Ultima oră
E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan E gata! A venit verdictul în cazul accidentării lui Moruţan
Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off Sebastian Colţescu, delegat la un meci din play-off
Imagini care vă pot afecta emoţional! Cum arată Romario Benzar după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo Imagini care vă pot afecta emoţional! Cum arată Romario Benzar după accidentarea suferită în meciul cu Dinamo
Guvernul SUA va plăti 139 de milioane de dolari victimelor agresiunilor sexuale comise de Larry Nassar Guvernul SUA va plăti 139 de milioane de dolari victimelor agresiunilor sexuale comise de Larry Nassar
NEWS ALERT | Nu se poate aşa ceva! Încă un "tricolor" s-a accidentat înainte de EURO NEWS ALERT | Nu se poate aşa ceva! Încă un "tricolor" s-a accidentat înainte de EURO
VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! „Roş-albaştri” , aproape de titlu după 9 ani de aşteptare VIDEO | Sepsi - FCSB, astăzi, de la 21:45, în direct la Prima Sport 1! „Roş-albaştri” , aproape de titlu după 9 ani de aşteptare

VIDEO | Poli Iaşi - Hermannstadt 0-1. Moldovenii merg în Liga 2! Golul lui Alhassan oferă speranţe echipei lui Eugen Beţa

Superliga Publicat pe 15 mai 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20178958/1/uta-poli.jpg

Poli Iaşi a devenit, sâmbătă, prima echipă retrogradată în Liga 2, după 0-1 pe teren propriu cu Hermannstadt, în direct pe Look Sport. În timp ce moldovenii iau drumul ligii secunde după un sezon cenuşiu, sibienii mai speră la o salvare miraculoasă graţie golului marcat de rezerva Alhassan, din pasa lui Mayoral, în minutul 78.
 
Prima repriză a adus multe şanse, dar, rând pe rând, Onea (5) şi Popadiuc (15 şi 41), respectiv Buzan (9), Viera (27) şi Belu-Iordache (45+1) au ratat ocazia deschiderii scorului, lovindu-se fie de portarii adverşi, fie de execuţii slabe din poziţie bună. După pauză, De Iriondo (48) l-a blocat pe acelaşi Belu-Iordache în poziţie bună, Cristiano (61) a respins şutul lui Onea şi pe cel al lui Zajmovic (68), iar evenimentul principal al meciului s-a petrecut în minutul 78, când Alhassan şi Mayoral au combinat perfect, iar primul, introdus de Eugen Beţa în repriza a doua, l-a "executat" pe Ianoş Brînză.
 
Poli Iaşi - Hermannstadt s-a terminat 0-1, rezultat care retrogradează matematic echipa condusă de-a lungul acestui sezon de Daniel Pancu, Andrei Cristea şi Nicolo Napoli. În timp ce moldovenii rămân cu 20 de puncte, trupa din Sibiu ajunge la 23, unul mai puţin decât Astra şi FC Voluntari, echipele aflate pe loc de baraj care se vor înfrunta în meci direct de la ora 16:30, live pe Look Sport+. Etapa viitoare, ultima, Hermannstadt are un meci crucial pe teren propriu cu FC Argeş, echipă scăpată de multă vreme de emoţiile retrogradării.

Poli Iaşi - Hermannstadt 0-1 (Alhassan 78), live pe Look Sport

  • Poli Iaşi: Brînză - Onea, De Iriondo, Baxevanos, Buşu - Gaitan, Passaglia - Platini, Vanzo, A. Stan - Zajmovic
  • Hermannstadt: Cristiano - Măţel, Viera, Scarlatache, Opruţ - Belu-Iordache, Dâlbea, Addae, Buzan - Mayoral, Yazalde
Minutul 78: GOL HERMANNSTADT! Alhassan şi David Mayoral combină superb la marginea careului ieşean, apoi primul îl învinge pe Brînză cu un şut puternic. La acest scor, la fel ca la egal, Poli Iaşi merge în Liga 2.



Minutul 68: Zajmovic taie apărarea sibiană, trage tare cu dreptul, dar nu face decât să mai treacă o intervenţie salvatoare în dreptul lui Cristiano.



Minutul 61: Onea bate o lovitură liberă pe jos, la colţul scurt, iar Cristiano se întinde şi respinge de lângă bară.



Minutul 48: Mare ocazie Hermannstadt! Belu-Iordache scapă din nou pe un culoar bun, întârzie şutul şi îi permite lui De Iriondo să respingă execuţia.



Minutul 45+1: Centrarea lui Opruţ îl găseşte pe Belu-Iordache, dar nici de această dată mijlocaşul dreapta nu găseşte poarta lui Brînză.



Minutul 41: Ocazie a lui Popadiuc. Şutul mijlocaşului ofensiv, la colţul scurt, e respins de Cristiano de lângă bară.



Minutul 27: Viera apare la un corner bătut excelent de Petrişor Petrescu, însă nici el nu-şi atinge ţinta.



Minutul 16: Belu-Iordache reia cu capul din câţiva metri, puţin pe lângă poartă.


 


Minutul 15: Popadiuc apare în poziţie bună, dar e blocat de Cristiano.



Minutul 9: Buzan are şansa lui 0-1, dar şi el finalizează dezamăgitor.



Minutul 7: Onea face o fază frumoasă, dar şutul său, din poziţie bună, se duce peste.



Ambele echipe au avut un sezon catastrofal, însă au început să dea semne de viaţă în play-out. Moldovenii au reuşit chiar o victorie în ultima rundă, 2-1 pe terenul celor de la UTA, iar în ultimele cinci partide s-au impus de două ori. De fapt, ieşenii au arătat că joacă mai bine în deplasare, ambele victorii fiind obţinute pe teren străin.
 
De cealaltă parte, sibienii au scos 7 puncte în ultimele cinci meciuri, dar tot s-ar putea să fie prea puţin. Hermannstadt e ultima în clasament, iar la fel ca echipa din Iaşi a făcut meciuri mai bune în deplasare. De altfel, ardelenii au obţinut ambele victorii afară, 1-0 cu UTA, respectiv 1-0 cu FC Voluntari.
 
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele