Ultima oră
Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren Irina Begu s-a calificat în sferturi la primul turneu de la revenirea pe teren
Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt" Răzvan Marin, promisiune pentru suporterii naţionalei! "O vom lua de la capăt"
Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua Comoţionat în meciul cu Irlanda de Nord, Vasile Mogoş a aflat când va putea evolua
VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou VIDEO | Aşa să te tot uiţi la meciuri! Cel mai electrizant comentator a "lovit" din nou
Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani Horaţiu Giurgiu, legendă a baschetului românesc, a murit la 85 de ani
Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină Prima decizie luată de UTA Arad după suspendarea dictată de Comisia de Disciplină

VIDEO | Poli Iaşi - FCSB 5-2. Pancu i-a dat manita lui Petrea. Hat-trick perfect pentru Andrei Cristea

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 27 sep 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19492695/7/dsc-7749.jpg

Formaţia FCSB a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-2, de echipa Poli Iaşi, în etapa a cincea a Ligii I. Pentru Poli Iaşi au marcat Andrei Cristea '8, '22, '53, Passaglia '19 şi Calcan '71, în timp ce pentru FCSB au punctat Istrate '6 şi Tănase '60 (penalti). Din minutul 79, FCSB a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Darius Olaru.

FCSB a început meciul din Copou cu o echipă foarte tânără. Chiar şi aşa, Andrei Istrate a reuşit să deschidă scorul pentru roş-albaştri, încă din minutul 6. Poli Iaşi a întors, însă, scorul şi s-a desprins la 3-1 după doar 22 de minute de joc, prin dubla lui Andrei Cristea (8, 22) şi golul lui Passaglia (19). 

Toni Petrea reacţionează şi efectuează patru schimbări dintr-un foc, cel mai probabil la cererea patronului. Schimbările nu au efectul scontat. Passaglia e cât pe ce să facă 4-1, iar Buş are şi el o şansă să reducă din diferenţă, dar Axinte reuşeşte parada meciului. 

După pauză, Andrei Cristea îşi completează hat-trick-ul, unul perfect! FCSB încearcă din nou să revină în meci, Florin Tănase marchează din penalty în minutul 70, dar Calcan punctează şi el, zece minute mai târziu, şi le taie aripile roş-albaştrilor. Apoi, Darius Olaru îşi lasă echipa în zece, iar meciul e jucat.

Putea fi scor de tenis în Copou, dacă Straton nu îi interzicea dubla lui Calcan cu o intervenţie pe măsura celei reuşite de Axinte în prima parte. S-a terminat 5-2, iar Poli Iaşi a acumulat nouă puncte şi a urcat până pe locul al patrulea, la egalitate cu FCSB, ocupanta locului 3.

VIDEO | Poli Iaşi - FCSB 5-2 (A. Cristea 8, 22, 52, Passaglia 19, A. Calcan 70 / A. Istrate 6, F. Tănase 60-pen.)

Eliminat: Darius Olaru 79
Cartonaşe galbene: Breeveld '36, A. Cristea '39, Calcan '67, Vanzo '81 / Miron '38, Buş '46, Enache '85

 

Poli Iaşi: Axinte - Onea, Mihalache, Baxevanos, Buşu - Vanzo (F.Cristea '88), Breeveld (De Iriondo '53), Passaglia (Acka '88) - Soares, A. Cristea (Zajmovic '73), Calcan (Popadiuc '88). Antrenor: Daniel Pancu

 

FCSB: Straton - G. Enache, Cană (Miron '28), Soiledis, Panţîru - Simion, Perianu (Popescu '46), Şut (Tănase '28)- Ad. Petre (Olaru '29), Istrate (Buş '29), Octavian Popescu. Antrenor: Anton Petrea


FINAL

Min. 85: Andreas Calcan este la un pas de a reuşi dubla, cu un şut superb din 16 metri, dar Straton scoate în corner cu o paradă de toată frumuseţea.

Min. 79: Darius Olaru este eliminat! Mijlocaşul FCSB-ului primeşte un galben pentru un fault asupra lui De Iriondo, după care vede roşu direct, pentru proteste.

Min. 72: Gol Poli Iaşi! Andreas Calcan marchează şi el, cu un şut plasat din 16 metri, după o pasă a lui Platini, şi reface diferenţa de trei goluri în favoarea gazdelor.

Min. 60: Gol FCSB! Florin Tănase transformă lovitura de la 11 metri.

Min. 59: Penalty pentru FCSB! Axinte iese hazardat din poartă şi îl faultează clar pe Darius Olaru.

Min. 52: Gol Poli Iaşi! Andrei Cristea marchează cu capul din centrarea lui Passaglia şi reuşeşte hat-trick-ul! O triplă perfectă pentru atacantul celor de la Poli Iaşi, care a înscris şi cu stângul, şi cu dreptul, şi cu capul.

Min. 40: Panţîru trimite o nouă centrare excelentă din stânga, iar Buş reia puternic cu capul, dar Axinte scoate în corner cu o paradă superbă.

Min. 30: Încă o ocazie mare pentru Poli Iaşi. Passaglia trimite puţin pe lângă poarta lui Straton.

Min. 28: Patru schimbări efectuate de antrenorul FCSB-ului: ies Cană, Şut, Istrate şi Adrian Petre, intră Miron, Florin Tănase, Buş şi Olaru!

Min. 24: Ocazie uriaşă de 4-1 pentru Poli Iaşi. Andrei Cristea este la un pas de hat-trick, dar Straton reuşeşte să pareze şutul din cădere al experimentatului atacant.

Min. 22: Gol Poli Iaşi! Buşu centrează din flancul stâng, iar Andrei Cristea îl învinge pe Straton cu o execuţie simplă de la prima bară.

Min. 19: Gol Poli Iaşi! Passaglia primeşte o pasă încântătoare de la Andrei Cristea şi îl învinge pe Straton cu un şut la firul ierbii.

Min. 8: Gol Poli Iaşi! Andrei Cristea înscrie cu un şut din unghi şi restabileşte egalitatea.

Min. 6: Gol FCSB! Andrei Istrate deschide scorul cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Panţîru, din flancul stâng. Pentru puştiul de 18 ani, aecsta este primul gol marcat în Liga 1.


UPDATE | Florin Tănase, Sergiu Buş, Andrei Miron, Dariu Olaru, Ovidiu Popescu şi Andrei Vlad au avut teste negative pentru coronavirus la ultima rundă şi pot fi incluşi în lotul FCSB pentru meciul cu Poli Iaşi. Roş-albaştrii au făcut deplasarea la Iaşi cu o stare de spirit mult îmbunătăţită după evenimentele din ultimele două săptămâni, perioadă în care nu mai puţin de 15 jucători s-au infectat cu COVID-19.


Se anunţă o partidă atipică. Dacă acum câteva zile cei de la FCSB plecau net favoriţi, focarul de Covid-19 de la echipă a răsturnat grav situaţia. Antrenorul Toni Petrea este pozitiv, iar pe banca va sta Mihai Pintilii, care va fi nevoit să mizeze în mare parte pe tine şi fotbalişti care nu s-au familiarizat cu jocul echipei.

Pe de altă parte, formaţia moldavă are un start de sezon mai mult decât decent. Înainte de prima etapă lotul era foarte subţire, nefiind acoperite nici măcar primele 11 poziţii cu jucători de nivelul primei ligi, dar lucrurile s-au ameliorat. Cei de la Poli Iaşi au 6 puncte, după primele 4 etape.

Pancu, optimist înainte de meci

Daniel Pancu, antrenorul moldovenilor a deboratat de optimism înainte de partidă. Acesta mizează pe lotul de tineri pe care Mihai Pintilii îi va trimite în teren, datorită multiplelor cazuri de Coronavirus cu care se confruntă echipa din capitală.

”FCSB va veni cu o echipă decimată la Iaşi, cu mulţi jucători care în mod normal nu ar fi în lotul de 20. Astfel, dintr-un joc din care avem doar de câştigat, paradoxal se poate transforma într-un joc în care avem multe lucruri de pierdut. Pe hârtie e clar că noi suntem favoriţi. Nu mă ascund, chiar dacă sunt jucători de la FCSB, fac parte din lotul lor, sunt educaţi, sunt profesionişti, la acest joc Poli Iaşi va fi favorită”, a declarat Daniel Pancu, la conferinţa de presă care a prefaţat meciul cu FCSB.

Becali renunţă la ultimele transferuri

FCSB, cu un prim “11” improvizat din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus şi cu un jucător mai puţin din minutul 20, a fost eliminată, joi seară, de Slovan Liberec, în turul trei preliminar al Ligii Europa. Oaspeţii s-au impus cu scorul de 2-0, în meciul disputat la Giurgiu, pe stadionul Marin Anastasovici.

Gigi Becali a luat o decizie radicală, după ce echipa sa a terminat prematur parcursul european.

David Caiado (33 de ani, mijlocaş lateral) şi Goran Karanovic (32 de ani, atacant central) nu vor rămâne în lot, după eliminarea roş-albaştrilor din Europa League, scrie Gsp.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele