Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Patru de la CFR şi unul singur de la FCSB! Cum arată echipa sezonului regulat din Liga 1, în viziunea LPF

Superliga Publicat pe 1 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19285503/1/camora-1.jpg

LPF a desemnat cel mai bun "11" al Ligii 1 la finalul sezonului regulat, iar în echipă şi-au făcut loc patru jucători ai liderului CFR Cluj, plus antrenorul Dan Petrescu.

Echipa e aşezată în 4-3-3, iar fundaşul Radu Boboc, de la Viitorul, e singurul fotbalist care nu joacă în Play-off.

Iată echipa ideală a sezonului regulat din Liga 1, în opinia Ligii Profesioniste de Fotbal:

PORTAR

Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 32 de ani / 19 jocuri) - Titular incontestabil în echipa sezonului. Nu a primit gol în 14 dintre cele 19 jocuri în care s-a aflat pe teren în ediţia curentă.

FUNDAŞI

Radu Şt. Boboc (Viitorul / 20 de ani / 24 jocuri) - Tânărul fundaş de bandă a confirmat încrederea primită din partea lui Gheorghe Hagi. A marcat două goluri frumoase şi a oferit trei pase decisive. Dintre cele 22 de jocuri în care a fost titular, 18 le-a început în partea dreaptă şi patru în stânga.

Andrei Burcă (CFR Cluj / 26 de ani / 14 jocuri) - S-a acomodat rapid cu cerinţele exigentului antrenor Dan Petrescu, devenind om de bază în campionat şi în cupele europene. Mai mult, s-a dovedit a fi şi un jucător polivalent, el fiind folosit în câteva meciuri şi pe postul de fundaş dreapta.

Marius Constantin (Gaz Metan / 35 de ani / 23 jocuri) - Deşi a ajuns la 35 de ani, evoluţiile sale din acest sezon au fost printre cele mai bune din carieră, un merit deosebit avându-l şi colaborarea cu Edward Iordănescu. Pe lângă prestaţiile solide din defensivă, s-a remarcat şi ca un foarte bun executant de penalty-uri, şase dintre cele şapte reuşite fiind izbutite de la punctul cu var.

Mario Camora (CFR Cluj / 33 de ani / 19 jocuri) - Căpitanul clujenilor şi-a mobilizat excelent echipa în momentele dificile, iar rezultatele s-au văzut pe tabelă. Este un model de profesionalism. A ajuns la 259 de meciuri jucate pe prima scenă în tricoul CFR-ului.

MIJLOCAŞI

Dan Nistor (16 jocuri pt. Dinamo, 4 pt. Universitatea / 31 de ani) - A reuşit 10 assist-uri în tricoul roş-albilor (plus patru goluri), fiind la finalul sezonului regulat cel mai bun pasator decisiv din campionat. Evoluţii lăudabile şi la Universitatea Craiova unde a format alături de Mateiu şi Cicâldău o linie de mijloc experimentată, cu aproape 650 de meciuri în CASA Liga 1.

Jonathan Rodriguez (FC Botoşani / 29 de ani / 25 jocuri) - Dispus în fiecare meci la un consum mare de energie, a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. S-a evidenţiat şi la finalizare, în contul său fiind trecute două goluri şi patru pase decisive.

Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova / 22 de ani / 23 jocuri) - A marcat nouă goluri, dintre care patru din afara careului mare, şi a oferit patru pase decisive. A devenit un jucător exponenţial pentru craioveni.

ATACANŢI

Ciprian Deac (CFR Cluj / 34 de ani / 15 jocuri) - Poate fi oricând dat exemplu tinerilor fotbalişti. A fost cel mai periculos jucător din ofensiva ardelenilor, în contul său fiind trecute şapte goluri şi cinci pase decisive. A fost declarat de cinci ori „jucătorul meciului”.

Denis Alibec (Astra / 29 de ani / 19 jocuri) - Lăudabilă revenirea de formă arătată de Denis Alibec în sezonul regulat 2019/2020! Cu 10 goluri marcate şi nouă pase decisive, vârful Astrei a fost jucătorul cu cele mai mai multe contribuţii ofensive din CASA Liga 1.

Florinel Coman (FCSB / 21 de ani / 23 jocuri, FOTO) - A fost principalul motor al roş-albaştrilor în lupta pentru locurile fruntaşe. A marcat de 11 ori (toate golurile din acţiune) şi a oferit şapte pase decisive. Prezent de nouă ori în echipa etapei, lider la acest capitol!

ANTRENOR

Dan Petrescu (CFR Cluj / 52 de ani) - Reprezentant de marcă al "Generaţiei de Aur", Petrescu este un model şi ca antrenor. A gestionat perfect meciurile din campionat şi cele din cupele europene, reuşind două performanţe remarcabile: locul 1 la finalul  sezonului regulat şi calificarea din grupele Ligii Europei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele