Ultima oră
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ambele echipe au creat pericol în prima repriză
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5

Patru reorduri mondiale la altetism au fost aproape doborâte, la trialul SUA pentru Jocurile Olimpice

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 27 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20263372/1/atl.jpg

Atleţii Grant Holloway, Rai Benjamin, Gabby Thomas şi DeAnna Price au stabilit, sâmbătă, la Eugene (Oregon), performanţe apropiate de recordurile mondiale, în cadrul selecţiei americane pentru JO de la Tokyo, informează lequipe.fr.

Grant Holloway a câştigat proba de 110 metri garduri cu timpul de 12 secunde şi 96 de sutimi. Însă, în semifinale, el a alergat aceeaşi distanţă în 12 secunde şi 81 de sutimi, la o sutime de recordul deţinut de compatriotul său, Aries Merritt, care l-a stabilit în 2012, la Bruxelles.

Precedenta cea mai bună performanţă a lui Holloway, 23 de ani, era de 12 secunde şi 98 de sutimi, fiind înregistrată în 2019, la Austin.

Holloway deţine recordul probei de 60 de metri garduri în sală, cu şapte secunde şi 29 de sutimi, timp stabilit la 24 februarie, la Madrid.

Şi Rai Benjamin, 23 de ani, a devenit al doilea performer din istorie, la 400 de metri garduri, cu 46.83 secunde. Recordul mondial al acestei probe este de 46.78 şi îi aparţine unui alt american, Kevin Young, de la JO din 1992. Precedentul "personal best" al lui Benjamin era de 46.98 şi data din 2019, de la Zurich. Americanul este vicecampion mondial şi va lupta pentru aur la Tokyo cu norvegianul Karsten Warholm (46.87), dublu campion mondial.

Gabby Thomas, 24 de ani, a fost cronometrată cu 21 de secunde şi 61 de sutimi în proba feminină de 200 de metri, de asemenea a doua performanţă din toate timpurile, devansând-o pe Marion Jones (21.62) şi după recordul lui Florence Griffith-Joyner (21.34), care stă în picioare din 1988. Şi Thomas ar fi putut probabil opri cornometrul mai devreme de atât, dacă nu ar fi ridicat mâinile în aer înainte de a trece linia de sosire.

Thomas a fost suspendată provizoriu în mai 2020, pentru că nu şi-a anunţat locurile în care poate fi găsită de agenţii antidoping. Suspendarea ei a fost ridicată în iulie, după ce explicaţiile sportivei au fost acceptate de Unitatea de integritate în atletism.

Campioana mondială DeAnna Price a stabilit un nou record al SUA la aruncarea ciocanului, cu 80.31 de metri, a doua performanţă mondială, după recordul polonezei Anita Wlodarczyk, de 82,98, reuşit în 2016.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele