Ultima oră
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad
Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri Guvernul spaniol va superviza federaţia de fotbal până la noi alegeri
Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el” Jucătorul cerut cu insistenţă la Campionatul European: „Nu există atacant român peste el”
Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice Franţa anunţă un bilanţ de 31 de persoane grav rănite pe şantierele Jocurilor Olimpice
Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”

Florin Răducioiu a dat verdictul despre Dinamo: ”Sunt sigur de asta. Au pierdut nişte puncte incredibile!”
CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot CFR Cluj nu se joacă! Un titular de la FCSB e dorit pentru ca Dan Petrescu să facă un super lot

Povestea incredibilă a lui Gică Popescu: „Am refuzat Real Madrid pentru că nu ştiam cine e!”

Staruri din fotbal Publicat de Răzvan Cîrceag pe 10 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38211/20424490/1/fc-viitorul-astra-giurgiu-liga-1-casa-pariurilor-5-12-2019.jpg

Fostul internaţional Gică Popescu a relatat o poveste incredibilă din 1990, când a refuzat oferta celor de la Real Madrid, doar pentru că nu ştia cine este acea echipă. Interviu a avut loc pe canalul de YouTube al lui Andi Moisescu. 

„În 1990, am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră. Emil Săndoi, care era cu mine în cameră, mă întreba: ‘Unde vrei să te duci, pe lună? E Real Madrid!’. Numai că din cauza lipsei de informaţii din perioada comunistă, nu ştiam cine era Real Madrid, şi am refuzat-o! Eram la Campionatul Mondial din Italia. Real Madrid voia un fundaş central, iar eu am jucat senzaţional cu Rusia, cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată.

Îmi aduc aminte că seara la hotel nu aveam loc la recepţie. Vorbeau la telefon, sunau impresarii, intrau şi plecau impresarii, familiile, era ca la talcioc. Am fost sunat de Mircea Petrescu şi mi-a zis: ‘Mâine vreau să te văd, am o echipă pentru tine’. A venit şi a zis că e Real Madrid. OK... Orice om sănătos la cap întreba unde e contractul, nici nu se uita la cifre, semna. Am zis: ‘nu, mă mai gândesc’. 

Ne-am văzut cu vicepreşedintele de la Real Madrid, a venit în cantonament. Am mers la un bar, eu i-am zis că mă mai gândesc. Mircea Petrescu mi-a răspuns: ‘E Real Madrid, nu există club mai mare’. Nu ştiam dimensiunea clubului, fusese revoluţia, nu aveam informaţii. Nu ştiam ce e Real Madrid şi am spus că nu vreau să semnez, vreau să rămân la Craiova. M-au întrebat: ‘Eşti nebun la cap?’ ”, a rememorat Gică Popescu.

Câţiva ani mai târziu, Popescu a ajuns la mare rivală a lui Real, Barcelona. Unde a fost adus de legendarul Johan Cruyff şi a devenit inclusiv căpitan de echipă. 94 de meciuri a adunat în tricoul Barcelonei. 

 

mail-share icon Email
viewscnt