Ultima oră
EXCLUSIV | Mircea Lucescu pune bazele unei noi forţe în cupele europene: ”E mare lucru să joci un play-off, tur-retur, cu atâţia tineri” EXCLUSIV | Mircea Lucescu pune bazele unei noi forţe în cupele europene: ”E mare lucru să joci un play-off, tur-retur, cu atâţia tineri”
Noi transferuri la Dinamo! Anunţul lui Cortacero Noi transferuri la Dinamo! Anunţul lui Cortacero
VIDEO: Au făcut bine că l-au adus. Mircea Lucescu o duce pe Dinamo Kiev în Liga Campionilor, după o victorie la scor cu Gent VIDEO: Au făcut bine că l-au adus. Mircea Lucescu o duce pe Dinamo Kiev în Liga Campionilor, după o victorie la scor cu Gent
VIDEO | Ultimele echipe calificate în grupele Ligii se decid în direct pe canalele Look! Dinamo Kiev face recital cu Gent şi merge în grupele Champions League. I se alătură Ferencvaros şi Olympiakos VIDEO | Ultimele echipe calificate în grupele Ligii se decid în direct pe canalele Look! Dinamo Kiev face recital cu Gent şi merge în grupele Champions League. I se alătură Ferencvaros şi Olympiakos
Saint-Etienne a vândut un jucător la Leicester pentru o sumă record în istoria clubului francez, 40 de milioane de euro Saint-Etienne a vândut un jucător la Leicester pentru o sumă record în istoria clubului francez, 40 de milioane de euro
Sporting Lisabona - Dobrogea Sud 22-21. Constănţenii ratează calificarea în grupele EHF European League Sporting Lisabona - Dobrogea Sud 22-21. Constănţenii ratează calificarea în grupele EHF European League

NEWS ALERT | Ionuţ Negoiţă şi Pablo Cortacero au bătut palma pentru vânzarea lui Dinamo! Prima reacţie a noului investitor din Ştefan cel Mare

Liga I Publicat pe 13 aug 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19450482/3/pc2.jpg


Telenovela vânzării clubului Dinamo către investitorii spanioli a ajuns la final la mai multe luni de la primul episod. Joi, Ionuţ Negoiţă şi grupul condus de omul de afaceri Pablo Cortacero au ajuns la un acord, iar actele ar putea fi semnate în cursul zilei de vineri, după o întrevedere a ibericilor cu fanii din Programul DDB.

UPDATE: Vânzarea lui Dinamo, anunţată pe site-ul oficial: "Noul acţionar majoritar al clubului nostru este, de astăzi, compania Benel International SA, reprezentată de domnul Pablo Cortacero (foto), anunţă Dinamo Bucureşti prin Biroul de presă. Pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo Bucureşti intră sub patronajul unei societăţi internaţionale", se arată în comunicatul emis de clubul dinamovist", scrie fcdinamo.ro.
 
Pablo Cortacero, cel care a achiziţionat pachetul majoritar de 70% dintre acţiuni, a oferit şi el prima reacţie: "Sunt bucuros să anunţ, în numele companiei pe care o reprezint, că am finalizat această tranzacţie cu reprezentanţii clubului Dinamo. Este o zi importantă pentru club, pentru suporteri, pentru familia Dinamo. Acest club merită mult mai mult decât a reuşit în ultimii ani. Merită o echipă pentru performanţă şi sper să reuşim promovăm Dinamo Bucureşti în Europa prin rezultate importante în fotbalul românesc şi în cupele europene. Sunt încrezător că împreună cu suporterii dinamovişti vom reuşi să fim cei mai buni!", spune spaniolul.

Spaniolii au venit miercuri în România, au avut mai multe runde de discuţii cu Ionuţ Negoiţă, au văzut mai multe acte din cadrul clubului, au vizitat stadioanele Ştefan cel Mare şi Arcul de Triumf, apoi au dat OK-ul pentru încheierea afacerii. Conform ProSport, în cursul zilei de joi cele două părţi au bătut palma, iar ibericii, în frunte cu Pablo Cortacero, vor intra în posesia pachetului majoritar de acţiuni.


//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19450482/2/pc.jpg

Pablo Cortacero, omul care cumpără Dinamo de la Negoiţă.

Vânzarea lui Dinamo: 3,5 milioane de euro de la spanioli!

Negocierile s-au întins pe o durată mare, cauzată de pandemia de COVID-19, timp în care fanii din Programul DDB s-au mişcat pe un alt sens şi au ajuns să deţină 27% dintre acţiuni. Ei vor fi chemaţi de spanioli la negocieri, cel mai probabil în cursul zilei de vineri, apoi se vor finaliza şi discuţiile financiare, dacă suporterii nu-şi vor exercita dreptul de VETO pe care-l au ca urmare a memorandului de exclusivitate semnat cu Ionuţ Negoiţă.
 
Cu 450.000 de euro deja viraţi în conturile SC Dinamo 1948 drept garanţie a seriozităţii, spaniolii care au mai încercat să cumpere Almeria şi Getafe şi-au luat angajamentul de a mai plăti aproximativ trei milioane de euro. Cu 3,5 milioane de euro, în total, clubul va putea scăpa de datoriile acumulate în ultimii ani, aproximativ un milion de euro urmând să ajungă spre firmele lui Ionuţ Negoiţă, cele prin care patronul de la RIN a împrumutat societatea care administrează clubul din Ştefan cel Mare. Alte cinci milioane de euro vor reprezenta bugetul pentru sezonul viitor, spaniolii declarând că nu au nevoie de banii din drepturile TV pentru a asigura liniştea financiară.

Dănciulescu confirmă: "Vânzarea a avut succes!"

Prins în mijlocul evenimentelor, Ionel Dănciulescu, team-managerul lui Dinamo, a confirmat că afacerea este încheiată: „Am fost de dimineaţă la club. Am stat pe la birouri, au venit şi aceşti investitori spanioli la birourile de la hotel, unde Dinamo are sediul. Am aflat şi eu că se va face această tranzacţie, am primit şi eu confirmarea că, până la urmă, această vânzare a avut succes.
 
Din ce ştiu eu, era o armată de avocaţi şi de notari. Şi din partea domnului Negoiţă, şi din partea spaniolilor. Cred că s-a parafat un act în sine. Nu ştiu mai multe detalii”, a spus cel poreclit "Corbul", la Digi Sport.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga I

Ultimele articole Toate articolele