Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Moment istoric: nicio echipă din Casa Liga 1 nu are pe bancă un antrenor care să fi câştigat titlul de campion! Petrea va rămâne singurul cu trofeu, după plecarea lui Contra

Superliga Publicat pe 30 nov 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19634711/1/2a.jpg


Plecarea lui Dan Petrescu de pe banca tehnică a celor de la CFR Cluj lasă Casa Liga 1 într-o situaţie atipică: niciunul dintre antrenori nu a cucerit titlul de campion! Mai mult, de miercuri, când foarte probabil Cosmin Contra îşi va încheia conturile cu Dinamo, Toni Petrea (45 de ani) va deveni singurul tehnician de pe prima scenă care şi-a trecut în CV un trofeu în fotbalul românesc.

Casa Liga 1 şi-a pierdut omul-record şi cel mai vechi antrenor

Într-o perioadă în care antrenorii tineri sunt la putere, Dan Petrescu era cam ultima legătură cu trecutul glorios al fotbalului românesc. Iar fostul fundaş dreapta al Generaţiei de Aur îşi domina adversarii la absolut toate capitolele: avea patru titluri (unul cu Unirea Urziceni, trei la rând cu CFR Cluj) şi era cel mai vechi în funcţie în Casa Liga 1, fiind numit de CFR Cluj în urmă cu un an, opt luni şi opt zile. Acum, odată cu plecarea sa, Marius Croitoru (40 de ani) preia ştafeta, fiind înscăunat de Valeriu Iftime acum un an, cinci luni şi 25 de zile. Pe locul doi e Ilie Poenaru (44 de ani), cel care a condus primul meci ca antrenor al Academicii Clinceni în Casa Liga 1 acum un an, patru luni şi 17 zile. Poenaru deţine recordul de longevitate, fiind numit de ilfoveni pe 6 ianuarie 2018, când echipa se afla în Liga 2.

Situaţie incredibilă: Petrea va rămâne singurul cu trofeu!

Pentru a înţelege şi mai bine importanţa despărţirii lui Petrescu de CFR Cluj, trebuie să spunem că, în acest moment, Toni Petrea şi Cosmin Contra sunt singurii antrenori din Casa Liga 1 care ştiu cum e să ridici deasupra capului un trofeu. Petrea, tehnician necunoscut publicului larg până acum câteva luni, a cucerit sezonul trecut Cupa României alături de FCSB, în timp ce Guriţă are în palmares două Cupe, una cu Petrolul (2013/2014) şi una cu Dinamo (2016/2017). Odată ce Cortacero îl va înlătura pe Contra de la Dinamo, Toni Petrea va rămâne singur pe lista tehnicienilor care au câştigat o competiţie în fotbalul românesc.

Emil Săndoi, veteran la...55 de ani!

Iar explicaţia pentru situaţia ciudată e dată de faptul că din ce în ce mai multe cluburi din România apelează la antrenori tineri, aflaţi la început de drum, dar dornici de afirmare. Cauza e simplă: majoritatea celor cu nume în România (Şumudică, Gâlcă, Lucescu, Olăroiu, Isăilă) au făcut pasul spre străinătate şi sunt greu de adus din cauza salariilor mari, iar despre nume mari, precum Lucescu sau Boloni, nici nu poate fi vorba.
 
Aşa s-a ajuns în situaţia în care Emil Săndoi, antrenorul celor de la Chindia Târgovişte, să fie cel mai în vârstă antrenor din Casa Liga 1 la doar 55 de ani. E urmat de Leo Grozavu (53 de ani, aflat de un an şi 18 luni la Sepsi) şi Eugen Neagoe (53 de ani, numit de Astra acum 19 zile).
 
La polul opus, "haita tânără" e condusă de spaniolul Ruben Albes (Hermannstadt) şi Ruben Barrera (Viitorul), ambii în vârstă de 35 de ani, Marius Croitoru (FC Botoşani - 40 de ani) şi Laszlo Balint (UTA Arad - 41 de ani).
 
 
 
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele