Ultima oră
Paul Papp, nemilos cu el şi colegii săi, după egalul cu Botoşani: ”Îmi vine să râd, suntem nişte proşti!” Paul Papp, nemilos cu el şi colegii săi, după egalul cu Botoşani: ”Îmi vine să râd, suntem nişte proşti!”
Marius Croitoru dă de pământ cu arbitrajul românesc: ”Oamenii aceştia te fac să-ţi crape inima pe bancă!” Marius Croitoru dă de pământ cu arbitrajul românesc: ”Oamenii aceştia te fac să-ţi crape inima pe bancă!”
„Am pierdut singuri cele două puncte, am făcut greşeli mari”. Reghecampf s-a supărat pe elevii săi „Am pierdut singuri cele două puncte, am făcut greşeli mari”. Reghecampf s-a supărat pe elevii săi
VIDEO ǀ FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-2! Ambele echipe s-au încurcat reciproc în unul dintre cele mai disputate meciuri ale sezonului VIDEO ǀ FC Botoşani – Universitatea Craiova 2-2! Ambele echipe s-au încurcat reciproc în unul dintre cele mai disputate meciuri ale sezonului
EXCLUSIV | Alt meci, alte erori de arbitraj în Casa Liga 1. ”E inadmisibil!” EXCLUSIV | Alt meci, alte erori de arbitraj în Casa Liga 1. ”E inadmisibil!”
Bianca Andreescu nu va merge la Australian Open. Ea spune că este afectată de faptul că bunica ei a fost bolnavă de Covid-19 Bianca Andreescu nu va merge la Australian Open. Ea spune că este afectată de faptul că bunica ei a fost bolnavă de Covid-19

NEWS ALERT ǀ Partida FCSB - Farul a fost amânată! Comunicatul oficial al LPF şi explicaţia oferită. Câţi jucători apţi mai avea FCSB

FCSB Publicat de Daian Cutu pe 22 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20439206/1/fcsb.jpg

FCSB are un focar mare de Covid, care  face ca în acest moment să fie doar 11 jucător disponibili, dintre care doi portari. Partida a fost amânată din cauza problemelor cu care se confruntă formaţia din Capitală, în condiţiile în care roş-albaştrii nu au 13 jucători valizi pentru această partidă, aşa cum prevede regulamentul.

Cei de la Liga Profesionistă de Fotbal au acceptat cererea, astfel urmează ca ulterior să fie anunţată data când va trebui să se rejoace. Confruntarea se va vedea în direct pe Look Sport şi pe PrimaPlay.ro.

  • Redăm mai jos integral comunicatul oficial emis de LPF

COMUNICAT CU PRIVIRE LA REPROGRAMAREA PARTIDEI DINTRE FARUL CONSTANŢA ŞI FC FCSB

"În urma verificării situaţiei şi a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispoziţiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanţilor cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanţa - FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF şi alin. 3 şi 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă din 27.07.2021.

Conducerea LPF împreună cu reprezentanţii FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile sa găsească soluţii pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă şi necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reuşit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF.

Aceste norme regulamentare nu condiţionează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuţi în vedere, atât jucătorii depistaţi cu Covid-19, cât şi jucătorii aflaţi în alte situaţii care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentaţi, aflaţi în stare de suspendare, etc).

Din studierea şi verificarea documentelor puse la dispoziţie de FCSB a rezultat următoarea situaţie de fapt:

  • FCSB are un număr de 22 jucători înscrişi în lista A şi 6 jucători înscrişi în lista B. 
  • FCSB are 8 jucători infectaţi cu Covid 19, din care 6 jucători din lista A şi 2 jucători din lista B.

Menţionăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.

FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectaţi cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor şi a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.

Din datele de mai sus, rezultă ca în momentul de faţă clubul FCSB  dispune doar de 12 jucători, din care 8 din lista A şi 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Graţian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KEŞERU – lista A şi Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B).

În vederea unei informări corecte şi complete a instituţiilor de mass-media, ataşăm prezentului comunicat opinia juridică emisă de expertul juridic al LPF, care a stat la baza deciziei de amanare.
În situaţia în care clubul  FC Farul Constanţa este nemulţumită de decizia de reprogramare a jocului şi se va adresa comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale, urmează să punem la dispoziţia acestora întreaga documentaţie care a dus la adoptarea acestei decizii.

Aceasta este singura informare legată de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB şi FC Farul Constanţa, reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de aceasta situaţie", se arată pe site-ul LPF.


Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a declarat, joi, că gruparea nu are 13 jucători pentru următorul meci, din cauza coronavirusului şi a accidentărilor, el menţionând că în total sunt 23 de persoane testate pozitiv cu covid-19.

“Avem 17 pozitivi la prima echipă, opt jucători şi nouă membri ai stafului tehnic şi administrativ, şase jucători la academie şi o să vedem ce mai arată testele. Cei şase de la a doua nu sunt pe liste. Panţîru revine în 2022, Coman revine în decembrie. Nici vorbă că vrem amânarea pentru că avem accidentaţi. Am avut 13 jucători la meciul cu Mioveni. Miron şi Tănase s-au accidentat. Miron nu va juca trei săptămâni.

Am înţeleg că meciul se va amâna pentru 4 noiembrie. Dacă LPF interpretează regulamentul la fel ca cei de la Farul atunci noi pierdem meciul 3-0. Noi un încercăm subterfugii, încercăm să putem juca acest meci. Chiar credeţi că ne sacrificăm Cupa României aşa? E o situaţie dramatică, sunt 23 de persoane pozitive. Poţi să treci pe lista B alţi jucători, dar trebuie să ai jucători. Noi nu avem 11 jucători. Avem 11 jucători nu doi portari. Noi ce am putea să trecem pe lista B sunt toţi din focar”, a spus Stoica la Digi Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele