Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Notele lui Banciu | Messi, corigent în El Clasico! Cine e omul săptămânii şi de ce e Neymar "un tâmpit de clasă mondială!"

Video Publicat pe 13 apr 2021
mail-share icon Email


Radu Banciu şi Vlad Măcicăşan au revenit, luni seară, cu "Notele lui Banciu", emisiunea în care jurnalistul Look Sport analizează cele mai importante evenimente ale săptămânii trecute şi scoate catalogul. Dacă Neymar a primit nota 1, iar Messi s-a ales cu un 4, un copil de mingi de la Ajax a primit aprecieri. 

Autograful cerut de Şovre lui Haaland - Şi nea Mirciu îi cerea lui Messi ca să-i dea nepotului lui la fabrica de bere. Ţine de gena aia, când te duceai în Turcia şi aduceai blugi. Cum să ceri, mă? E ca şi cum un judecător îi cere un autograf unei jurnaliste. Mi se pare descalificant pentru un oficial să se ducă să-i ceară un autograf unui jucător. Nu mi se pare firesc genul ăsta de raport. Dar vine din faptul că oamenii ăştia îşi dau seama că funcţia lor nu-i reprezintă, nu o îmbracă suficient, nu au o legătură firească cu ea. E o uzurpare de funcţie. El e prezent acolo ca un fel de mucangiu din ăsta. Ştii cum e românul, din orice să scoată ceva. Dacă mâine îl numeşte pe Şovre director adjunct la o grădină zoologică, va aduce ceva acasă de acolo. Aici e pe făcut meserie şi atât! Am înţeles că presa internaţională preia ce s-a scris la noi despre evenimentul ăsta. Suntem văzuţi ca nişte curiozităţi pe planetă. Dacă ajunge la Turnul Effel, îi cere un autograf? Este gestul unui pomanagiu!
 
Nu există scop nobil în chestia asta. Scop nobil e să iei o carte de medicină şi să te apuci să studiezi. Cine e Haaland, ce legătură are? Poţi spune orice la sfârşit, mie nu mi se pare potrivit. În mod normal ar trebui să te abţii, sunt entităţi diferite. Mafiotul, dacă-şi angajează o avocată, nu-i face curte. Eu, care nu înţeleg chestiunile astea umanitare, aşa-zise de bun-simţ, i-aş da nota 2! Sunt de pe vremuri, am catalogul de pe vremea sovieticilor.
 
Ideea lui Wenger de a înlocui tuşierii cu roboţi - O stupididate! Wenger, care e băgat prea mult în seamă, ar trebui lăsat în legea lui. A spus ce a avut de spus, nu ştiu dacă mai are o autoritate. Cum adică să înlocuieşti tuşierii? Să nu le mai poţi cere autografe?
 
Messi în El Clasico (Nota 4) - Mi s-a părut, ca terenul, un meci de antrenament. Nu te puteai conecta la atmosfera, la ambianţa marilor meciuri Real - Barcelona, pentru că se juca pe terenul de antrenament al Realului. Era şi vreme proastă, un meci de antrenament. În timp ce Atletico încerca să salveze prima poziţie, ăştia se luptau într-un meci care nu va fi ţinut minte. Mi s-ar părea un eşec să nu reţinem nimic din anii COVID-19, dar aşa va fi. Despre cei care au câştigat în epoca COVID-19 se va spune că sunt nişte sărăntoci. Mi-a plăcut cornerul bătut în bară de Messi cu ajutorul vântului, aia mi s-a părut faza meciului. I-aş da un 4 lui Messi. Odată cu trecerea anilor, are o atitudine de moşuleţ, devine mai simpatic. N-aş fi foarte revoltat pe stilul lui de joc, mai ales că, a convenit şi el, nu poate părăsi Barcelona decât în coşciug. Poate nici aşa. E semnată sentinţa pentru el, blestemul e să rămână la Barcelona toată viaţa lui. Nu mai este loc pentru Messi în altă parte, va trebui să-l mai suportăm mult timp.
 
Haaland a atins cea mai mare viteză din Bundesliga, 36.04 km/h - Am auzit că cei de la Dortmund au zis că nu-i mai dau drumul şi că va rămâne pe viaţă. Sigur că Raiola e de altă părere. Mă gândesc mai mult la Mbappe, care, auzind că Haaland a alergat cu 36 km/h, e ca în desenele alea cu struţul şi coiotul, se gândeşte că va alerga cu 360 km/h. Mi-e frică de recordurile astea care dau bine la public, amintindu-mi cum pedala Lance Armonstrong. Cică mai avea şi un motoraş pe bicicletă. Să nu ne trezim într-o zi că Haaland avea ceva în pantaloni. Când dobori pe cineva la pământ, poţi să-i dai câte picioare în gură vrei.
 
Raiola vrea un salariu de 99 euro/minut pentru Haaland (Nota 3) - Cu gura căscată, i-aş da nota 3. Pentru indecenţa acestei cifre. Bine că nu am calculat şi pe secundă, că ni se făcea rău.
 
Neymar prins că pirata meciuri pe internet (Nota 1) - E o atitudine de cleptoman. Dacă se duce într-o băcănie şi cere o apă minerală, mai fură şi un iaurt. Asta şi condamnăm noi, faptul că ei nu au ajuns la dimensiunea la care-i prezintă presa. Sunt nişte pigmei, de fapt. Indiferent câte lifturi are în yacht, câte plaje private are, el e tot la nivelul ăsta. Un om obişnuit, dacă era prins, era pedepsit cu puşcăria în Franţa. Fiind cazul lui Neymar, lumea râde şi o să spună ce băiat bun e. El e un tâmpit de clasă mondială. Asta e o dovadă clară că toată băşcălia pe care o făceam de el e perfect disciplinată. Noi îl invidiem că se duce în Brazilia, în excursii...Am văzut azi o imagine cu Ronaldo şi gagica lui, cu care lucra la sală, şi toate comentariile erau dacă e din Brăila sau din Galaţi. O videochatistă din Brăila, la nivelul ăla e femeia lui Cristian Ronaldo. Aşa e şi Neymar. Se duce în Brazilia, îşi scoate bunica la o îngheţată şi, când îi cumpără una de căpşuni, fură şi una de fistic. A rămas un ciorditor de joasă speţă. Nota 1! Să faci aşa ceva într-o ţară în care ai posibilitatea să-ţi instalezi toată tehnologia...

//i0.1616.ro/media/581/3142/38118/20113373/1/n1.png
 
Omul săptămânii (copilul de mingi care-l loveşte cu mingea pe jucătorul Romei care trăgea de timp) - Sunt două lumi diferite. Cel cu emoţie, pasiune şi mercenarul care aştepta să se termine programul şi să plece acasă. Când ne duceam la stadion în anii copilăriei noastre, luam programul de meci şi scria în parinteză strungar, tinichigiu. Ei erau fotbalişti amatori, nu existau profesionişti atunci. Ce distracţie era când luam programul de meci şi vedeam meseriile. Am văzut fluturaşul de salariu al lui Keylor Navas. Arată cum arată prospectul de întrebuinţare al unei nave cosmice. Nu încăpeau cifrele cât era coala aia A4 de lată

//i0.1616.ro/media/581/3142/38118/20113373/2/n2.png
 
Sistemul cu play-off şi play-out în Casa Liga 1 - Plictisitor mi se pare sistemul. Cumva făcut aşa, cum merge situaţia în ţară. E birocratic, inutil de complicat. Să faci un play-out cu zece echipe, să joci o singură manşă, să le aranjezi să joace unele mai multe meciuri acasă. E mai greu decât la matematică. Nu înţelege nimeni nimic. E ca sistemul de învăţămât, se schimbă de la an la an. N-ai cum să-l memorezi I-aş da nota 2 acestui sistem, mai ales că foarte multă lume insinuează că echipa Securităţii (n. red - Radu Banciu face referire la Dinamo), care nu a retrogradat de 30 de ani, deşi Securitatea a dispărut în 1989, e făcut sistemul să-i ajute pe foştii securişti să-şi păstreze echipa în prima ligă. Nu putem face un campionat cu 100 de echipe? Şi să jucăm în sistem elveţian, ca la şah, din 100 de echipe să joci cu 25. Ce ruşine, bă, totuşi! 
 
Driblingul lui Man pe lângă Zlatan - Să sperăm că e faza carierei. El va încerca, dacă are puţin umor, să-i înfrumuseţeze vârsta. Să spună că Zlatan avea 21 de ani. Zlatan are 40 de ani, nu mai e chiar aşa o onoare. Dacă reuşeşti s-o dai, s-o condimentezi...Istoria se denaturează, urmaşii lui Man vor spun că în anul în care străbunicul a retrogradat cu Parma i-a dat printre picioare unuia care avea 40 de ani. Poţi spune că s-au bătut la titlu şi că Zlatan era ultimul Balon de Aur.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Video

Ultimele articole Toate articolele