Ultima oră
VIDEO | Sepsi - Chindia 2-0. Târgoviştenii, spre Liga 2! VIDEO | Sepsi - Chindia 2-0. Târgoviştenii, spre Liga 2!
Fiul lui Cristiano Ronaldo, cercetat de poliţie la doar 10 ani! Cum a fost posibil Fiul lui Cristiano Ronaldo, cercetat de poliţie la doar 10 ani! Cum a fost posibil
Victorie sau adio titlu! CFR - Gaz Metan, live pe Look Plus de la 20:30. Echipele de start Victorie sau adio titlu! CFR - Gaz Metan, live pe Look Plus de la 20:30. Echipele de start
Lucian Sânmărtean a retrăit unul din cele mai inedite momente din carieră. ”Am ieşit la pauză în semn de răzvrătire!” Lucian Sânmărtean a retrăit unul din cele mai inedite momente din carieră. ”Am ieşit la pauză în semn de răzvrătire!”
150 de milioane de lire pe masa lui Guardiola. Două transferuri de cinci stele încercate de Pep, după ce a scăpat de interdicţia de a juca în Europa 150 de milioane de lire pe masa lui Guardiola. Două transferuri de cinci stele încercate de Pep, după ce a scăpat de interdicţia de a juca în Europa
Low sună adunarea. Când reia meciurile naţionala Germaniei Low sună adunarea. Când reia meciurile naţionala Germaniei

OFICIAL: Cluburile de fotbal se pot antrena normal! Anunţul MTS

Fotbal Publicat pe 2 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19379258/1/liga-1.jpg

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, despre reluarea fotbalului în acest sezon. După cum se ştia, Liga 1 începe pe 13 iunie, dar oficialul a făcut precizări şi cu privire la normele după care întrecerea se reia. Astfel, el a expus paşii după care echipele trebuie să acţioneze în momentul organizării meciurilor.

În cazul fotbalului- ”Se pot deschide competiţiile în aer liber, competiţiile în grup, dar este nevoie de acea informare prealabilă din partea clubului către MTS. Avem solicitări din partea organizatorilor de competiţii. Rămâne regula fără spectatori la toate nivelurile şi întrecerile. Recomandarea noastră, pentru fotbal, e să se facă pregătirea în regim de cantonament, după cum ştiţi, dar în acest ordin am specificat că în condiţiile în care pot renunţa la acest regim, echipele o pot face, doar sub semnătură. E o lege care prevede acest lucru, dar îşi asumă sănătatea sportivilor. Pot elabora un regulament intern, cum se vor izola şi cum se vor comporta. Cum vor gestiona situaţia aceasta, e problema cluburilor. Dacă cineva dă drumul sportivilor acasă şi apoi ei revin la antrenamente, creşte riscul de infectare. Asta spun medicii, nu eu.

 

Testarea se face cu două zile înaintea meciurilor, pentru toată lumea, nu numai pentru fotbalişti. Vor fi stabilite mai multe zone de acces pe stadioane. Zona 1 va fi terenul şi vestiarele, zona 2, zona tribunelor şi a sectoarelor de acces şi mass-media, zona 3, zona exterioară, unde stau cei care transmit competiţia. Nu sunt recomandate şedinţele tehnico tactice în vestiar, sunt recomandate să se facă pe câmp deschis”.

Au fost făcute precizări şi pentru alte sporturi:

Juniorii şi copii, indiferent de sport- ”Se pot antrena în bazele sportive, în aer liber, dar şi în sală. E nevoie să se pregătească în regim individual, de maxim 3 persoane. Cluburile şi administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar în normele impuse, cu control al temperaturii şi aşa mai departe”.

Sportivii de la sporturi de echipe în sală- ”Se pot antrena individual, dar trebuie să respecte regula celor 7 metri pătraţi. Pot să te antrenezi, dar să respecţi distanţarea”.

În cazul tenisului: ”Pot să se antreneze odată cu 15 mai. Se pot relua competiţiile în aer liber şi la juniori şi la seniori. După ce este anunţat MTS, după o perioadă de pregătire pentru acomodarea la efort, la copii şi juniori trebuie acordul parental”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele