina, Japonia, Bahrain (II), Portugalia, Franţa, Islanda, Norvegia, Elveţia, Algeria (III) şi Suedia, Rusia, Egipt, Slovenia, Belarus, Macedonia (IV).

Meciurile se vor desfăşura între 20 şi 25 ianuarie, iar primele două clasate în fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală, fază din care se joacă eliminatoriu până la finale. Sferturile vor avea loc în 27 ianuarie, semifinale, în 29 ianuarie, şi finalele pentru medalii, în 31 ianuarie.

Semifinalele şi finalele se vor disputa doar la Cairo.

Campioana mondială en-titre este Danemarca.

CM din Egipt este primul care se desfăşoară cu 32 de echipe la start, iar meciurile au loc în patru oraşe, însă fără spectatori, din motive pandemice.

România nu se află printre participante, după ce calificările europene au fost anulate din motive pandemice, astfel că la CM din Egipt au ajuns primele 13 clasate la Campionatul European din 2020, alături de Danemarca, deţinătoarea titlului mondial, precum şi de Polonia şi echipa Federaţiei Naţionale de Handbal a Rusiei, care au primit wild-card. La CE din 2020, România nu a participat.

Ultima dată, tricolorii au participat la ediţiile CM din 2009 şi 2011, când s-au clasat pe locul 15, respectiv 19. Palmaresul României include patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974) şi două medalii de bronz (1967, 1990).

mail-share icon Email
viewscnt

Handbal

Ultimele articole Toate articolele