Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

OFICIAL | Dean Smith, out de la Aston Villa. E al cincilea tehnician demis în acest sezon de Premier League

Premier League Publicat de Daian Cutu pe 8 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20459116/1/smi.jpg

Antrenorul Dean Smith a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Aston Villa, după ce echipa a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă în Premier League, informează BBC.

"Anul acesta nu am observat îmbunătăţirea continuă a rezultatelor, performanţelor şi poziţiei în clasament, obiective pe care le-am căutat ​​cu toţii. Din acest motiv, am decis să facem o schimbare acum pentru a oferi timp unui nou antrenor principal să aibă un impact", a declarat directorul executiv al Villa, Christian Purslow.

În vârstă de 50 de ani, Smith a fost numit în funcţie din octombrie 2018. El a mai antrenat în carieră echipele Walsall şi Brentford.

Aston Villa a precizat că procesul de înlocuire a lui Smith a început, dar clubul nu se va grăbi să facă o numire imediată. Potrivit BBC, selecţionerul Danemarcei, Kasper Hjulmand, este o soluţie pentru gruparea din Birmingham, fiind admirat de compatriotul său, directorul sportiv al Aston Villa, Johan Lange.

Hjulmand a dus Danemarca în semifinala Euro 2020, când a pierdut în faţa Angliei, pe Wembley, iar tehnicianul de 49 de ani are o reputaţie în creştere.

Pe lista posibililor înlocuitori ai echipei se mai află managerul lui Glasgow Rangers, Steven Gerrard, şi selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez.

Cu Dean Smith pe bancă, Villa a promovat în Premier League la finalul sezonului 2018/2019, iar în 2020 formaţia a ajuns până în finala Cupei Ligii.

La finalul sezonului trecut, echipa a termiant pe locul 11 în clasamentul Premier League. În actuala ediţie a campionatului, în care l-a pierdut pe Jack Grealish, transferat la Manchester City, Villa a înregistrat doar trei victorii şi un egal în 11 etape, fiind pe locul 16, cu zece puncte, la două puncte de Burnley, de pe locul 18, retrogradabil.

Înfrângerea suferită, vineri, în deplasare, cu Southampton, a fost picătura care a umplut paharul şi a dus la demiterea lui Smith. Sub conducerea lui, Villa a câştigat 28 din cele 87 de meciuri disputate în prima ligă (32,2 la sută). În total, tehnicianul a fost pe banca echipei Aston Villa la 139 de meciuri, având o rată a victoriilor de 39,6 la sută.

El este al cincilea antrenor demis în acest sezon în Premier League, după Nuno Espirito Santo (Tottenham), Daniel Farke (Norwich), Xisco Munoz (Watford) şi Steve Bruce (Newscastle).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele