Ultima oră
Rezultatele de sâmbătă ale atleţilor tricolori, la CE pe echipe de la Cluj-Napoca! România, pe locul 11 Rezultatele de sâmbătă ale atleţilor tricolori, la CE pe echipe de la Cluj-Napoca! România, pe locul 11
LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Spania - Polonia se joacă ACUM. Morata deschide scorul cu ajutorul VAR! LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Spania - Polonia se joacă ACUM. Morata deschide scorul cu ajutorul VAR!
Transfer ”extraterestru” reuşit de Barcelona! Catalanii au bătut palma cu Memphis Depay Transfer ”extraterestru” reuşit de Barcelona! Catalanii au bătut palma cu Memphis Depay
Euro 2020 | Clasamentele, programul meciurilor şi rezultatele sunt aici. Cum arată clasamentul locurilor 3 Euro 2020 | Clasamentele, programul meciurilor şi rezultatele sunt aici. Cum arată clasamentul locurilor 3
CFR Cluj a făcut 1-1 cu Ludogoreţ, în al doilea amical din Austria CFR Cluj a făcut 1-1 cu Ludogoreţ, în al doilea amical din Austria
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari

O echipă a refugiaţilor va participa la Jocurile Olimpice. Delegaţia este una consistentă numeric

JO 2020 Publicat de Daian Cutu pe 8 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20236741/1/jo.jpg

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a prezentat, marţi, componenţa echipei refugiaţilor care va concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august) şi care va fi formată din 29 de sportivi (19 bărbaţi şi 10 femei), din 11 ţări şi reprezentând 12 sporturi, informează lequipe.fr.

În prezent, aceştia sunt refugiaţi în 14 ţări diferite.

Echipa refugiaţilor a fost creată pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, la iniţiativa preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a avut atunci zece sportivi, dintre care şase vor fi din nou prezenţi, în Japonia.

Echipa se va reuni pentru prima dată la Doha (Qatar), în 12 şi 13 iulie, înainte de a pleca în Japonia, la 14 iulie. În timpul Jocurilor Olimpice, echipa îşi va stabili reşedinţa la Universitatea Waseda, care le va oferi sportivilor facilităţi de cazare şi antrenament, ei mutându-se în Satul Olimpic doar pe durata competiţiilor respective.

Cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al CIO, care a început marţi, purtătorul de cuvânt al forului, Mark Adams, a anunţat că două modificări ale Cartei Olimpice vor fi supuse votului sesiunii CIO care va avea loc înainte de începerea JO de la Tokyo. Primul se referă la o modificare a mottoului CIO, cuvântul "împreună" fiind adăugat la actualul motto "mai rapid, mai înalt, mai puternic", în latină: "citius, altius, fortius-communis".

A doua se referă la obligaţia pentru comitetele olimpice naţionale de a avea o comisie a sportivilor şi de a include reprezentanţi ai acesteia în structurile lor de conducere.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele