Ultima oră
Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie" Şoc în Superligă! Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori români ameninţă că pleacă! "Mai bine nu mai fac această meserie"
Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului Elias Charalambous a făcut anunţul! Veste extraordinară pentru fanii liderului
Unai Emery a semnat Unai Emery a semnat
NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO NEWS ALERT | Titularul naţionalei va fi operat! Şanse foarte mici să se recupereze până la EURO
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar

Proiectul Superligii Europei ajunge la Curtea de Justiţie a UE

Real Madrid Publicat pe 13 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38288/20184594/1/super-liga-europei.jpg

Un tribunal comercial din Madrid a cerut justiţiei europene să stabilească dacă UEFA şi FIFA abuzează de o poziţie dominantă, opunându-se proiectului Super League, care este apărat încă de trei mari cluburi europene, informează AFP.

Această instanţă din Madrid a adresat o întrebare preliminară Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a afla dacă autorităţile fotbalistice au încălcat articolele 101 şi 102 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care interzic monopolurile.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în urmă cu aproximativ o lună de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid.

Imediat după lansarea proiectului, luna trecută, un tribunal din Madrid, probabil acelaşi, a interzis UEFA şi FIFA să ia orice măsură împotriva Superligii.

În acest text, Curtea Comercială nr. 17 din Madrid a indicat faptul că "a ordonat FIFA şi UEFA (…) să se abţină de la adoptarea oricărei măsuri sau acţiuni sau de a emite orice declaraţie sau comunicat de presă care împiedică sau pune dificultăţi, de formă directă sau indirectă, la pregătirea Superligii de fotbal”.

UEFA nu a ţinut cont de acaestă decizie şi a anunţat, miercuri, că inspectori de etică şi disciplină au fost numiţi pentru a ancheta cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino în legătură cu proiectul Superligii europene.

"În conformitate cu articolul 31(4) al Regulamentului Disciplinar UEFA, au fost numiţi astăzi inspectori UEFA de etică şi disciplină pentru a face o anchetă disciplinară cu privire la o potenţială încălcare a cadrului legal UEFA de către Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus în legătură cu aşa numitul proiect <Super League>", se arată pe site-ul forului continental.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Real Madrid

Ultimele articole Toate articolele