Ultima oră
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”
Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX Portarul Nahuel Guzmán a fost suspendat 11 meciuri şi amendat pentru că a îndreptat un laser spre un rival într-un meci din Liga MX
ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj ULTIMĂ ORĂ | A fost delegată brigada de arbitri pentru partida Farul - CFR Cluj
VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out VIDEO | FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot rămâne lideri în play-out
VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2 VIDEO | Farul - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Clujenii nu îşi permit paşi greşiţi pentru lupta la locul 2

Opinie nepopulară: numele important care-l îndeamnă pe Rădoi să "sacrifice" preliminariile CM şi să se concentreze pe EURO 2024

Echipa nationala Publicat pe 19 nov 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19622330/1/radoi.jpg


Helmuth Duckadam (61 de ani) iese în faţă cu o propunere care ar putea trece drept nepopulară: îl îndeamnă pe Mirel Rădoi să nu aibă frica de a sacrifica la nevoie preliminariile pentru Mondialul din 2022 şi să încerce să pregătească deja terenul pentru Euro 2024!
 
Fostul mare portar e de părere că şansele de calificare la turneul final din Qatar depind foarte mult de tragerea la sorţi de pe 7 decembrie, unde vom fi repartizaţi în urna a doua valorică după egalul de la Belfast, dar e conştient că premisele nu sunt cele mai optimiste. De aceea e primul care lansează scenariul cu EURO 2024 drept obiectiv mai important: "Eu cred şi sper în Rădoi. Mi-a plăcut atitudinea lui Rădoi la început, dar aseară nu mai am văzut acest lucru. Am văzut jucători care nu aveau ce căuta. Înţeleg că ai chemat un fotbalist de 33 de ani, care e într-o formă extraordinară, pentru un meci de calificare. Dar după aceea nu mai are ce căuta. Schimbi generaţiile şi mergi cu gândul la următoarele campanii.
 
Eu aş pregăti echipa pentru următorul Campionat European. Pentru Mondiale, depinde cu cine picăm. Dacă avem noroc şi avem o grupă mai uşoară, ne luptăm să ne calificăm. Dacă e o grupă mai grea, eu zic că strategia ar fi să formăm echipa pentru următorul turneu european, să dăm şansa unor tineri", a declarat Duckadam, pentru ProSport.

Duckadam aşteaptă un duel Radu-Vlad pentru locul lui Tătăruşanu

Întrebat cine ar trebui să fie titular al naţionalei după ieşirea lui Tătăruşanu din peisaj, eroul de la Sevilla l-a nominalizat pe interistul Ionuţ Radu, dar e de părere că Andrei Vlad poate emite pretenţii: 
 
"După părerea mea, numărul unu la naţională trebuie să fie acum Ionuţ Radu. Apoi, imediat după el, vine Andrei Vlad. Nu e deloc prea tânăr. E portarul cu cea mai mare experienţă internaţională, a jucat şi pentru FCSB în Europa, joacă titular la tineret. Ei doi trebuie să apere pentru România şi l-aş pune acolo şi pe puştiul de la Târgovişte, Aioani.
 
E o problemă că Radu nu joacă la Inter, dar nu aşa mare. Înţeleg că ar putea să prindă meciuri sau să plece împrumut. Nici Tătăruşanu nu a jucat. Unde a jucat el în ultimii doi ani şi a fost cel mai bun de la naţională. Una e să te antrenezi şi să fii la un club mare, să fii printre fotbalişti de clasă, alta să joci în Liga 1. Aşa e şi cu Ionuţ Radu", spune fostul preşedinte de imagine de la FCSB.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri