Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

Olimpiu Moruţan este fotbalistul U23 cu cele mai multe pase de gol din Europa

FCSB Publicat de Emanoil Ursache pe 5 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20232322/1/agfzad0zyzq2ndu4njg5mtewy2m2ztm0ogfmnme5m2uynjqyma-thumb-1.jpg

Olimpiu Moruţan (22 de ani) este cel mai bun pasator U23 din toate campionatele europene, conform unei statistici evidenţiate de site-ul de profil Transfermarkt.

Mijlocaşul ofensiv de la FCSB a încheiat sezonul cu 15 pase de gol, cu două mai multe decât David Hrncar (23 de ani), fotbalistul lui ViOn Zlate Moravce-Vrable (Slovacia).

Moruţan a întrecut în această ierarhie nume grele precum Jadon Sancho (21 de ani, Borussia Dortmund) şi Moussa Diaby (21 de ani, Bayer Leverkusen), fiecare cu câte 12 assist-uri în Bundesliga, sau Marcus Rashford (Manchester United, 23 de ani), cu 11 pase de gol în Premier League.

Desigur, diferenţele valorice între Premier League şi Bundesliga, şi Liga 1 sunt incontestabile, însă chiar şi aşa performanţa lui Olimpiu Moruţan rămâne demnă de luat în seamă.

Pe lângă cele 15 pase decisive, Olimpiu Moruţan a reuşit în sezonul recent încheiat şi alte 8 goluri. 2,8 milioane de euro este cota de piaţă a mijlocaşului de la FCSB, conform Transfermarkt. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele