Ultima oră
Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf” Ciprian Marica a dat verdictul în privinţa titularului la EURO! ”Nu există alt vârf”
Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024 Elizabeta Samara s-a calificat în optimi la WTT Champions Incheon 2024
Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO Nu e Drăguşin sau Man! Englezii au numit jucătorul român care trebuie urmărit la EURO
Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona Doi antrenori importanţi sunt în pole-position! Cine ar putea să îl înlocuiască pe Xavi la Barcelona
Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă Cine ar fi crezut? Motivul incredibil pentru care un fotbalist din MLS nu a avut voie nici măcar să stea pe bancă
All-season, avantaje şi dezavantaje All-season, avantaje şi dezavantaje

Naţionala de rugby a României va juca un meci test cu Argentina, la începutul lunii iulie

Rugby Publicat de Daian Cutu pe 8 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38220/20236370/1/rug.jpg

Naţionala de rugby a României şi-a aflat o nouă adversară pentru meciurile test World Rugby pe care le va disputa în luna iulie, la Bucureşti. World Rugby a confirmat că "stejarii" vor întâlni, la 3 iulie, echipa Argentinei. Pumele revin în România după 29 de ani, ultimul meci disputat la Bucureşti fiind în 1992, când s-au impus cu 21-18, informează frr.ro.

“Naţionala de rugby a României merită aceste meciuri puternice cu Argentina şi cu Scoţia, cu atât mai mult cu cât sunt meciuri pe care le aşteptăm de foarte multă vreme. Mă bucur că putem să aducem aici pentru tânăra noastră echipă naţională, pentru iubitorii noştri de rugby două echipe din topul mondial şi mă bucur că vom avea posibilitatea să jucăm aceste partide cu spectatori. Este un moment important nu doar pentru suporterii de rugby ca să meargă pe stadion să-şi încurajeze preferaţii, ci pentru toţi iubitorii sportului pentru că, până la urmă trebuie să privim dincolo de această pandemie şi treptat, cu toate măsurile recomandate de autorităţi, să ne întoarcem la vieţile noastre. Viaţa noastră, viaţa sportului înseamnă spectatori, înseamnă suporteri în tribună”, a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Stadionul pe care se va desfăşura această partidă urmează a fi stabilit împreună cu reprezentanţii EURO 2020 şi cei ai autorităţilor din România şi va fi făcut cunoscut în cel mai scurt timp cu putinţă.

Argentina este echipa cu cea mai spectaculoasă şi mai mare creştere valorică din ultimii zece ani în rugbiul mondial. "Pumele", ocupantele locului 3 la Cupa Mondială din 2007, din Franţa, s-au alăturat în 2012 celei mai importante competiţii din emisfera sudică, Turneul celor Trei Naţiuni, devenit Rugby Championship. Mai mult, în cadrul acestei competiţii, anul trecut, Argentina învingea pentru prima dată în istorie, Noua Zeelandă, cu 25-15, primul succes din cele 30 de confruntări.

În turneul european din această vară, Argentina va disputa încă două meciuri cu Ţara Galilor, la 10 şi 17 iulie.

"Pumele" se află pe locul 9 în clasamentul mondial, în timp ce "stejarii" se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în cadrul grupelor Cupei Mondiale de Rugby, în 2003 şi 2011.

În cel de-al doilea meci test World Rugby al lunii iulie, România va întâlni Scoţia, partida fiind programată pentru 10 iulie, tot la Bucureşti.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rugby

Ultimele articole Toate articolele