Ultima oră
Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii” Romario Benzar a făcut o dezvăluire uluitoare! ”Aşa mi-au zis colegii”
Carlos Tevez a fost internat Carlos Tevez a fost internat
Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj Dan Petrescu a început revoluţia în Gruia! Cele două vedete care o vor părăsi pe CFR Cluj
E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan
Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off
Imagini care vă pot afecta emoţional! Cum arată Romario Benzar după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo Imagini care vă pot afecta emoţional! Cum arată Romario Benzar după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo

NEWS ALERT: România - Norvegia, anulat!

Echipa nationala Publicat de Daian Cutu pe 15 nov 2020
mail-share icon Email

 

UPDATE: Federaţia Română de Fotbal a anunţat că a fost înştiinţată de UEFA că meciul de mâine cu Norvegia nu va mai avea loc.

UEFA ne-a informat că în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei şi după întâlnirea din această seară cu autorităţile guvernamentale, Federaţia din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Naţiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa.

Consecinţele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA”, anunţă FRF.

Chiar dacă decizia finală va fi luată de Comisia de Disciplină UEFA, regulamentul prevede clar ce se întâmplă în astfel de condiţii, iar meciul va fi decis în favoarea tricolorilor, în foarte mare măsură. Astfel, România are şansa să termine pe locul 1 grupa de Liga Naţiunilor.

Regulamentul UEFA în asfel de situaţii prevede următoarele:

Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA”. Pasajul cu tragerea la sorţi e cel mai puţin probabil în contextul în care se află naţionala Norvegiei, pentru că are şanse aproape nule să joace şi următorul meci, cu Austria.

Totul a plecat de la refuzul statului norvegian de a permite naţionalei să facă deplasarea în România. Ministrul Sănătăţii a ieşit public cu o declaraţie în care precizează motivele care au stat la baza unei astfel de decizii.

Un lucru este clar, oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19 trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca cei din fotbal să înţeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populaţiei în aceste norme o să scadă. Nu ar fi corect ca echipa naţională să facă această deplasare”, a declarat Bent Hoie, ministrul Sănătăţii din Norvegia.


UPDATE: Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, sâmbătă seară, că delegaţia Norvegiei nu a primit un răspuns de la autorităţile norvegiene şi nu va putea face în această seară deplasarea spre România.

“Ultimele informaţii dinspre Oslo: delegaţia norvegiană nu a primit răspuns de la autorităţi şi, oricum ar evolua situaţia în următoarele ore, nu va pleca în seara asta spre România”, se arată pe site-ul FRF.

În urmă cu câteva ore, FRF anunţa că delegaţia Norvegiei, care trebuia să decoleze astăzi spre România şi să aterizeze după-amiaza la Bucureşti, nu a putut pleca. Autorităţile naţionale din ţara nordică au decis să nu permită ieşirea jucătorilor şi staff-ului din ţară, în contextul situaţiei influenţate de pandemia COVID la lotul norvegian.

Meciul România – Norvegia, din grupele Ligii Naţiunilor, este programat duminică, la ora 21.45, pe Arena Naţională.

UPDATE: Se pare că deocamdată, deşi anunţul Federaţiei Norvegiene de Fotbal e unul cât se poate de clar iar naţionala va face deplasarea în România, FRF deocamdată nu a primit actul prin care se anunţă data şi ora aterizării nordicilor la Bucureşti.

Nu avem încă veşti despre vreo modificare privind situaţia delegaţiei norvegiene, e încă la hotel şi aşteaptă, la rându-i, o modificare de poziţie din partea autorităţilor de la Oslo. Până când ştim clar ce se întâmplă cu partida de mâine, noi ne facem treaba şi ne antrenăm pentru revanşă!”, anunţă FRF.


UPDATE: În cele din urmă, meciul dintre România şi Norvegia va avea loc. Federaţia Norvegiană de Fotbal a anunţat că nordicii vor face deplasarea pentru partida cu selecţionata noastră. Au avut loc mai multe discuţii interne şi s-a decis că se poate decola spre România

După scrisoarea adresată oficialilor şi o nouă întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în care s-a discutat despre interpretarea legislaţiei în vigoare, echipa naţională are acum permisiunea să se deplaseze în România şi Austria” ,se arată într-un comunicat al forului de la Oslo.


Delegaţia Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la Bucureşti. Autorităţile naţionale din ţara nordică au decis însă să nu permită ieşirea jucătorilor şi staff-ului din ţară, în contextul situaţiei influenţate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunţat federaţia de la Oslo.

Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegaţia rămâne în ţară şi aşteaptă o nouă evaluare a situaţiei din partea autorităţilor, fiind în contact permanent şi cu UEFA.

În aceste condiţii, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Naţională din Bucureşti, se anulează.

Conferinţa de presă şi antrenamentul oficial al României se vor desfăşura după cum era programat:

16:45 – conferinţa la care vor participa Alexandru Maxim şi Mirel RădoI

17:15 – antrenamentul oficial, deschis primele 15 minute presei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri