Ultima oră
”I-am certat un pic pe jucători”. Mircea Rednic şi-a îndeplinit obiectivul la UTA ”I-am certat un pic pe jucători”. Mircea Rednic şi-a îndeplinit obiectivul la UTA
Zoltan Ritli, fostul portar al Stelei, a fost numit director tehnic Zoltan Ritli, fostul portar al Stelei, a fost numit director tehnic
Dorinel Munteanu îşi distruge jucătorii după eşecul cu UTA: ”Greşeală de curtea şcolii!”

Dorinel Munteanu îşi distruge jucătorii după eşecul cu UTA: ”Greşeală de curtea şcolii!”
George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi atacantul român George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi atacantul român
Mesaj pentru Adrian Mititelu după haosul de la Craiova: ”O poate bate o echipă de Liga 3!”

Mesaj pentru Adrian Mititelu după haosul de la Craiova: ”O poate bate o echipă de Liga 3!”
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Mutua Madrid Open. Ea ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Mutua Madrid Open. Ea ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek

Mihai Rotaru critică FRF pentru regula U21. "Scopul nostru este să creştem fotbalul românesc, nu să vindem jucători"

CS Universitatea Craiova Publicat de Andrei Ionascu pe 28 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20022111/2/rps7914.jpg

Universitatea Craiova este unul dintre cluburile din Liga 1 care contestă regula U21 impusă de către Federaţia Română de Fotbal. Finanţatorul ‘alb-albaştrilor’, Mihai Rotaru, consideră că scopul echipelor nu trebuie să fie vânzarea jucătorilor tineri către cluburile din străinătate, ci performanţa în competiţiile europene.

Regula U21 în Liga 1 a stârnit nemulţumirea mai multor echipe, care apelează la un tertip pentru a o respecta. Foarte mulţi antrenori apelează la schimbarea unui jucător sub 21 de ani în primele minute ale unui meci. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pregăteşte modificarea acestei reguli, pentru ca fotbalistul tânăr să fie cel puţin 45 de minute pe teren într-un meci.

Foarte multe cluburi din Liga 1 cer eliminarea obligativităţii de a folosi doi jucători U21 în echipa de start şi revenirea la un singur fotbalist sub 21 de ani.

"Fotbalul românesc nu îşi doreşte nici să vindem jucători tineri pe sume cât mai mari, vrem în Europa League. Federaţia spune pentru a doua oară că vom avea o naţională puternică atunci când 22 de jucători vor juca la cluburi de afară. A mai zis asta şi acum vreo două luni, credeam că nu mai aud bine. Nu acesta este scopul nostru.

Scopul nostru este să creştem fotbalul românesc şi echipele din România, nu să vindem jucători. FRF se transformă în agent de jucători, ceea ce este greşit. Scopul nostru nu este ca Liga 1 să fie academie pentru cluburile de afară. Când faci un copil, nu e scopul tău să îl dai spre adopţie. Cum să fie scopul să vindem mai scump decât Polonia, Serbia şi Croaţia? Asta e doar o consecinţă a unui fotbal puternic.

Vindem doar noi, FCSB şi Viitorul, ceea ce nu ajută Liga 1. Am văzut că sunt cifre că s-au adus 26 de milioane prin vânzarea jucătorilor tineri. Dar să nu uităm că 22 s-au adus prin vânzarea lui Man şi Mihăilă, care sunt doar doi jucători. Să nu transformăm regula U21 în cauza acestor reuşite. Ivan la 16 ani înscria contra FCSB-ului, Mihăilă creşte la noi de la 16 ani. Noi trebuie să dezvoltăm fotbalul românesc forţând cluburile să fie mai puternice. E bine să vindem pe sume mari, dar nu ăsta trebuie să fie scopul", a spus Mihai Rotaru la DigiSport.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38230/20022111/1/rotaru.jpg

mail-share icon Email
viewscnt