Ultima oră
VIDEO | Nicio echipă de tradiţie din Portugalia nu a reuşit să câştige în prima etapă post-Covid. Guimaraes - Sporting 2-2, în ultima confruntare a zilei. Portarii au greşit lamentabil VIDEO | Nicio echipă de tradiţie din Portugalia nu a reuşit să câştige în prima etapă post-Covid. Guimaraes - Sporting 2-2, în ultima confruntare a zilei. Portarii au greşit lamentabil
Probleme mari la un club important din Premier League. A fost nevoie de un împrumut uriaş Probleme mari la un club important din Premier League. A fost nevoie de un împrumut uriaş
VIDEO | Şansă uriaşă ratată de Benfica de a se desprinde de Porto, după doar un 0-0 acasă cu codaşa Tondela VIDEO | Şansă uriaşă ratată de Benfica de a se desprinde de Porto, după doar un 0-0 acasă cu codaşa Tondela
Mesajul emoţionant de adio al lui Gnohere. ”Am petrecut trei sezoane şi jumătate fantastice la FC Steaua Bucureşti şi m-am bucurat de fiecare minut al şederii mele aici” Mesajul emoţionant de adio al lui Gnohere. ”Am petrecut trei sezoane şi jumătate fantastice la FC Steaua Bucureşti şi m-am bucurat de fiecare minut al şederii mele aici”
Becali, prima declaraţie după ce despărţirea de Gnohere. Cine se află în spatele rezilierii Becali, prima declaraţie după ce despărţirea de Gnohere. Cine se află în spatele rezilierii
NEWS ALERT | Gnohere a părăsit FCSB. Comunicatul clubului NEWS ALERT | Gnohere a părăsit FCSB. Comunicatul clubului

Primul club din Ligue 1 care dă în judecată Liga din Franţa pentru îngheţarea sezonului. Cum a fost afectat

Ligue 1 Publicat pe 10 mai 2020
mail-share icon Email

Clubul Amiens dă în judecată liga profesionistă de fotbal din Franţa (LFP), după decizia de oprire definitivă a campionatului.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/19357453/1/ami.jpg

Decizia de oprire definitivă a Ligue 1, luată, la 30 aprilie, de LFP, din cauza pandemiei de coronavirus, a provovat nemulţumirea clubului Amiens, retrogradat după al treilea său sezon, neterminat, în eşalonul de elită al fotbalului francez.

Sâmbătă, clubul a decis să apeleze la justiţie "în urma deciziei nedrepte şi de neînţeles a Ligii Profesioniste de Fotbal de a opri campionatul în etapa a XXVIII-a, cu retrogradare."

Amiens SC a lansat o petiţie prin care cere ca în ediţia viitoare a Ligue 1 să evolueze 22 de echipe. Sâmbătă, au fost înregistrate 14.000 de semnături, a arătat clubul.

Amiens ocupa locul 19, retrogradabil, la patru puncte de Nimes, de pe locul 18, de baraj, în momentul în care LFP a hotărât încheierea sezonului. În urma deciziei ligii, barajul a fost anulat, iar Nimes şi-a păstrat locul în prima divizie, în timp ce Amiens şi Toulouse, locul 20, au retrogradat. 

Preşedintele clubului Amiens, Bernard Joannin, a susţinut, fără succes, varianta ca nicio echipă să nu retrogradeze, Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în eşalonul secund, să promoveze, astfel ca sezonul 2020/2021 al Ligue 1 să se desfăşoare cu 22 de formaţii.

Amiens nu este singura grupare nemulţumită de deciziile LFP. Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, a ameninţat de asemenea că va da în judecată forurile fotbalistice şi va solicita daune de zeci de milioane de euro.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele