Ultima oră
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”

Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, dată în judecată de un fost oficial. Daunele uriaşe solicitate în Tribunal

Sporturi Publicat pe 26 mai 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/19373036/1/roxana-maracineanu.jpg
Fostul preşedinte al Federaţiei Franceze a Sporturilor pe Gheaţă, Didier Gailhaguet, îi cere Roxanei Mărăcineanu, ministrul Sporturilor, suma de 300.000 de euro pentru că l-a forţat să demisioneze, după ce fosta patinatoare Sarah Abitbol a dezvăluit că a fost abuzată sexual de antrenorul ei, informează RMC Sport.
Prin avocatul său, William Bourdon, fostul conducător al forului i-a trimis o scrisoare ministrului Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, citată de Le Monde. În scrisoare, Mărăcineanu este acuzată că "a exercitat o presiune decisivă pentru a obţine demisia domnului Didier Gailhaguet, în ciuda independenţei federaţiei şi în timp ce aceasta nu făcea parte din atribuţiile ministrului".
 
Argumentele se întind pe mai mult de treizeci de pagini cu scopul de a obţine o compensaţie prealabilă de 302.550 de euro. Această sumă corespunde celor 27 de luni de salariu pe care l-ar fi primit Gailhaguet dacă şi-ar fi dus la bun sfârşit mandatul (din martie 2020 până în iunie 2022), precum şi o indemnizaţie de 150.000 de euro pentru repararea "unui grav prejudiciu de imagine".
 
Această sumă este solicitată înainte de "orice acţiune contencioasă" şi face parte dintr-un recurs administrativ prealabil obligatoriu (RAPO), procedură pentru contestarea deciziei unei administraţii.
 
Avocatul lui Gailhaguet denunţă ingerinţa ministerului în cadrul federaţiei: "Ministerul dumneavoastră l-a obligat pe domnul Didier Gailhaguet să demisioneze, în special prin poziţiile mediatice repetate şi cu o brutalitate rară împotriva lui".
 
El îi reproşează Roxanei Mărăcineanu faptul că a vorbit despre violenţa sexuală denunţată de numeroase patinatoare împotriva lui Gilles Beyer, fost antrenor, apropiat de Gailhaguet şi membru al Biroului executiv al federaţiei până în 2018. Fostul preşedinte s-a apărat întotdeauna susţinând că nu a cunoscut aceste acte, dar ministrul a ameninţat cu retragerea acreditarii federatiei.
 
În scrisoare, Bourdon denunţă o intervenţie "fără nici cea mai mică anchetă şi fără nicio precauţie", care merge până "la a lăsa să se înţeleagă o formă de complicitate din partea lui Didier Gailhaguet". 
 
În cartea "Un si long silence", Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.
 
L’Equipe a prezentat, la începutul lunii februarie, într-un material anchetă despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, cazul unei alte foste patinatoare, Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.
 
La 8 februarie, preşedintele FFSG, Didier Gailhaguet, a demisionat, în urma scandalului de viol în care a fost implicat antrenorul de patinaj Gilles Beyer.
 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele