Ultima oră
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor” VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | FCU Craiova - Dinamo. astăzi, de la 17:30, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei VIDEO | Corvinul - Mioveni, astăzi, de la 12:30, în direct la Prima Sport 1! Hunedorenii se pregătesc de finala Cupei
VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Duel de foc în „subsolul” clasamentului VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Duel de foc în „subsolul” clasamentului
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1

Organizatorii nu se joacă. Măsurile anti-Covid vor creşte cu aproape 1 miliard de dolari costurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo

JO 2020 Publicat de Daian Cutu pe 30 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/19634539/1/jo.jpg

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo a estimat costul măsurilor anti-COVID-19 la aproximativ 100 miliarde yeni japonezi (960 milioane dolari), în plus faţă de 200 miliarde yeni (1,9 miliarde dolari) costuri suplimentare estimate în legătură cu amânarea jocurilor, spun surse apropiate situaţiei, citate de publicaţia The Japan Times.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august anul viitor, urmate de Jocurile Paralimpice în perioada 24 august - 5 septembrie.

Comitetul de organizare de la Tokyo, Guvernul metropolitan din Tokyo şi guvernul central urmează să prezinte miercuri un raport interimar cu privire la noile măsuri de combatere a coronavirusului, după ce au organizat mai multe întâlniri pe această temă încă din septembrie, au spus sursele.

Amânarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice pentru un an va duce la creşterea preţului total al evenimentului cu aproximativ 200 miliarde yeni, potrivit surselor, iar cele trei părţi vor stabili cât va suporta fiecare parte din aceste costuri suplimentare.

Costurile pentru combaterea COVID-19 vor include instalarea infrastructurii de îngrijire a sănătăţii, inclusiv un sistem de testare şi achiziţionarea echipamentului necesar pentru prevenirea infecţiei.

Costurile suplimentare de funcţionare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice sunt de aşteptat să includă cheltuielile legate de securizarea jocurilor, închirierea echipamentelor şi taxele de depozitare, precum şi costurile cu forţa de muncă.

Jocurile ar fi trebuit să coste în jur de 1,35 trilioane yeni japonezi înainte de a fi amânate în martie, cu doar patru luni înainte ca ceremonia de deschidere olimpică să aibă loc în capitala Japoniei. Din această sumă, comitetul organizator planifică să acopere 603 miliarde yeni, Guvernul metropolitan din Tokyo 597 miliarde yeni şi guvernul central restul de 150 miliarde yeni. Costurile suplimentare vor fi adăugate pe lângă aceste cifre, au spus sursele.

Comitetul de organizare speră să strângă fonduri prin contribuţii suplimentare din partea sponsorilor şi din cererile de despăgubire din asigurări.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele