Ultima oră
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid

Rapid a intrat oficial în şomaj tehnic! Toţi angajaţii clubului sunt afectaţi: "Situaţia e critică"

Liga II Publicat pe 7 apr 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/19327910/1/rapid.jpg

Rapid a anunţat că intră în şomaj tehnic pe timpul pandemiei de COVID-19. Deşi se considera că este una dintre cele mai stabile formaţii din Liga 2, din punct de vedere financiar, clubul giuleştean a emis marţi un comunicat de presă prin intermediul căruia a anunţat că reduce la 75 la sută din salariul mediu brut remuneraţiile jucătorilor.

FC Rapid a decis ca, din cauza situaţiei dificile prin care trece întreaga planetă, implicit fotbalul românesc, jucătorii, staff-ul şi membrii conducerii clubului nostru să intre în şomaj tehnic pe durata stării de urgenţă instituite de Guvernul României”, se arată în comunicatul emis pe site-ul oficial.

Le-am transmis jucătorilor, am avut discuţii cu ei, iar ei au răspuns foarte bine. Am decis ca toţi jucătorii şi oamenii din club să intre în şomaj tehnic, pentru a proteja clubul. Nu cred că este cineva absurd să nu înţeleagă situaţia critică prin care trecem”, a precizat Burcă.

Cât încasează jucătorii şi antrenorii de la stat

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Statul va asigura angajaţilor şi sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului.

În anul 2020 salariul mediu brut este suma 5.429 lei, astfel că îndemnizaţia maximă brută este de 4.071 lei. Ar însemna aproape 2.400 lei net. Mai exact 2382 de lei.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele