Ultima oră
VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul” VIDEO | Bîrligea, decisiv în Bănie. Atacantul speră să fie la EURO. ”Eu o să dau totul”
VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund VIDEO | Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-1. Ardelenii revin în lupta pentru locul secund
Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată Stadion stelar într-un oraş legendar al ţării. Real Madrid este aşteptată
Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV Claudiu Keşeru îi răspunde lui Mircea Rednic: „Contractul nu a fost respectat” | EXCLUSIV
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie

Pep Guardiola critică dur Superliga Europei. ”Fotbalul nu va mai fi un sport”

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 20 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20128073/1/gua.jpg

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, spune că planurile pentru Superliga europeană ameninţă ca fotbalul să nu mai fie un sport, deoarece elementul competitiv va fi eliminat.

"Am aflat cu câteva ore înainte ca acel comunicat să fie emis, la fel ca restul colegilor mei. Mi-au spus că vor lansa un comunicat. Comunicatul este, dar nimeni nu vorbeşte clar, cu mai multe detalii, despre ceea ce urmează să fie creat. Preşedinţii pot vorbi mai clar despre unde va ajunge fotbalul. Este incomod pentru noi, deoarece nu avem toate informaţiile. Pot să-mi spun părerea, dar nu mai mult. Mi-ar plăcea ca preşedintele comitetului să plece în jurul lumii şi să explice cum s-a luat această decizie. Îmi susţin clubul. Îmi place să fac parte din acest club. Dar am şi părerea mea. Acum este doar un comunicat.

De aceea este incomod pentru manageri. Dacă mă întrebaţi de ce aceste echipe au fost selectate pentru a juca această competiţie ipotetică în viitor... Sportul nu mai este sport atunci când relaţia dintre efort şi recompensă nu există. Nu este sport dacă succesul este garantat sau dacă nu contează când pierzi", a declarat Guardiola, potrivit mirror.co.uk.

Proiectul Superligii europene a fost anunţat oficial, duminică seară, printr-un comunicat oficial al cluburilor fondatoare.

"Douăsprezece dintre cele mai importante cluburi europene anunţă că au ajuns la un acord pentru crearea unei noi competiţii, Super Liga, guvernată de grupările sale sale fondatoare.

Cluburile fondatoare speră să se angajeze în discuţii cu UEFA şi FIFA pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru noua ligă şi pentru fotbal în ansamblu”, se arată în comunicat.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Preşedintele acestui grup este Florentino Perez, conducătorul de la Real Madrid.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri