Ultima oră
 Magnificul Havertz şi golul care duce ”farmaciştii” la un punct de Dortmund. Freiburg - Leverkusen 0-1 Magnificul Havertz şi golul care duce ”farmaciştii” la un punct de Dortmund. Freiburg - Leverkusen 0-1
Cavani nu va merge la Inter. Declaraţia directorului sportiv al clubului care înlătură orice dubiu Cavani nu va merge la Inter. Declaraţia directorului sportiv al clubului care înlătură orice dubiu
Brendan Rodgers a fost infectat cu Coronavirus. Cum a descris antrenorul lui Leicester experienţa Brendan Rodgers a fost infectat cu Coronavirus. Cum a descris antrenorul lui Leicester experienţa
Liga 1 cu spectatori? LPF a trimis o solicitare către MTS Liga 1 cu spectatori? LPF a trimis o solicitare către MTS
Mercedes a vorbit despre viitorul echipei în Formula 1. Ce se întâmplă din 2021 Mercedes a vorbit despre viitorul echipei în Formula 1. Ce se întâmplă din 2021
Probleme mari la Dortmund. Haaland nu joacă în această etapă, iar un titular e aut tot restul sezonului Probleme mari la Dortmund. Haaland nu joacă în această etapă, iar un titular e aut tot restul sezonului

Planul lui Ion Ţiriac. Nu renunţă la organizarea Madrid Open în 2020. Când ar putea fi programat turneul

Tenis Publicat pe 3 apr 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19324044/1/tiri.jpg

Săptămâna 14-20 septembrie este în vizorul mai multor organizatori de turnee pentru a-şi muta atunci competiţiile amânate din cauza coronavirsului, în cazul în care restricţiile impuse în întreaga lume din acest motiv vor fi ridicate. Nu fac excepţie Internazionali d'Italia (turneul de la Roma) şi Mutua Madrid Open, turneul patronat de Ion Ţiriac, care ar dori să-şi salveze competiţiile ATP şi WTA amânate din luna aprilie, respectiv mai, în săptămâna dinaintea noului interval de desfăşurare a French Open, 20 septembrie - 4 octombrie.

Gerard Tsobanian, directorul turneului de la Madrid, a recunoscut într-un interviu pentru L'Equipe că are în vedere săptămâna 14-20 septembrie, dar spune că nu va proceda precum organizatorii turneului de la Roland Garros, care nu s-au consultat cu nimeni când au mutat datele.

"Da, suntem candidaţi. Dar nu ne putem lansa şi da o dată cum au făcut cei de la Roland Garros. Cred că a fost curajos ceea ce au făcut ei, dar poate un pic optimist. Este data cea mai târzie din punct de vedere al condiţiilor climatice, în ideea de a salva evenimentul din acest an. Cred că au făcut un lucru bun. Au tăiat iarba de sub Wimbledon, care s-ar fi putut fofila în acele date, dacă nu se putea juca în iulie.

Dar nu putem stabili în acest moment un calendar fix. În calitate de membru al biroului directorilor de turnee europene al ATP şi mondiale al WTA, sunt în continuă discuţie cu jucătorii, cu toţi directorii de turnee, cu conducătorii celor două circuite pentru a vedea un pic care le sunt ideile, măsurile ce pot fi luate, calendarul, climatul... Sunt multe opţiuni şi variabile şi de aceea este destul de greu să-ţi păstrezi mintea limpede, dar cu cât trec săptămânile, cu atât opţiunile posibile se împuţinează. Se gândeşte disputarea în iulie a unui Masters 1.000 american pe suprafaţă dură, Miami, dar eu mă îndoiesc că se poate face asta. Apoi, turneele pe zgură pot avea loc în săptămâna dinaintea Roland Garros.

Ar fi o posibilitate pentru Madrid sau Roma şi pentru turnee 250 (n.r. - de puncte ATP, 280, WTA), Acest scenariu circulă pe masa ATP sau WTA pentru a fi salvat ce se mai poate", a declarat Tsobanian.

ATP şi WTA au hotărât, miercuri, suspendarea turneelor de tenis până la 13 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a venit imediat după anunţul anulării turneului de la Wimbledon (29 iunie - 12 iulie), al treilea grand slam al anului, o premieră după Al Doilea Război Mondial.

Astfel, au fost anulate turneele de la ‘s-Hertogenbosch, Stuttgart, London-Queen’s, Halle, Mallorca, Eastbourne, Nottingham, Birmingham, Berlin, şi Bad Homburg.

Iniţial, la 18 martie, ATP şi WTA anunţaseră suspendarea turneelor de tenis până la 7 iunie.

Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, a fost mutat din perioada 24 mai - 7 iunie în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele