Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Petrescu style! VIDEO | CFR bate ŢSKA, 2-0, cu goluri din fază fixă şi penalty, şi devine lider în Grupa A, la egalitate cu AS Roma

Europa League Publicat pe 22 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19520404/1/rps7806.jpg

  • CFR Cluj a învins ŢSKA Sofia cu 2-0, live pe Look Sport+, şi a devenit primul lider al grupei A din Europa League 2020/2021, la golaveraj în faţa celor de la AS Roma. Meciul a fost decis după pauză, când Rondon (53), din pasa lui Deac, şi acelaşi Deac (74), dintr-un penalty obţinut de Debeljuh, au marcat şi au risipit emoţiile.
  • Joia viitoare, CFR poate face un pas mare spre fazele eliminatorii, urmând să înfrunte Young Boys, live pe LookSport+. În acelaşi timp, AS Roma va juca pe teren propriu cu ŢSKA Sofia.
  • Este a cincea campanie europeană consecutivă pe care CFR o începe cu victorie în grupele europene.
12.000 de fani şi o atmosferă incendiară în capitala Bulgariei. Asta a găsit CFR la Sofia, iar aportul publicului s-a simţit din plin, pe start de meci, dar Bălgrădean (3) a fost atent la şutul lui Yomov, pentru ca mai apoi (7) să repare gafa lui Burcă şi să respingă şi şutul lui Sowe. În timp ce Young Boys deschide scorul cu Roma, în celălalt meci al grupei, CFR-ului avea nevoie de 19 minute pentru a ajunge la poarta adversă, prin Păun, al cărui şut s-a dus peste. A continuat presiunea gazdelor, Susic (35) a avut un gol anulat după un fault al lui Djokovic, iar impresia a fost că elevii lui Dan Petrescu se puteau descurca mai bine în primele 45 de minute.

Faza pe care o ştim pe de rost: centrare Deac şi gol Rondon! Apoi penalty...

Apoi, entuziasmul şi curajul date de public au lăsat, uşor-uşor, locul experienţei şi ştiinţei CFR-ului de a gestiona astfel de meciuri europene. ŢSKA nu a mai început cu acelaşi avânt, iar campioana a avut nevoie de un corner pentru a face ce ştie mai bine: centrare a lui Deac, cap Rondon (53) şi drumul spre victorie, prima în grupe, e deschis! Şi, cum veştile bune vin la pachet, AS Roma avea să egaleze în Elveţia (69), transformând CFR-ul în liderul virtual al grupei. La Sofia, rigoarea tactică impusă de Petrescu funcţionează la parametri optimi, iar bulgarii nu produc pericol. O face Roma, pe terenul lui Young Boys (74), prin Kumbulia, în acelaşi timp în care Debeljuh obţine un penalty în Bulgaria şi Deac transformă pentru 2-0. Se trece la planul clasic al lui Petrescu, apărare exactă şi contraatac, iar reţeta funcţionează şi de această dată!
 

ŢSKA Sofia - CFR Cluj 0-2 e prima victorie a campioanei în grupele Europa League 2020/2021, sinonimă cu împărţirea locului întâit cu granzii AS Roma, învingători cu 2-1 la Young Boys.

ŢSKA Sofia - CFR Cluj 0-2 (Rondon 53, Deac pen. 74), live pe Look Sport+ / Young Boys - AS Roma 1-2 (Nsame pen. 14  / Peres 69, Kumbulia 74)

  • ŢSKA: Busatto - Vion, Antov, Mattheij, Mazikou - Youga, Rodrigues (Beltrame 81) - Sinclair (Keita 63), Sankhare (Ahmedov 73), Yomov (Henrique 80) - Sowe
  • CFR Cluj:  Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Deac (Chipciu 78), Hoban, Djokovic, Păun (Pereira 83) - Debeljuh (Vojtus 87), Rondon (Carnat 87)
Minutul 87: Dan Petrescu îşi retrage atacanţii. Rondon şi Debeljuh sunt chemaţi pe bancă, iar Carnat şi Vojtus intră pe teren.

Minutul 83: Şapte minute până la victorie. Suntem în momentul meciului în care Dan Petrescu face ce ştie mai bine: blochează culoare şi aşteaptă contraatacuri. L-a schimbat pe Deac cu Chipciu, iar Păun i-a lăsat locul lui Pereira pentru mai multă prospeţime la centrul terenului.

Minutul 74: GOOOOOL CFR! Youga îl trage în careu pe Debeljuh, campioana primeşte penalty, iar Deac marchează cu un şut în dreapta lui Busatto, care plonjează în stânga. Vestea mai puţin bună vine din Elveţia, unde Kumbulia face 2-1 pentru AS Roma.







Minutul 73: Bulgarii mai mută o dată, cu Ahmedov în locul lui Sankhare.

Minutul 69: CFR devine liderul grupei! AS Roma egalează în Elveţia, prin Peres, din pasa lui Dzeko. La aceste scoruri, CFR e singura cu trei puncte.



Minutul 63: Campioana nu are probleme în a-şi impune ritmul, iar bulgarii îl schimbă pe Sinclar cu Keita.

Minutul 53: GOOOOOL CFR! Deac centrează impecabil, cu stângul, Rondon îşi face loc în careu şi îl învinge pe Busatto cu capul.



Minutul 45+1: Pauză în capitala Bulgariei. 0-0, după 45 de minute în care ŢSKA a fost echipa mai activă. Nici bulgarii nu sunt de speriat, dar factorul public contează enorm, aşa cum atenţiona Alexandru Benga, la Fotbal Look, înaintea meciului.

Minutul 35: Susic înscrie un gol superb, dar reuşita e anulată pentru un fault în atac comis de Damjan Djokovic.



Minutul 31: Contăm tot prin Păun: şut pe jos, dar Busatto reţine!

Minutul 23: Continuă presiunea gazdelor. Mazikou centrază din prima, de pe dreapta, Sowe îi ia faţa lui Burcă şi trimite cu capul, spre vinclu, dar Bălgrădean se poziţionează din nou bine şi reţine. 


Minutul 19: Primul moment ofensiv al CFR-ului. Păun încearcă o execuţie elegantă de la 16 metri, mingea e deviată şi se duce peste poartă. Cornerul rezultat duce mingea pe capul lui Vinicius, iar reluarea acestuia e scoasă de sub bară de Busatto.

Minutul 15: Prim sfert de oră în care s-a jucat mai mult în jumătatea CFR-ului, iar elevii lui Dan Petrescu nu au ajuns la poarta adversă. Imagini frumoase, atât de aşteptate, cu mii de fani ai bulgarilor pentru care distanţarea socială e un termen complet străin. 




Minutul 14: Young Boys deschide scorul din penalty cu AS Roma, în celălalt meci al grupei.







Minutul 7: Ne facem singuri probleme! Burcă pasează prea încet spre Bălgrădean, Sowe interceptează, apoi portarul e nevoit să respingă cu portarul. Nu e startul de meci aşteptat de Dan Petrescu.



Minutul 3: Bălgrădean e la post! Yomov trimite un şut puternic, dar fostul FCSB-ist e atent şi respinge, deşi minge aproape apucase să muşte pământul.



19:55 Start joc la Sofia!

19:30: Lucian Goian crede că lipsa lui Mihai Bordeianu de la mijlocul terenului se va resimţi din plin, dar susţine că Ovidiu Hoban are experienţa şi calităţile necesare pentru a-l face uitat pe fotbalistul plecat în Arabia Saudită: "Bordeianu e o pierdere foarte mare pentru CFR Cluj. un jucător de travaliu, Hoban poate compensa prin experienţă şi plasament. Cu siguranţă, s-a antrenat bine, ştim cum alege Petrescu jucătorii. Probabil l-a simţit pregătit de joc, sperăm să confirme!", a declarat fratele lui Dorin Goian, la Fotbal Look.
 

19:20: Alexandru Benga, fundaşul de la UTA Arad care a petrecut un an în Buglaria (2018/2019) la Septemvri Sofia, crede că CFR pleacă din postura de favorită în această seară: "CFR pleacă cu prima şansă. E o echipă foarte matură, care domină campionatul intern. Pe plan european a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu echipe puternice. ŢSKA a schimbat mulţi jucători, mai ştiu doar doi jucători de când jucam eu acolo, Antov şi Sowe. Nivelul din Bulgaria e destul de apropiat de nivelul nostru, însă cred că avem un plus. 

 
Raportat la întreg campionatul bulgar, clar Ludogoreţ e peste orice echipă din Bulgaria, cred că şi din România, ca salarii. ŢSKA şi Levski, care vin imediat, sunt la un nivel asemănător cu puterea financiară a Craiovei sau a FCSB-ului. Totul se decide la cât de bun e departamentul de scouting sau cât de bun au ochiul. Trebuie să fim realişti, poate au venit jucători care au jucat în Premier League, dar mi-e greu să cred că un jucător care anul trecut era în Premier League ar veni în campionatul bulgar", a punctat apărătorul, la Fotbal Look.
 
Totuşi, Benga se aşteaptă la o atmosferă incendiară: "Stadionul e asemănător cu fostul nostru 23 august, acustica nu e extraordinară, dar sunt foarte pătimaşi. La un derby ŢSKA - Levski, în 2019, mi-am adus aminte de Steaua - Dinamo. Fenomenul ultras e puternic acolo, va fi un avantaj important pentru ŢSKA".

18:28: Nicio surpriză! Avem echipa de start a CFR-ului, iar Dan Petrescu intră cu 4-3-3-ul în care înlocuitorul lui Bordeianu este Ovidiu Hoban. Doi interi destul de ofensivi, Djokovic şi Păun, Deac în dreapta, Rondon în stânga şi Debeljuh în centru. Probabil în multe momente se va transforma într-un 4-4-2, cu Djokovic lângă Hoban, Deac în dreapta, Păun în stânga şi Debeljuh şi Rondon în atac.


18:18 Marius Bilaşco e de părere că prezenţa fanilor în tribune reprezintă un dezavantaj pentru CFR Cluj, dar spune că echipa sa e pregătită să facă un meci mare şi să înceapă cu dreptul campania în grupele Europa League: "Am pregătit totul în aşa fel încât băieţii să fie la cel mai bun nivel al lor şi să facem un rezultat bun. E un adversar bun, s-a întărit în ultimul timp cu jucători experimentaţi. Să nu uităm că evoluăm în deplasare, e un meci cu spectatori, o noutate pentru noi, poate contribui destul de mult aportul fanilor la această partidă. Publicul e un dezavantaj, nu cred că vom avea aportul fanilor la meciul retur sau la celelalte meciuri din Champions League. E un mare minus! Cel puţin la Cluj s-a simţit în ultima campanie de calificare, sezonul trecut, fanii au fost alături de noi şi au reuşit să ne motiveze şi să ne susţină pe întreaga perioadă", a declarat oficialul ardelenilor, pentru Look Sport.


FOTO - Clujenii au ajuns la Sofia în cursul zilei de miercuri

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19520404/2/cfr2.jpg


Antrenorul gazdelor, Stamen Belchev, a vorbit în termeni laudativi despre adeversari. „Clujul este una dintre echipele puternice, joacă destul de des în grupe. Calităţile lor sunt reprezentate de viteza din ofensivă şi un joc bun la fazele fixe. Dacă le dăm spaţii, clar vom avea probleme”; a spus Belchev,  potrivit sportal.bg.

El a dat asigurări că echipa sa este gata pentru meciul de joi, iar ca să le arate că şi-a făcut temele a făcut o scurtă analiză a adversarei.

„Ştim echipa CFR -ului. Trei dintre fundaşi vor juca singur, iar dacă Burcă va fi apt, el va fi al patrulea. Va exista o schimbare la mijloc, pentru că l-au vândut pe Bordeianu. Le-am vorbit jucătorilor despre anumiţi jucători, mâine îi voi prezenta pe ceilalţi. Rondon, Chipciu şi atacantul central croat (n.r - Debeljuh) vor fi în faţă", a punctat Belchev.

ŢSKA Sofia - CFR Cluj se va juca joi, de la ora 19.55, în direct pe Look Sport+. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Turcia, cu Halil Umut Meler la centru, potrivit site-ului UEFA. Meler îi va avea ca asistenţi pe Mustafa Eyisoy şi Cevdet Komurcuoglu, iar al patrulea oficial va fi Koray Gencerler.
 
Echipele probabile
  • ŢSKA: Busatto - Galbov, Antov, Mattheij, Mazikou - Geferson, Youga - Yomov, Sankhare, Keita - Sowe
  • CFR Cluj:  Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Deac, Hoban, Djokovic, Păun - Debeljuh, Rondon

DRUMUL CFR-ului spre grupele Europa League

În acest sezon 2020/2021, CFR a început competiţia europeană în Liga Campionilor, unde, în primul tur preliminar a învins echipa malteză Floriana (2-0). Apoi, în turul doi preliminar, a pierdut la loviturile de departajare cu Dinamo Zagreb, după prelungiri.

Din Liga Campionilor, campioana României a ajuns în Liga Europa, în turul trei preliminar, unde a trecut de Djurgarden, scor 1-0, iar în play-off a învins KuPS, scor 3-1.

În Liga Europa, CFR Cluj a fost repartizată în grupa A, cu ŢSKA Sofia, AS Roma şi Young Boys Berna.

Meciul de joi, din deplasare, cu ŢSKA  Sofia, va fi arbitrat de o brigadă din Turcia, cu Halil Umut Meler la centru, ajutat la cele două linii de Mustafa Eyisoy şi Cevdet Komurcuoglu.

Rezervă va fi Koray Gençerler.

La 29 octombrie, de la ora 22.00, vor avea loc meciurile: AS Roma - ŢSKA Sofia şi CFR Cluj - Young Boys.

În etapa a treia, la 5 noiembrie, AS Roma joacă împotriva CFR Cluj de la ora 19.55, iar Young Boys cu ŢSKA Sofia, de la ora 22.00.

La 26 noiembrie este programată etapa a patra a grupei A, cu meciurile ŢSKA Sofia - Young Boys (19:55) şi CFR Cluj - AS Roma (22:00).

În 3 decembrie, campioana României joacă tot pe teren propriu, cu ŢSKA Sofia, în timp ce AS Roma întâlneşte acasă pe Young Boys.

Meciurile din grupa A se încheie la 6 decembrie, cu programul Young Boys - CFR Cluj şi ŢSKA Sofia - AS Roma, de la ora 19.55.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele