Ultima oră
Veste grozavă pentru FCSB! Florinel Coman ar putea reveni pe teren cu UTA. ”A făcut o investigaţie suplimentară, se pare că lucrurile sunt ok” Veste grozavă pentru FCSB! Florinel Coman ar putea reveni pe teren cu UTA. ”A făcut o investigaţie suplimentară, se pare că lucrurile sunt ok”
Lionel Messi, afectat de celebritate. "Uneori aş vrea să trec neobservat" Lionel Messi, afectat de celebritate. "Uneori aş vrea să trec neobservat"
NBA cere jucătorilor şi personalului cluburilor să se vaccineze cu a treia doză până la 17 decembrie NBA cere jucătorilor şi personalului cluburilor să se vaccineze cu a treia doză până la 17 decembrie
Iga Swiatek a renunţat la colaborarea cu antrenorul ei. Cei doi au lucrat împreună mai bine de cinci ani Iga Swiatek a renunţat la colaborarea cu antrenorul ei. Cei doi au lucrat împreună mai bine de cinci ani
VIDEO | Chindia – CFR Cluj, ACUM, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay! Campioana deschide scorul la o fază controversată VIDEO | Chindia – CFR Cluj, ACUM, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay! Campioana deschide scorul la o fază controversată
VIDEO | CSA Steaua - FC Buzău 1-0! ”Militarii” şi-au egalat adversarii în clasament. Rezultatele din Liga 2 VIDEO | CSA Steaua - FC Buzău 1-0! ”Militarii” şi-au egalat adversarii în clasament. Rezultatele din Liga 2

Poliţia britanică a deschis o anchetă, după ce fanii echipei Crystal Palace au afişat un banner împotriva noilor proprietari saudiţi ai clubului Newcastle

Premier League Publicat de Daian Cutu pe 25 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20441980/1/arabi.jpg

Fanii echipei Crystal Palace au afişat sâmbătă, un banner împotriv acordului primit de Fondul Public saudit de Investiţii (PIF) din partea Ligii Profesioniste Engleze (Premier League) pentru a cumpăra clubul Newcastle, informează lequipe.fr.

Bannerul reprezenta o caricatură care-l înfăţişază pe Richard Masters, directorul executiv al Premier League, cu un sac de bani într-o baltă de sânge la picioare. În faţa lui se află un arab în costum tradiţional, mânuind o sabie însângerată. Între cei doi se află un "Test pentru proprietarii din Premier League", cu căsuţele bifate pentru "terorism, decapitare, încălcare a drepturilor civile, crimă, cenzură şi persecuţie".

Grupul de fani Holmesdale Fanatics a revendicat bannerul şi a publicat un comunicat în care explică mesajul pe care a dorit să-l transmită: "Preluarea clubului Newcastle de către saudiţi a atras pe bună dreptate o condamnare şi o furie generale. Aprobarea acestui acord într-un moment în care Premier League promovează fotbalul feminin şi iniţiative incluzive, cum ar fi banderole în culorile curcubeului, arată o ipocrizie totală şi demonstrează agenda fără suflet a ligii, în care profiturile contează mai mult decât orice."

Banner-ul a fost considerat rasist, iar poliţia din Croydon a deschis o anchetă.

"Sâmbătă, 23 octombrie, poliţia a fost informată despre un banner jignitor desfăşurat de fanii echipei Crystal Palace. Agenţii evaluează informaţiile şi efectuează investigaţii. Orice acuzaţie de abuz rasist va fi luată foarte în serios", a precizat poliţia, pe Twitter.

Meciul Crystal Palace - Newcastle din etapa a IX-a a Premier League s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

În urmă cu două săptămâni, Premier League a aprobat preluarea grupării Newcastle de către un consorţiu în care Fondul Public saudit de Investiţii (PIF) deţine o participaţie de 80 la sută, după ce a primit "asigurări obligatorii din punct de vedere juridic" că statul saudit nu va controla clubul.

Prinţului moştenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, conduce Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită.

Prinţul saudit consideră sportul şi divertismentul ca modalităţi de a schimba percepţiile globale despre Arabia Saudită, acuzată că nu respectă drepturile omului şi continuă să asuprească femeile.

Bin Salman doreşte să promoveze o imagine pozitivă pe scena internaţională şi a introdus reforme sociale pentru a îmbunătăţi respectarea drepturilor omului în ţară şi pentru a le oferi femeilor mai multă libertate, deşi practicile abuzive continuă în statul din Golf.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele