Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

Primul club din Ligue 1 care dă în judecată Liga din Franţa pentru îngheţarea sezonului. Cum a fost afectat

Ligue 1 Publicat pe 10 mai 2020
mail-share icon Email

Clubul Amiens dă în judecată liga profesionistă de fotbal din Franţa (LFP), după decizia de oprire definitivă a campionatului.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/19357453/1/ami.jpg

Decizia de oprire definitivă a Ligue 1, luată, la 30 aprilie, de LFP, din cauza pandemiei de coronavirus, a provovat nemulţumirea clubului Amiens, retrogradat după al treilea său sezon, neterminat, în eşalonul de elită al fotbalului francez.

Sâmbătă, clubul a decis să apeleze la justiţie "în urma deciziei nedrepte şi de neînţeles a Ligii Profesioniste de Fotbal de a opri campionatul în etapa a XXVIII-a, cu retrogradare."

Amiens SC a lansat o petiţie prin care cere ca în ediţia viitoare a Ligue 1 să evolueze 22 de echipe. Sâmbătă, au fost înregistrate 14.000 de semnături, a arătat clubul.

Amiens ocupa locul 19, retrogradabil, la patru puncte de Nimes, de pe locul 18, de baraj, în momentul în care LFP a hotărât încheierea sezonului. În urma deciziei ligii, barajul a fost anulat, iar Nimes şi-a păstrat locul în prima divizie, în timp ce Amiens şi Toulouse, locul 20, au retrogradat. 

Preşedintele clubului Amiens, Bernard Joannin, a susţinut, fără succes, varianta ca nicio echipă să nu retrogradeze, Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în eşalonul secund, să promoveze, astfel ca sezonul 2020/2021 al Ligue 1 să se desfăşoare cu 22 de formaţii.

Amiens nu este singura grupare nemulţumită de deciziile LFP. Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, a ameninţat de asemenea că va da în judecată forurile fotbalistice şi va solicita daune de zeci de milioane de euro.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele