Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

"Notele lui Banciu" | 4 pentru Rădoi, 3 pentru Florin Tănase şi 2 pentru Neymar! Cine ar trebui să vină selecţioner al României: "Să ne lecuim şi cu el!"

Emisiuni Publicat pe 6 apr 2021
mail-share icon Email

E luni seară, etapa din Casa Liga 1 a ajuns la final, iar Radu Banciu a luat din nou loc la catedră. Am aflat de la jurnalistul Look Sport ce notă merită Mirel Rădoi, cine ar trebui să vină în locul lui pe banca tehnică a României, dar nici Florin Tănase şi Neymar nu au scăpat de analiza tăioasă a evenimentelor săptămânii trecute.

Marseille - Dijon 2-0 - Un meci greu, da, cu o echipă retrogradată deja, care joacă în culorile muştarului. Alex Dobre e rezervă la Dijon. Dacă eşti rezervă la o echipă deja retrogradată, nu ştiu de unde a apărut, nu s-a remarcat cu nimic la Dijon. Nu cred că va mai continua la ei anul viitor, în Liigue 2. E sumbru viitorul pentru ei, ca şi pentru Paris Saint-Germain.
 
Mirel Rădoi menţinut în funcţie de FRF (Nota 4) - Pe el l-a salvat gongul. Victoria cu Macedona a cântărit suficient încât să nu fie demis. Cum preliminariile mai continuă în septembrie, e timp să-l revizuim. Timp să-l dăm afară mai este, dar nu ştiu dacă asta e soluţia. Ne-a bătut Germania onorabil şi ne-am făcut de râs în Armenia, care s-ar putea să mai bată şi pe alţii, de exemplu pe noi în retur, la Bucureşti. Eu am prevenit telespectatorii că aceste preliminarii nu vor fi un câmp plin de flori de primăvară. Trebuia să fii un lingău să mai pretinzi că naţionala are şanse de calificare. Pe ce lume trăim? Rădoi a luat trei puncte din nouă, nu e un bilanţ înfiorător. Nu văd foarte multe soluţii. Cea mai la îndemână ar fi să-l promovăm pe Adi Mutu, să ne lecuim şi cu el. Vreau să ajungă şi el să vadă şi el ce jucători deţinem, ce potenţial avem. După ce ne vom lecui de Rădoi, de Mutu, cred că vom recurge iarăşi la nişte antrenori străini de mâna a doua sau a treia. Nota 4 e aproape onorabilă pentru Rădoi. Calificarea era compromisă de la tragerea la sorţi, el a mers doar în sensul acelor de ceasornic.
 
Florin Tănase, care s-a plâns de ofsaidul de la golul de 2-2 al armenilor (Nota 3) - Din ce am auzit, comentatorul meciului a vorbit despre golul din ofsaid. Ştie şi Tănase, că e fotbalist profesionist, când te duci pe teren contează rezultatul. Nu poţi spune <<mi-am făcut temele, dar mi-am lăsat caietul acasă>>. Ce voia? Să spunem că nu e nicio problemă, că ne-au furat arbitrii şi că noi considerăm că avem nouă puncte? Când ne duceam la toamnă, ce vedeam? Că avem trei puncte, nu nouă. Ce voia, să-l mângâiem pe cap şi să-i spunem că lingăii ţări sunt alături de ei? Faptul că suntem mai critici l-ar putea face să-şi schimbe meseria. De exemplu să se ducă la faianţă! Să vadă acolo, unde câştigi 200-300 de euro, ce bună e lumea. Aşa spune şi Mbappe, că sunt prea multe critici. Du-te şi fă-te tinichigiu, ia vezi, te mai critică lumea?
 
Florin Tănase, ironic cu Primăria Bucureşti - Asta nu se întâmpla pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Când FC Olt juca acasă cu Dunărea Galaţi nu se întâmpla aşa. Nu se plângea niciun comentator la "Fotbal minut cu minut" de grevişti, sindicalişti. Vorba lui Miron Cozma, când a ieşit şi a vrut să dea un interviu şi a zis că e pe bani, că e capitalsm. L'Equipe nu a apărut două săptămâni că directorul a vrut să dea afară câţiva inşi. Nota 3 pentru Tănase. Nu ştim dacă e prost sau face pe prostul.
 
Scandalul de rasism de la Cadiz - Valencia - Insinuam şi eu azi, Valencia în primul rând stă prost în clasament. Nu cred că o echipă care se bătea la titlu ieşea de pe teren după asta. Suntem abia la începutul acestei epoci, astfel de fapte se vor întâmpla. Vom asista în multe domenii la aşa ceva. Oameni care vor coborî de pe scenă, vânzători de îngheţată care vor pune îngheţata la loc. Aşa o să fie, cu aşa-zisul antirasism. Cei care sunt frustraţi, dezavantajaţi, care nu au reuşit în viaţă, vor încerca să profite de astfel de lucruri. Era la francezi un interviu cu o fată care joacă într-un serial. Şi-a adus aminte că, fiind născută în Magreb, era insultată acum câţiva ani. I-a turnat pe toţi ăia, e iureş, se fac anchete. 
 
Să zicem că machiezi la nu ştiu ce teatru din Estonia. Vine o echipă de filmare, tu poţi să spui că <<m-a făcut ăla grasă, urâtă. Ăsta e sexism, discriminare>>. Poţi spune orice! Am observat că probele nu sunt prea importante. Ce dovadă avem noi? Am înţeles că ăia de la Cadiz au zis că nu au spus nimic. Într-un stat de drept, într-o lume civilizată, ai nevoie de probe ca să demonstrezi. Aşa, fiecare poate să acuze pe oricine. Toate colegele noastre vor putea spune că acum patru-cinci ani le-am tratat nu ştiu cum...Dacă se răscoală planeta, am încurcat-o cu toţi. Eu nu ştiu cum poţi formula, atât timp cât ai nevoie de dovadă. 
 
Imanoil Alguacil, antrenorul lui Real Sociedad care a început să cânte la conferinţa de presă de după victoria cu Athletic Bilbao - Se bucura cu un an întârziere, asta e Cupa de anul trecut. M-aş bucura şi eu pentru victoria cu Dijon dacă-mi amintesc peste un an. A fost prima finală din istoria Cupei Spaniei între Athletic Bilbao şi Real Sociedad.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20101317/1/ia.jpg
 
Neymar, eliminat în PSG - Lille 0-1 (Nota 2) - Am înţeles că a încercat să scoată portofelul. Când nu-i dă arbitrul fault duce mâna la buzunar, scoate portofelul şi îţi arată cât câştigă el. Pe culoar, s-a încăierat cu Djalo şi îl întreba pe ăla cât câştigă. Ăla-i spunea să-l mai împingă o dată să vadă ce se întâmplă. Arbitrul Bastien a arbitrat corect. Ambele cartonaşe ale lui Neymar au fost corecte, la Djalo la fel. De ce e Neymar frustrat? Nu câştigă nimic! Liga Campionilor nu, campionatul ăsta se duce şi el. E supărat că vine Bayern Munchen....Tu n-ai fi supărat? În afară de bani, nu intră nimic în viaţa lui. E fotbalist de nota 2. Data trecută îi dădusem 3. Ca la noi la şcoală, când ne dădeau problemele alea la fizică la finalul teoriei. Ne spunea din timp profesorul că la probleme va fi mult mai greu şi că, dacă nu ştim, nu ne trece. Şi dacă ştiai, şi dacă nu ştiai îţi punea nota înainte.
 
Arbitru din Serbia condamnat la 15 luni de închisoare pentru un penalty inventat - Mă aşteptam să se întâmple în America Centrală. Acolo puşcăria e cel mai blând lucru. Gândeşte-te în El Salvador sau Nicaragua un asemenea penalty. Acolo se justifica replica aia cu <<tu de aici nu ieşi viu, măi!>>. O auzeam la Mureş. Când se dicta penalty spuneau <<ai văzut, măi, că poţi fi şi corect?>>.
 
Ştefan Radu (Nota 7), câştigător al rubricii "Românul săptămânii" - L-aş alege pe Ştefan Radu. Nu sunt fanul lui, dar Ursea nu e un erou şi Boloni antrenează undeva unde nu se întâmplă mare lucru. Ştefan Radu joacă într-un campioant cu Zlatan şi Ronaldo, e ceva acolo. Ceilalţi, cu tot respectul...Nice nu a plătit lotul ăsta ca să termine pe locul al zecelea. Sigur, vin din urmă, dar să vedem pe cât termină. Dacă rămân fără cupele europene, pleacă şi Ursea. Ştefan Radu mi s-a părut mereu veriga slabă, dar, pentru recordul ăsta, pe care nu-l putem contesta, i-aş da un 7. Asta pentru că Lazio nu e Inter, Milan, Juventus, Napoli sau Roma. N-a câştigat Cupa Mondială sau Balonul de Aur. Dacă-i dăm lui nota zece, lui Zlatan cât îi dăm?
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele