Ultima oră
Gabriel Torje a explicat de unde vine sursa motivaţiei dinamoviştilor înaintea meciului cu Rapid Gabriel Torje a explicat de unde vine sursa motivaţiei dinamoviştilor înaintea meciului cu Rapid
LPF a stabilit data partidei dintre FCSB şi Farul, amânată din cauza focarului de Covid de la gazde LPF a stabilit data partidei dintre FCSB şi Farul, amânată din cauza focarului de Covid de la gazde
NEWS ALERT ǀ Partida FCSB - Farul a fost amânată! Comunicatul oficial al LPF şi explicaţia oferită. Câţi jucători apţi mai avea FCSB NEWS ALERT ǀ Partida FCSB - Farul a fost amânată! Comunicatul oficial al LPF şi explicaţia oferită. Câţi jucători apţi mai avea FCSB
Finala campionatului de Super Rally se vede pe Look Sport. Bătălie în trei pentru titlul de vicecampion Finala campionatului de Super Rally se vede pe Look Sport. Bătălie în trei pentru titlul de vicecampion
Rednic şi Torje stimulează campania de vaccinare. ”Dacă voiau să ne omoare dădeau o bombă” Rednic şi Torje stimulează campania de vaccinare. ”Dacă voiau să ne omoare dădeau o bombă”
Mircea Rednic îl desfiinţează pe Florin Prunea: ”E un papagal!” Mircea Rednic îl desfiinţează pe Florin Prunea: ”E un papagal!”

"Notele lui Banciu" | Analiza evenimentelor săptămânii trecute: "Dacă avea un Lewandowski, Germania ne bătea cu 8-0"

Emisiuni Publicat pe 29 mar 2021
mail-share icon Email

Ca în fiecare seară de luni, Radu Banciu a revenit pe Look Sport+ cu "Notele lui Banciu". De la România - GErmania 0-1, la scandalul de rasism şi scandalul iscat în jurul constuirii stadioanelor din Qatar, jurnalistul Look Sport a analizat evenimentele săptămânii.
România - Germania 0-1 (nota 5) - Rezultatul e favorabil. Să pierzi 1-0 cu Germania după o asemenea dominare...Nu am mai văzut o asemenea lecţie predată de un adversar pe teritoriul României de la Dinamo - Aston Villa în 1982. Rezultatul e bun, chiar dacă înseamnă nicio şansă la locul ântâi în grupă. În loc să ne bată cu 8-0 ne-au bătut cu 1-0. Nu aveam material. Era ca şi cum culegeam nuci de cocos cu furculiţe de plastic. E prima generaţie de fotbal vest-german care joacă fără vârf de atac. Singurul care putea să facă efect de vârf era Timo Werner, care a jucat bandă stângă. De la Gerd Muller, în anii 1970, n-au jucat fără vârf de atac. Gândiţi-vă dacă aveau un Miroslav Klose pe teren, unul din ăsta care să ne dea 4-5.
 
Florin Niţă (nota 7) - A fost bun, dar au şi tras în el. Dacă îşi dădeau silinţa mai mult, cred că ar fi marcat. Şi-a făcut treaba, absolut, dar nu am văzut mingi scoase din vinclu. L-au luat de sus nemţălăii. Havertz, Gnabry, Sane nu sunt oameni de gol. În locul lor marchează altcineva. În cazul lui Sane şi Gnabry marchează Lewandowski, Muller, Kingsley Coman. Nu au avut un Bierhoff, un Ballack, un Klose, un Voller, un Rummenigge, un Hrubesch. Germania nu a fost periculoasă la nicio fază fixă. Nu aveau niciun şuteur - nimeni nu dădea golul ăla de la 35 de metri. Şi nu aveau vârf de atac. Toţi atacanţii erau pe poziţii nefavorabile. Sane şi Gnabry trebuiau să îndeplinească şi rolul pomanagiului din anii 1970-1980. Lui Niţă i-aş da un 7, dar să nu fim naivi. Dacă Germania avea un Lewandowski se termina 8-0.
 
Scandalul de rasism de la Ungaria - România - A devenit o chestiune curentă. Nu ar trebui să ne supărăm, mai ales că ne-a ieşit, în ciuda rbitrajului. Am reuşit să le dăm două goluri, nu avem de ce să fim supăraţi. Dacă reuşeşte să facă blatul ăsta istoric, 2-2 cu Germania, să ne ducem împreună, foarte bine. Dacă nu vom face blatul, atunci suntem la mâna lor, pentru că o înfrângere ne elimină în proporţie de 99%. Dacă Olanda - Germania a fost blat, neamţul nu are interes să blătuiască cu România. Ce ruşine! Dacă la 21 de ani calculezi câte blaturi faci din trei meciuri...În loc să li se spună să joace din plăcere. Înţeleg că ajungi la vârsta lui Roger Milla, dar la 20 de ani să te apuci de trucuri?
 
Echipamentul albastru de la U21 - Mai urâte decât cele galbene, mă obişnuisem cu ele. 
 
Hoţomanul săptămânii - Arbitrul de la Serbia - Portugalia. Absenţa VAR-ului întoarce fotbalul în epoca de piatră. Se pot întâmpla astfel de lucruri când nu ai mijloace la dispoziţie. Au ajuns preliminariile să se joace fără unealta asta, care e ca buletinul. Arbitrul nu a făcut-o din hoţie, pe Cristiano nu prea-l fură arbitrii. Dacă s-ar fi retras de pe teren după toate golurile incorect acordate în cariera lui n-ar fi terminat niciun meci. Să nu facă pe nebunul, a jucat doar la echipe favorizate pe faţă. De când a plecat de la Sporting Lisabona a fost mereu privilegiat Ronaldo. 
 
6.500 de morţi la construirea stadioanelor din Qatar - Sunt imigranţi din Africa şi Asia, un fel de Canalul Dunăre-Marea Neagră. Construcţia acestui ansamblu este mult mai impresionantă decât ce a făcut nea Nicu în Dobrogea, dar şi numărul de morţi e mai mare, deşi nu putem băga mâna în foc, pentru că nouă ni s-au ascuns cifrele. Multe ţări au protestat, dar şi aceste proteste sunt de ochii lumii. Dacă i-ar interesa, nu s-ar duce la Mondial şi ar rupe pe vecie relaţiile diplomatice cu Qatar. Aşa cum au boicotat comuniştii Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Asta e lumea falsă în care trăim. Sigur că lucrurile astea au ajuns la urechile lor, dar nici ei nu sunt atât de puternici încât să spună că viaţa unui om e mai importantă decât să dăm cu piciorul într-o minge. Munceşti în 65 de grade de dimineaţa până seara, te odihneşti câteva ore. Condiţii de lagăre de concentrare.
Când PSG a ieşit de pe teren în scandalul cu Colţescu, nu a spus nimeni că PSG e sponsorizată de Qatar. Toată planeta a vorbit despre rasism. Dar la ăia ce e? 6.000 de oameni mor sezonier încercând să facă jocul să meargă mai departe. Ăla ce e? Nu a sărit nimeni! Poate era mai nimerit decât să-l acuzăm de rasism pe unul care nici măcar nu ştie ce înseamnă aia.
 
Pustai promovează - La câţi profesori are fotbalul românesc nu mă aşteptam să dăm de unul autentic. Avem, în sfârşit, pe unul şi ne uităm la el ca la poarta nouă. Era util la calculele echipei naţionale de tineret. Au bâjbâit comentatorii până au ajuns la un consens cu 2-2. A fi comentator la TV înseamnă să nu fi trecut prin şcoală. Uite pe unul admirabil, care prezintă cu o simplitate de om de ştiinţă. Când a eliminat pe Mainz, le-a vorbit puţin şi în stilul ăsta.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele