Ultima oră
FED CUP | România - Italia 0-1. Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan, în direct pe Look Sport+. Irina Bara a pierdut primul meci FED CUP | România - Italia 0-1. Mihaela Buzărnescu - Martina Trevisan, în direct pe Look Sport+. Irina Bara a pierdut primul meci
FED CUP | România - Italia 0-1. Irina Bara - Elisabeta Cocciaretto 1-6, 4-6, în meciul de deschidere FED CUP | România - Italia 0-1. Irina Bara - Elisabeta Cocciaretto 1-6, 4-6, în meciul de deschidere
VIDEO | Începe play-out-ul Ligii 1! UTA - Viitorul, LIVE pe Look Sport. Portarul Iacob s-a accidentat! Gazdele, mai periculoase în startul partidei VIDEO | Începe play-out-ul Ligii 1! UTA - Viitorul, LIVE pe Look Sport. Portarul Iacob s-a accidentat! Gazdele, mai periculoase în startul partidei
Întăriri pentru Ouzounidis la start de play-off. Reagy Ofosu s-a întors la antrenamente după două luni şi jumătate Întăriri pentru Ouzounidis la start de play-off. Reagy Ofosu s-a întors la antrenamente după două luni şi jumătate
VIDEO | Ouzounidis apelează la rotaţia jucătorilor în play-off. "Este o perioadă cu multe meciuri. Este important să începem cu dreptul" VIDEO | Ouzounidis apelează la rotaţia jucătorilor în play-off. "Este o perioadă cu multe meciuri. Este important să începem cu dreptul"
Echipa ideală a Ligii 1, sezonul regulat. Cinci jucători de la FCSB, câte doi de la CFR Cluj şi Craiova Echipa ideală a Ligii 1, sezonul regulat. Cinci jucători de la FCSB, câte doi de la CFR Cluj şi Craiova

Motivul pentru care arbitrul Octavian Şovre i-a cerut un autograf lui Haaland. “E pentru o cauză nobilă. Ne-a ajutat foarte mult în aceşti ani”

Champions League Publicat de Andrei Ionascu pe 7 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20104452/1/octavian-sovre-autograful-haaland.jpg

Arbitrul asistent Octavian Şovre i-a cerut un autograf atacantului norvegian Erling Haaland, după meciul pierdut de Borussia Dortmund, scor 1-2, cu Manchester City, în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. După ce a fost pus la zid în presa internaţională, gestul lui Şovre a fost explicat de către preşedintele Asociaţiei S.O.S Autism Bihor, care a precizat că este vorba despre un demers umanitar, de strângere de fonduri.

La finalul meciului Manchester City - Dortmund, pe tunelul de la vestiare, Octavian Şovre, membru în brigada condusă de către Ovidiu Haţegan, este văzut cum îi cere un autograf lui Haaland.

Acest gest a fost condamnat de către presa din Anglia, dar şi de către foşti arbitri internaţionali din România, precum Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu.

Octavian Şovre, un arbitru asistent cu multă experienţă internaţională (al 17-lea an consecutiv pe lista FIFA), ajută de mai bine de 5 ani un centru unde copii şi adulţi cu forme grave de autism din judeţul Bihor fac terapie.

Potrivit GSP, pentru strângerea de fonduri, Şovre donează tot ceea ce a luat ca suveniruri de la meciurile la care a fost delegat: tricouri ale unor jucători, fotografii şi mai ales autografe luate pe cartonaşe sau chiar pe fanionul cu care a oficiat.

“Acel autograf e pentru o cauză nobilă. Poate lumea nu ştie, dar Tavi e implicat direct în sprijinirea acestei Asociaţii, prin care funcţionează acest singur centru acreditat pentru adulţii cu forme grave de autism din Bihor. Sunt doar 5 în toată ţara. N-am cuvinte să vorbesc despre Tavi Şovre fiindcă ne-a ajutat mult în toţi aceşti ani!

Aş vrea din suflet să le transmit ceva celor care poate că l-au vorbit de rău pe Tavi Şovre. Poate că după ce au aflat cauza pentru care a solicitat acele semnături realizează că a fi om e, înainte de toate, cea mai importantă calitate”, a spus Simona Zlibuţ, preşedinta Asociaţiei S.O.S Autism Bihor, pentru GSP.

mail-share icon Email
viewscnt