Ultima oră
Proiect care vizează introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli, promovat de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport Proiect care vizează introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli, promovat de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”
NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid NEWS ALERT | Universitatea Craiova pierde un om de bază pentru derby-ul cu Rapid
Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată

Cerut cu insistenţă la Dinamo, Mircea Lucescu a bătut palma! Lovitură mare anunţată
ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune ULTIMĂ ORĂ | Partida Dinamo - Petrolul se va juca cu spectatori în tribune

Radu Banciu, despre incidentele de la meciul Nice - Marseille. "Totul este fals, fiecare îşi urmăreşte interesul" Care va fi decizia conducerii Ligue 1

Ligue 1 Publicat de Andrei Ionascu pe 23 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/20370911/1/banciu-fotbal-all-inclusive.jpg

Meciul Nice – Marseille, din etapa a treia din Ligue 1, a fost abandonat aseară, după ce fanii echipei gazdă au intrat pe teren şi au rănit mai mulţi jucători ai oaspeţilor. Partida a fost întreruptă în minutul 76, apoi jucătorii de la OM au refuzat să revină pe teren. La emisiunea ‘Fotbal All Inclusive’ de la Look Sport+, Radu Banciu a anunţat că OM va câştiga meciul cu 3-0 la ‘masa verde’.

În minutul 75, Payet se pregătea să execute un corner pentru OM, moment în care câţiva fani ai gazdelor au aruncat sticle pe teren. Mijlocaşul oaspeţilor a avut o reacţie nervoasă şi a aruncat o sticlă de plastic către tribună. În acel moment, suporterii au năvălit pe teren, iar forţele de ordine şi jucătorii de la Nice au încercat să-i protejeze pe jucătorii echipei din Marseille.

Arbitrul Benoit Bastien a întrerupt meciul, transmis în direct pe Look Sport 3, care n-a mai fost reluat. Cel puţin trei jucători de la OM au fost răniţi după incidentele de la Nice. Este vorba despre Dimitri Payet, Matteo Guendouzi şi Luan Peres.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/20370911/2/luan.jpg

"Mai degrabă aş vorbi despre latura asta ipocrită, făţărnicia. Nicio diferenţă între cei care conduc lumea şi cei care conduc sportul. Totul este fals pe această lume! Mi-a venit în minte scena de la meciul PSG – Başakşehir. Aseară, după ce Dimitri Payet a fost lovit în ceafă cu o sticlă, de către un suporter, n-a intervenit absolut nimeni timp de 15 secunde. Acum 10 ani, un meci de fotbal era oprit imediat după un astfel de moment şi nu se mai relua niciodată. Am ajuns cu ipocrizia la asemenea nivel...

Mă interesează cum abordează lumea sportului astfel de situaţii. Suntem falşi, asta am spus de atâtea ori. De dragul unei audienţe, de dragul unui meci care trebuie trecut în calendar şi în clasament, Liga Profesionistă n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să reia meciul, deşi jucătorii aveau răni. 200-300 de oameni au coborât din tribune! Cei doi preşedinţi sunt în aceeaşi temă, fiecare îşi urmăreşte interesul. Preşedintele lui Nice n-a vorbit nicio secundă despre incidente, el a vorbit că trebuie reluat meciul, că este inacceptabil ce au făcut jucătorii oaspeţi. S-au aruncat în total, potrivit Amazon Prime, peste 500 de sticle de apă pe teren, dintre care 30 înainte să înceapă meciul, toate la adresa portarului lui OM. Nimeni n-a avut nicio reacţie! Pentru ‘ăla negru’ s-a suspendat un meci. Totul este fals!

Din informaţiile pe care le am, autorităţile din Franţa vor decide ca OM să câştige meciul cu 3-0, iar Nice va avea terenul suspendat o eternitate. Pentru că politicienii francezi au fost impresionaţi. Inclusiv ministrul Sportului, doamna Mărăcineanu, a luat o poziţie enormă şi a dat peste cap Ligii Profesioniste. Bine, e posibil să se reia meciul din minutul 75, dar în niciun caz nu poate câştiga Nice meciul cu 3-0 la masa verde. Iar Payet nu va fi suspendat pentru că a returnat o sticlă în tribună. Nu sunt imagini care să-l incrimineze.

Nice-Marseille era un meci de un risc enorm şi n-a existat securitate. Suporterii ăia nu au venit pentru meci, ei erau numai pentru cafteală. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă OM egala. Au ieşit jucătorii ca din tranşee. Cât de mizerabili suntem de fapt, dincolo de aceste cuvinte politizate. Imaginaţi-vă, la 1-2 pentru Marseille, era moarte de om, fanii lui Nice nu mai aveau nimic de pierdut. Se duceau şi-i omorau pe jucători", a spus Radu Banciu, în cadrul emisiunii 'Fotbal All Inclusive' de la Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele