Ultima oră
VIDEO | Chelsea - FC Porto, de la ora 22:00, pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele VIDEO | Chelsea - FC Porto, de la ora 22:00, pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele
EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea" EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea"
Plecarea lui Mulţescu, programată? Un antrenor străin şi-a dat acordul pentru venirea la Dinamo. Durata contractuală: un an şi jumătate Plecarea lui Mulţescu, programată? Un antrenor străin şi-a dat acordul pentru venirea la Dinamo. Durata contractuală: un an şi jumătate
ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia" ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia"
VIDEO | PSG - Bayern Munchen, de la ora 22:00, pe Look Sport+ şi Look 4K. Francezii au avantaj minim după meciul din tur. Echipele de start VIDEO | PSG - Bayern Munchen, de la ora 22:00, pe Look Sport+ şi Look 4K. Francezii au avantaj minim după meciul din tur. Echipele de start
VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0  VIDEO | Dinamo, înfrângere nemeritată cu Astra în turul semifinalelor Cupei României. ”Câinii” au jucat în sfârşit fotbal, dar au pierdut cu 1-0

Olimpiada de la Tokyo nu este în pericol. ”Nu există motiv de amânare sau anulare”

JO 2020 Publicat de Daian Cutu pe 22 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/19924757/1/jo.jpg

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a afirmat că nu există motiv de amânare sau anulare a Jocurilor Olimpice. CIO dezminte ştirea apărută în cotidianul The Times conform căreia Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor fi anulate de Guvernul Japoniei.

Referitor la ştirea apărută în cotidianul The Times conform căreia Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor fi anulate de Guvernul Japoniei, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dezminţit veridicitatea informaţiei printr-un comunicat de presă.

CIO: Redăm mai jos comunicatul pe care Guvernul Japoniei l-a publicat astăzi cu privire la respectivele ştiri false:

”Au apărut şi circulat astăzi în presa internaţională câteva ştiri conform cărora Guvernul Japoniei ar fi luat în mod unilateral decizia de a anula Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza crizei COVID-19. Aceste ştiri sunt categoric false. La şedinţa Comitetului Executiv CIO din luna iulie a anului trecut s-a stabilit faptul că Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 va avea loc la 23 iulie 2021, iar toată agenda sportivă şi a locurilor de competiţie a Jocurilor a fost reprogramată în consecinţă. Toate părţile implicate lucrează împreună la pregătirea unei ediţii de succes a Jocurilor din această vară.

Vom implementa toate măsurile necesare împotriva COVID-19 şi vom continua să lucrăm îndeaproape cu CIO, cu Comitetul de Organizare al JO Tokyo 2020 şi cu Guvernul Metropolitan Tokyo pentru a realiza o ediţie sigură din toate punctele de vedere a Jocurilor din această vară.”


CIO: Împreună cu partenerii şi prietenii noştri din Japonia, am pus focus principal pe Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020 şi suntem determinaţi să asigurăm succesul acestei ediţii.

Vineri, după transmiterea comunicatului, a avut loc o conferinţă organizată în sistem online de preşedintele CIO Thomas Bach cu reprezentanţii Comitetelor Naţionale Olimpice (CNO), la începutul căreia acesta a confirmat faptul că ştirea apărută în cotidianul The Times este falsă şi a rugat reprezentanţii CNO-urilor participante să facă public pe teritoriile lor naţionale comunicatul CIO în acest sens.

Forul olimpic român a fost reprezentat la această conferinţă de Mihai Covaliu preşedintele COSR, Elisabeta Lipă, vice-preşedintele COSR, George Boroi, secretar general COSR şi Florin Mişcă, secretar general adjunct COSR şi şeful de misiune al României pentru JO Tokyo 2020. Cu această ocazie, preşedintele Covaliu a avut o scurtă intervenţie prin care a informat despre conformitatea COSR cu direcţiile CIO, prin traducerea acestora în plan naţional prin proiecte precum Iniţiativa Carbon COSR sau Sportul se Joacă, proiecte pentru care a primit felicitările şi mulţumirile preşedintelui Bach. Acesta a menţionat faptul că este la curent cu decizia Guvernului României de a introduce sportivii din loturile naţionale şi olimpice, precum şi staff-urile acestora în programul de vaccinare anti-COVID-19, lăudând acest demers şi recomandându-l şi celorlalte CNO-uri, informează COSR.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele