Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Premieră pentru Marea Britanie la Jocurile Olimpice! Va avea doi purtători de drapel, un bărbat şi o femeie

JO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 29 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20147611/1/jocuile-olimpice-tokyo.jpg

Marea Britanie va avea, pentru prima oară în istorie, un bărbat şi o femeie ca purtători de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, programate în această vară la Tokyo.

Această iniţiativă, care a fost încurajată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ca parte a planurilor sale privind egalitate de gen, a fost primită cu entuziasm de Asociaţia Olimpică Britanică.

Şi România ar putea desemna un bărbat şi femeie ca purtători de drapel la Jocurile Olimpice din acest an, după ce Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a schimbat anul trecut protocoalele sale, pentru a transmite un mesaj de egalitate între sexe.

Începând din 1906, Marea Britanie a avut 26 de purtători de drapel la Jocurile Olimpice, însă doar trei dintre aceştia au fost femei.

Înotătoarea Anita Lonsbrough a devenit prima femeie britanică purtătoare de drapel, la JO de la Tokyo (1964), urmată de Lucinda Green (echitaţie), la ediţia de la Los Angeles (1984) şi judoka Kate Howey, la Atena (2004).

Simona Halep este considerată favorită să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie – 8 august.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele