Ultima oră
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune
Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi Tenis de masă: Bernadette Szocs s-a calificat în sferturi la WTT Champions Incheon 2024. Elisabeta Samara s-a oprit în optimi
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Preşedintele Federaţiei Franţei de Tenis, de partea ministrului Roxana Mărăcineanu, în conflictul cu Alize Cornet

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 12 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20111933/1/mara.jpg

Gilles Moretton, noul preşedinte al Federaţiei Franceze de Tenis, a declarat că a luat legătura cu jucătoarea de tenis Alize Cornet, după declaraţiile "total deplasate" ale acesteia despre Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat al Sporturilor, informează tennisactu.net.

"Absolut, această decizie este a FFT: după consultarea tuturor părţilor interesate, am făcut alegerile noastre şi ne-am asumat responsabilităţile, gândindu-ne la interesele jucătorilor şi pasionaţilor de tenis, mai presus de orice. Am contactat-o pe Alize Cornet pentru a-i reaminti după declaraţiile sale total deplasate adresate Roxanei Maracineanu. Ne continuăm munca în colaborare cu serviciile de stat, astfel încât Roland-Garros să se poată desfăşura în cele mai bune condiţii posibile", a declarat el.

Miercuri, după victoria obţinută împotriva belgiencei Elisei Mertens, locul 17 WTA, în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Charleston, Alize Cornet a fost întrebată, la Tennis Channel, despre amânarea cu o săptămână a French Open. Jucătoarea a aflat în studio despre această schimbare de date: "Oh, nu, nu ştiam...”.

Apoi s-a luat de ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.

"Rămâne între noi, dar ministrul nostru al Sporturilor este o calamitate. Nu am nimic împotriva ei, dar ia doar decizii proaste. Parcă nu i-ar păsa... Este o decizie destul de egoistă. Calendarul va avea de suferit. Înţeleg că nu sunt vremuri uşoare pentru turneu, dar trebuie să te gândeşti la jucători şi la calendar, în special la toate turneele", a precizat sportiva.

Mărăcineanu s-a apărat, spuânnd că nu instituţia pe care o conduce a cerut amânarea turneului de la Roland Garros, ci Federaţia Franceză de Tenis (FFT).

"Amânarea ne-a fost propusă de FFT, astfel încât să putem maximiza şansele de a avea public. Nimic nu este garantat, deoarece primirea publicului va depinde în mod evident de evoluţia sanitară. Trebuie să vedem cum va evolua panta contaminărilor. Asculăm, evident, părerea organizatorilor de evenimente, cluburilor, federaţiilor şi nevoia economică de a relua cu public...", a declarat Mărăcineanu, pentru Canal+ Sport.

Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut, au anunţat organizatorii, joi. Calificările vor avea loc între 24 şi 28 mai.

Obiectivul, "pentru această ediţie 2021 a Roland-Garros, este de a maximiza şansele ca turneul să se poată desfăşura în faţa celui mai mare număr posibil de spectatori, atât pentru jucători, cât şi pentru întreaga comunitate de pasionaţi de tenis, garantând în acelaşi timp securitatea sanitară a tuturor", a explicat Federaţia Franceză de Tenis (FFT), organizatoarea evenimentului.

"Având în vedere acest dublu obiectiv, fiecare săptămână se poate dovedi a fi de nepreţuit", a precizat FFT.

Ediţia din 2020 a Roland Garros a fost amânată din mai până în septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie a FFT din martie 2020 care a surprins pe toată lumea.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele