Ultima oră
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”

VIDEO | Regina Europei vine din Bavaria! Bayern a bătut PSG, 1-0, şi a câştigat a şasea Cupă cu Urechi din istoria clubului

Champions League Publicat pe 23 aug 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19456602/19/ew.jpg


Bayern Munchen a câştigat Liga Campionilor 2019/2020, duminică seară, după 1-0 în finala de la Lisabona cu Paris Saint-Germain. Eroul nemţilor a fost Kinglsey Coman, marcator al unicului gol în minutul 59, din centrarea excelentului Joshua Kimmich.

Repriza marilor ocazii

Aşa cum Flick a spus-o clar înaintea meciului, Bayern nu ţine cont de miza meciului şi nu schimbă stilul. Aşa încep bavarezii în presing, fapt ce-l obligă pe Tuchel să stea la cutie. Până în minutul 18, când legătura Mbappe - Neymar a funcţionat, dar Neuer era venit la Lisabona pentru a închide poarta cu orice preţ. Mai trec patru minute până la răspunsul bavarez, iar Lewandowski are ghinion şi loveşte bara. 0-0 pe tabelă, 1-1 la mari ocazii, dar acesta e doar începutul. PSG mai creează o fază frumoasă, finalizată deficitar de Di Maria, apoi Boateng iese accidentat şi e înlocuit cu Sule. Şi, cum fotbalul total e doctrina lui Bayern, Lewandowski mai are o ocazie bună (31) înainte ca repriza să se termine cu o şansă monumentală ratată de Mbappe (45+1).

Kingsley, omul-trofeu!

Pe start de parte a doua ritmul scade uşor, lupta se mută în cercul de la mijlocul terenului, iar situaţia e deblocată în minutul 59, când Kinglsey Coman, campion în ultimii şapte ani cu toate echipele pentru care a jucat, pune capul perfect la centrarea de calitate a lui Kimmich. Imediat, acelaşi Coman dă o pasă bună pentru Lewandowski, dar Kimpembe face un efort superb şi scoate un gol ca şi făcut. Sunt minutele în care forţa dominantă se numeşte Bayern. Tuchel mută cu Verratti şi Draxler la mijlocul terenului, Flick schimbă linia ofensivă, Coutinho şi Perisic pentru Coman şi Gnabry, iar minutul 70 aduce o ocazie mare a lui Marquinhos, singur cu Neuer, după o pasă a lui Di Maria. Imediat, Mbappe cere penalty după un duel cu Kimmich, dar Daniele Orsato nu consideră că francezul are dreptate.
 
Cu Neymar, Mbappe şi Di Maria şterşi, soluţia lui Tuchel s-a vrut a fi Choupo-Moting, dar nici eroul meciului cu Atalanta nu a reuşit să iasă în evidenţă. Bayern, ireproşabilă, din punct de vedere fizic şi defensiv, nu a mai făcut decât să blocheze culoarele spre poarta lui Neuer, să facă acelaşi presing sufocant şi să se asigure că pune mâna pe trofeu. Al şaselea al istoriei, prima Cupă cu Urechi după şapte ani!

PSG - Bayern 0-1 (Coman 59), live pe Look Plus şi Look 4K. Echipele de start:

  • PSG: Navas - Kehrer, Kimpembe,   Thiago Silva, Bernat (   Kurzawa)- Herrera (Draxler 72), Marquinhos,   Paredes (Verratti 65) - Di Maria (Choupo-Moting 80), Mbappe,   Neymar
  • Rezerve: Bulka, Rico - Bakker, Dagba, Diallo, Draxler, Gueye, Icardi, Sarabia, Verratti
  •  
  • Bayern: Neuer - Kimmich, Alaba, Boateng (   Sule 25),   Davies - Thiago (Tolisso 86), Goretzka -   Gnabry (Coutinho 68), Muller, Coman (Perisic 68) - Lewandowski
  • Rezerve: Hoffmann, Ulreich - Cuisance, L. Hernandez, J. Martinez, Odriozola, Pavard, Tolisso, Zirkze

Minutul 90+5: FINAL DE MECI, BAYERN E REGINA EUROPEI!


Minutul 90+2: Ocazie mare PSG! Servit de Mbappe, Neymar caută colţul lung, iar Choupo-Moting trece la câţiva centimetri de minge!


Minutul 90: Cinci minute de prelungiri arătate de la margine de Ovidiu Haţegan.


Minutul 86: Sânge proaspăt la mijlocul terenului la Bayern, unde Thiago îi lasă locul lui Corentin Tolisso.


Minutul 83: Lewandowski scapă pe contraatac, e doborât de Thiago Silva, iar căpitanul PSG-ului primeşte galbenul.


Minutul 80: Tuchel schimbă şi ofensiv, şi defensiv. În apărare, Bernat e înlocuit cu Kurzawa, în atac Choupo-Moting intră în locul lui Di Maria.


Minutul 72: Mijloc şi mai ofensiv pentru PSG: iese Herrera, intră Draxler.


Minutul 70: Ocazie PSG! Di Maria găseşte o pasă pentru Marquinhos, apărut surprinzător la finalizare, dar şutul brazilianului e respins de Neuer.


Minutul 68: Răspunsul lui Flick: schimbă oamenii de atac. Gnabry şi Coman se întorc pe bancă, Coutinho şi Perisic sunt aruncaţi în luptă pentru un plus de energie.


Minutul 65: Tuchel, primul care mută. Intră Verratti şi iese Paredes, pentru mai multă tehnică la mijlocul terenului.


Minutul 63: Din nou Coman! O fază pe aceeaşi rută, Kimmich - Coman, aduce o nouă ocazie. Primul centrează ca la gol, francezul reia tot din prima, cu stângul, dar Thiago Silva respinge din faţa porţii.


Minutul 61: Ocazie a lui Bayern! Coman centrează şi el foarte bine spre Lewandowski, dar Kimpembe are o intervenţie superbă.


Minutul 59: GOOOOOOOL BAYERN! Kimmich dă o centrare de calitate direct la Coman, care îl învinge pe Navas cu o lovitură de cap bine plasată.


Minutul 56: Galben şi pentru Sule, după un fault din spate la Di Maria.


Minutul 52: Gnabry ia un cartonaş galben, apoi cele două echipe se încaieră timp de câteva zeci de secunde. Galben şi pentru Leandro Paredes.


Minutul 46: A început repriza a doua, fără schimbări din partea lui Tuchel şi Flick.


Minutul 45+1: Înainte să fluiere finalul primei reprize, Orsato lasă jocul să continue la o fază la care Coman a acuzat că a fost faultat de Kehrer şi a cerut penalty.


Minutul 45+1: Navas, răspunsul la Neuer. Gnabry driblează bine, centrează şutat, dar Navas reţine o minge foarte periculoasă.


Minutul 45: Mbappe, ocazie imensă! O greşeală mare comisă de Alaba îi pune pe francezi într-o situaţie rară, Herrera judecă perfect faza, dar Mbappe şutează lamentabil.


Minutul 38: Ritmul scade puţin, după minute cu multe faze de poartă, iar lupta cea mare se dă la mijlocul terenului. Bayern are mingea mai mult, caută flancurile, dar eforturile bavarezilor nu au încă un rezultat.


Minutul 31: A doua mare ocazie a lui Lewandowski. Servit de Muller, vârful polonez reia cu capul dintr-o poziţie grea, uşor pe spate, dar tot o face periculos. Navas e atent, stă bine pe picioare, şi respinge în faţă.


Minutul 28: Şutul periculos al lui Herrera, deviat de Goretzka, trece pe lângă poarta lui Neuer.


Minutul 27: Alphonso Davies vede cartonaşul galben pentru un fault la Kehrer.


Minutul 25: Boateng nu mai poate. Fundaşul neamţ de origine ghaneză se accidentează după un duel cu Mbappe, nu mai poate continua şi e schimbat cu Sule. 


Minutul 24: PSG, ce ocazie! Contraatacul purtat în viteză de Neymar duce mingea la Herrera, acesta găseşte o pasă splendidă pentru Di Maria, dar şutul argentinianului, cu dreptul, se duce peste.


Minutul 22: BARĂ BAYERN! Centrarea lui Davies ajunge la Lewandowski, polonezul pivotează imediat şi prinde colţul lung, Navas e bătut, dar mingea loveşte bara din dreapta.


Minutul 18: Mare ocazie a lui Neymar! Lansat excelent de Mbappe, brazilianul trage din prima, cu stângul, dar Neuer are o intervenţie fabuloasă. Apoi mingea revine la Neymar, care încearcă să-i paseze lui Di Maria, dar acelaşi Neuer mai salvează o dată.


Minutul 14: Centrarea lui Bernat e deviată şi ajunge la Mbappe, francezul şutează, dar execuţia e blocată de Goretzka.


Minutul 9: Primul moment ofensiv al lui PSG. Mbappe scoate o lovitură liberă după un fault al lui Thiago, Di Maria bate pe colţul lung, dar Davies intervine şi respinge mingea care se ducea spre Herrera.


Minutul 8: Echipele s-au mai aşezat, iar senzaţia este că PSG începe prudent, în defensivă, şi cedează posesia adversarului.


Minutul 2: Bayern face un presing agresiv, Marquinhos greşeşte în preajma propriului careu, dar Goretzka şi Kimmich nu se înţeleg şi bavarezii ratează şansa unei acţiuni periculoase.


22:00 A început marea finală a Ligii Campionilor 2019/2020. Daniele Orsato e la centru, Ovidiu Haţegan e arbitru de rezervă.


21:20 La Paris, atmosfera a devenit incendiară în ultimele ore. Mii de oameni au ieşit pe străzi înaintea finalei de la Lisabona.


21:00 Încurajări de la Thierry Henry. Unul dintre cei mai buni fotbalişti francezi din istorie, Henry le-a transmis un mesaj lui Neymar şi Mbappe: "A sosit timpul, băieţi. Aduceţi trofeul pentru fotbalul francez", a scris "Titi", pe twitter.


20:50 Au apărut cele două echipe de start, iar singura surpriză e apariţia lui Coman în locul lui Perisic, folosit titular în sferturi şi semifinale.


Campioana Franţei şi cea a Germaniei au obţinut calificarea în ultimul act după prestaţii extrem de solide în semifinale, încheiate cu victorii identice, scor 3-0, în faţa lui Leipzig, respectiv Lyon.

Ambele formaţii vor intra în finală cu un moral excepţional. PSG a întors uluitor meciul din sferturi cu Atalanta (2-1), cu două goluri marcate în prelungiri, iar în faţa lui Leipzig au făcut un meci perfect, în timp ce Bayern este privită drept marea favorită a finalei după ce şi-a zdrobit pur şi simplu toate adversarele întâlnite în fazele eliminatorii.

PSG vs Bayern: cotele la pariuri

Casele de pariuri o dau pe Bayern Munchen favorită la câştigarea Champions League, cu o cotă de 2,00 penru o victorie în timpul regulamentar şi o cotă de 1,53 pentru ridicarea trofeului indiferent de metodă (timp regulamentar, prelungiri, lovituri de departajare).

De cealaltă parte PSG are o cotă de 3,50 pentru o victorie în 90 de minute şi 2,55 pentru câştigarea trofeului indiferent de metodă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19456602/2/neimar.jpg

Tripleta magică a PSG-ului o sperie pe Bayern

Marile speranţe ale PSG-ului în meciul de duminică seară, transmis în direct de Look Plus şi Look 4K, se leagă de tripleta ofensivă Neymar - Mbappe - Di Maria. Cei trei au fost titulari cu Salzburg, după ce în meciul cu Atalanta Thomas Tuchel s-a putut baza doar pe brazilian din primul minut (Mbappe era incomplet refecut după o accidentare şi a intrat în repriza a doua, în timp ce Di Maria a fost suspendat).

Bayern, maşinărie de goluri

De cealaltă parte, Bayern Munchen s-a prezentat în acest final 8 ca o veritabilă maşinărie de goluri, cu aproape toţi jucătorii din ofensivă pe lista marcatorilor, în victoriile cu Chelsea (4-1), Barcelona (8-2) şi Lyon (3-0).

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19456602/3/lewandowski.jpg

Robert Lewandowski e omul numărul 1 al bavarezilor, cu 15 goluri marcate în competiţie până acum, însă PSG va trebui să aibă mare atenţie şi la Serge Gnabry, Thomas Muller sau Ivan Perisic.

Istoria e de partea lui Bayern - PSG, la prima finală

În ceea ce priveşte palmaresul, Bayern Munchen e echipa cu un avantaj clar. Bavarezii au cinci trofee Champions League cucerite (1974, 1975, 1976, 2001, 2013) şi au mai disputat alte cinci finale (1982, 1987, 1999, 2010, 2012), în timp ce PSG se află pentru prima dată în ultimul act al celei mai importante competiţii intercluburi.

PSG - Bayern Munchen, echipele probabile

  • PSG: Rico - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Paredes, Marquinhos, Herrera - Di María, Mbappé, Neymar;
  • Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Thiago - Perišić, Müller, Gnabry - Lewandowski;

PSG vs Bayern, drumul spre finala Ligii Campionilor 2020

PSG

  • Locul 1 în Grupa A (cu Real, Brugge, Galatasaray)
  • Optimi: Borussia Dortmund - 1-2, 2-0;
  • Sferturi: Atalanta - 2-1;
  • Semifinale: Leipzig - 3-0;

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19456602/6/vlcsnap-2020-08-20-14h49m42s800.png

Bayern Munchen

  • Locul 1 în Grupa B (cu Tottenham, Olympiacos şi Steaua Roşie Belgrad)
  • Optimi: Chelsea - 3-0, 4-1;
  • Sferturi: Barcelona - 8-2;
  • Semifinale: 3-0;

 

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19456602/5/vlcsnap-2020-08-20-14h49m28s804.png

Ovidiu Haţegan, delegat la finala Champions League, dintre PSG şi Bayern

Ovidiu Haţegan a fost desemnat al patrulea oficial la finala Champions League, de duminică, dintre Paris Saint-Germain şi Bayern Munchen, meci programat în direct pe Look Plus şi Look 4K, de la ora 22:00.

Românul va fi rezerva italianului Daninele Orsato, cel care va conduce la centru finala Champions League.

Finala UEFA Europa League, dintre Internazionale Milano şi Sevilla, va fi arbitrată de olandezul Danny Makkelie.

Olandezul Danny Makkelie va arbitra finala Europa League dintre Inter si Sevilla. Partida se joacă vineri, de la 22:00, în direct pe Look Plus şi Look 4K.

mail-share icon Email
viewscnt