Ultima oră
Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul Xabi Alonso la Bayern? Preşedintele „bavarezilor” a făcut anunţul
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League
VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale

MTS: jucătorii pot părăsi cantonamentul, dar în condiţii extrem de stricte! Ce trebuie să-şi "asume" cluburile

Superliga Publicat pe 2 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19379273/1/stroe-3.jpg

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a oferit noi clarificări privind modul în care cluburile sportive trebuie să-şi conducă activitatea în această perioadă.

Printre punctele atinse s-a numărat şi unul care a stârnit multe reacţii dure în lumea fotbalului: posibilitatea ca jucătorii să părăsească cantonamentul după reluarea competiţiilor.

Ionuţ Stroe spune că recomandarea MTS e ca fotbaliştii să rămână în cantonament, dar această măsură nu e obligatorie. Totuşi, cluburile trebuie să-şi asigure întreaga răspundere pentru cazul în care un jucător lăsat să părăsească cantonamentul se îmbolnăveşte de coronavirus.

"Prin derogare de la prevederile stipulate în anexa nr. 1 la Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 583/842/2020, structurile sportive pot desfăşura activitatea de pregătire sportivă şi pot participa la competiţii fără a fi necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condiţiile legii, în cazul apariţiei unei infectări cu virusul SARS-CoV-2 în rândul propriilor sportivi şi staff tehnic. În cazul în care structura sportivă îşi asumă decizia de a renunţa la cantonamentul în regim închis, aceasta întocmeşte proceduri proprii, specifice ramurii sportive, care să stabilească măsuri pentru protejarea sănătăţii participanţilor la activitatea sportivă, în condiţiile legii [...]

Recomandarea noastră fermă a fost să se facă în regim de cantonament, în regim de izolare, dar în acest ordin am specificat foarte clar faptul că cluburile pot renunţa la acest regim, asumând răspunderea, sub semnătură, respectând legile. Practic ei îşi asumă responsabilitatea pentru sănătatea sportivilor.

Ei trebuie să controleze toate activităţile fotbaliştilor, astfel încât sănătatea lor să fie protejată. Repet: riscul de infectare creşte semnificativ atunci când permiţi ieşirea sportivilor din cantonament şi apoi revenirea.

Se pot relua competiţii în aer liber şi la juniori, şi la seniori, dar în anumite condiţii. După ce este anunţat MTS, după o perioadă specifică de pregătire. La copii şi juniori trebuie obligatoriu obţinut acordul parental şi respectate toate condiţiile descrise în ordin.

Testarea înainte de primul meci se face cu două trei zile înainte. Nu numai pentru fotbalişti, ci şi pentru oficiali. Iar testările vor fi repetate din 14 în 14 zile. Vor fi stabilite mai multe zone de acces pe stadion, pentru a proteja toate categoriile
", a declarat şeful MTS într-o conferinţă de presă.

Ionuţ Stroe a mai precizat că echipelor li se recomandă ca şedinţele tehnico-tactice premergătoare partidelor să nu mai fie ţinute în vestiar, ci în aer liber.

"Nu sunt recomandate şedinţele tehnico-tactice în vestiar, pentru că se strâng multe persoane. De preferat să se ţină în aer liber!", a mai spus Stroe.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele