Ultima oră
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie
Record mondial doborât de un campion nigerian. A jucat şah fără întrerupere timp de 58 de ore Record mondial doborât de un campion nigerian. A jucat şah fără întrerupere timp de 58 de ore
CSM Bucureşti – Dunărea Brăila e finala Cupei României CSM Bucureşti – Dunărea Brăila e finala Cupei României
Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 6 centimetri peste barem Bianca Ghelber s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, cu 6 centimetri peste barem
Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid

Momente emoţionante pentru Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, în ziua meciului Dinamo – Veszprem: ”A fost o zi în care am plâns mult. Oamenii aceştia nu l-au uitat pe băiatul meu şi ţin să le mulţumesc”

Handbal Publicat pe 29 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20447055/1/marian-cozma.jpg

Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma, a trăit ziua de ieri la intensitate maximă. Partida din Liga Campionilor dintre două echipe pentru care a jucat ”Păsărilă”, Dinamo şi Veszprem, câştigată de ”câini”, a fost un eveniment care i-a readus pe retină lui Petre Cozma imaginea fiului său.

Petre Cozma, ca de fiecare dată, a rememorat momentele petrecute de Marian la Dinamo şi la Veszprem şi e recunoscător că, după atâţia ani de la tragedie, 13 ani mai precis, fiul său nu a fost uitat.

A fost o zi în care am plâns mult. Oamenii aceştia nu l-au uitat pe băiatul meu şi ţin să le mulţumesc. Şi cei de la Dinamo sunt lângă mine. Am un prieten în persoană domnului preşedinte Ionuţ Popa.

Cei de la Veszprem i-au adus nepotului meu o minge cu autograful tuturor jucătorilor şi un tricou. A fost impresionant. Aş vrea să se ştie că Marian a ţinut mult la oamenii de la Veszprem A avut oferta să joace la Barcelona dar a preferat să rămână acolo.

A avut un contract foarte bun. Ştia suma pentru care semnează dar nu a verificat-o în contract. Avea mare încredere în aceşti oameni, care, iată că nu l-au uitat. Atunci el a semnat, iniţial, pe 120.000 pe an. Apoi se dusese spre 150.000”, a spus Petre Cozma, pentru ProSport.

Campioana României la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a învins joi, pe teren propriu, formaţia ungară Veszprem HC, scor 31-29 (14-13), în etapa a 6-a din grupa B a Ligii Campionilor. Cele două echipe au jucat şi în memoria lui Marian Cozma, pivotul decedat în urmă cu 12 ani, pe când juca la formaţia din Ungaria.

Principalii marcatori ai partidei au fost Ghionea 7 goluri, Campos 6, pentru Dinamo, respectiv Nenadic 8, pentru Veszprem.

Chiar dacă partida nu s-a disputat cu spectatori, cele două cluburi au avut parte de numeroase mesaje pe reţelele de socializare, după ce au anunţat că nu vor uita de Marian Cozma, dinamovistul care s-a transferat la Veszprem, iar în 8 februarie 2009 a murit, în oraşul ungar. El a fost înjunghiat într-un club unde se afla pentru a sărbători naşterea copilului unui coleg de la echipa din Veszprem.

Revenind la etapa a 6-a din grupa B, s-a mai jucat partida dintre Vive Kiele - PSG, un rezultat surpriză - 38-33, iar joi seară mai sunt programate confruntările dintre SG Flensburg Handewitt - HC Motor şi FC Porto - FC Barcelona.

Anterior, Dinamo Bucureşti a obţinut următoarele rezultate în grupa B: 32-29 cu Kielce, 30-41 cu PSG, 26-27 cu FC Porto, 32-36 cu FC Barcelona şi 27-28 cu HC Motor.

După şase etape, Dinamo Bucureşti ocupă locul 7, cu 4 puncte.

În următoarea etapă, campioana României va juca în deplasare, cu Flensburg, în 17 noiembrie.

După disputarea partidelor tur-retur în ambele grupe ale Ligii Campionilor, încep fazele eliminatorii, din 30 martie 2022, play-off şi sferturi, iar Turneul Final Four va avea loc în 18-19 iunie.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele