Ultima oră
VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie VIDEO | ”Felicitări jucătorilor mei pentru reacţia de care au dat dovadă”. Interimarul Dican dă lovitura în Bănie
VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi VIDEO | Brighton - Manchester City 0-4. Pep Guardiola îi predă o lecţie dură lui Roberto De Zerbi
Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV Ipoteză şocantă! Jucătorii Universităţii Craiova, pe mână cu Mihai Rotaru? | EXCLUSIV
VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin VIDEO | ”Pentru asta trag, încerc să demonstrez”. Reacţia lui Răzvan Sava, după ce a reuşit o paradă fabuloasă în stilul Lunin
VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei” VIDEO | Costel Gâlcă se aştepta să aibă meci greu cu CFR. ”Am fost prea respectuoşi cu ei”
Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter” Adrian Mutu a fost ”făcut praf” de un jucător de la CFR, care şi-a anunţat plecarea. ”Pentru mine nu are caracter”

VIDEO | Academica Clinceni - Rapid 2-3. Meci nebun în Ştefan cel Mare, cu trei penalty-uri şi un gol în minutul 85. Rapid, pe loc de play-off la finalul turului

Superliga Publicat de Răzvan Cîrceag pe 8 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20459077/2/crs.jpg

Academica Clinceni şi Rapid au încheiat cu stil turul sezonului regular din Casa Liga 1 2021/2022. A fost 3-2 pentru giuleşteni în Ştefan cel Mare, după ce ilfovenii au condus cu 1-0 şi 2-1, ezultat în care echipa lui Mihai Iosif termină etapa a 15-a pe un onorabil loc 15.
 
Nevoia de puncte a împins Academica Clinceni spre un joc ofensiv, deschis, iar intrarea vijelioasă în careu a lui Omoh (16), pe lângă Săpunaru, a fost oprită doar de portarul Horaţiu Moldovan. Replica Rapidului nu a venit, iar în minutul 31 acelaşi Omoh l-a păcălit pe Moldovan şi l-a obligat, practic, pe arbitrul Robert Avram să dicteze penalty. Moulin a ratat, dar ventura s-a mişcat mai repede pentru un 1-0 la pauză în favoarea ilfovenilor.

Nouă minute cu de toate!

Logic, Iosif a mutat la pauză, cu Ilie şi Ioniţă înlocuindu-i pe ineficienţii Alami şi Stahl, iar primul rezultat s-a văzut în minutul 49, când Ioniţă a driblat superb şi a obţinut un penalty în faţa portarului Ureche. Bălan a ratat, Ureche nu a avut un picior pe linia porţii, iar la a doua încercare vârful Rapidului a înscris. La puţin timp, în minutul 55, Moldovan a ieşit neglijent, Cascini a făcut 2-1, iar ilfovenii au redevnit favoriţi. Peste doar cinci minute, Pârvulescu l-a faultat în careu pe Belu-Iordache, Avram a arătat din nou penalty, iar Bălan a înscris, de această dată din prima încercare. O poveste cu de toate, în doar nouă minute! Au urmat momente de respiro, dar şi un forcing al Rapidului, cu ocazii ale lui Belu-Iordache (68) şi Moise, singur cu portarul, înainte ca Dandea (85) să dea lovitura, după un corner al lui Rareş Ilie.
 
Chinuit, Rapidul a bătut Academica, 3-2, l-a lăsat pe Chirilă fără victorie la Clinceni şi a urcat pe locul al cincilea, cu 26 de puncte, la finalul tururului. Punctajul reprezintă un record pentru o nou-promovată, Rapid fiind la doar un punct de Botoşani şi la două sub Craiova. Clinceniul, în schimb, rămâne ultima, cu patru puncte în 15 meciuri.

Academica Clinceni - Rapid 2-3 (Ventura 31, Cascini 55 / Ad. Bălan 52, pen 60, Dandea 85 )

  • CLINCENI: Ureche - Pashov, Bilali, Patriche, Pîrvulescu - Ventura, Moulin - R. Ion, Cascini, De Amorim (Vanzo 77)  - Omoh
  • REZERVE: Păun, Gardoş, Chandarov, Gavra, Vellios, Cioiu, Kazlauskas, L. Dumitrache
  •  
  • RAPID: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, Dandea, Morais - Al. Albu, Crepulja - Sefer (Moise 73), Alami (Al Ioniţă II 46, Marzouk 79), Stahl (R. Ilie 46) - Ad. Bălan (Pănoiu 90+3)
  • REZERVE: Drăghia, R. Costin, B. Barbu, Marzouk, Demici, Moise

Minutul 85: GOL RAPID! Ilie bate la colţul scurt un corner din dreapta, Dandea apare excelent, reia din prima, din drop, şi îl învinge pe Ureche pentru a treia oară în acest meci!


Minutul 77: Mare ocazie a Rapidului! Ioniţă scoate doi oameni din joc la o fază la care se şi accidentează, îl lasă singur cu portarul pe Romario Moise, dar noul intrat aşteaptă prea mult şi Moulin îl blochează în momentul execuţiei. Imediat, Ioniţă e înlocuit cu Marzouk.


Minutul 60: GOL RAPID! Pârvulescu îl faultează în careu pe Belu-Iordache, Robert Avram dictează penalty la semnalizarea asistentului, iar Bălan face dubla cu un şut în dreapta lui Ureche!


Minutul 55: GOL ACADEMICA CLINCENI! ureche degajează, Moldovan iese neinspirat departe de propria poartă şi se implică inutil într-un duel Săpunaru-Cascini, apoi golgheterul gazdelor profită de greşeală şi marchează pentru 2-1!


Minutul 52: GOL RAPID! Bălan bate în stânga lui Ureche şi egalează!


Minutul 51: Rapid ratează un penalty, dar lovitura se va repeta! Ureche îl faultează în careu pe Ioniţă, apoi apără penalty-ul executat de Bălan, dar asistentul dictează repetarea execuţiei pentru că portarul Academicii Clinceni nu avea niciun picior pe linia porţii. Tot Bălan execută!


Minutul 46:Start în repriza a doua. Iosif mută cu Ilie şi Ioniţă, cae-i înlocuiesc pe Stahl şi Alami.


Minutul 45+1: Final de primă parte. Repriză groaznică a Rapidului, care nu a existat din punct de vedere ofensiv.


Minutul 31: GOL ACADEMICA CLINCENI! Moldovan îl faultează în careu pe Omoh, gazdele primesc penalty, iar portarul oaspeţilor se alege cu un cartonaş galben. Moldovan apără execuţia lui Moldovan, dar Ventura e cel mai atent, ajunge la minge şi o trimite în poartă!


Minutul 16: Omoh intră vijelios în careu pe lângă Săpunaru, dar Moldovan iese la timp şi îl blochează.


Minutul 13: Cascini încearcă o foarfecă spectaculoasă după cetrarea lui Paşov, dar trimite foate mult peste.


20:30: Start joc în Şoseaua Ştefan cel Mare!


Rapidiştii au „foame” mare de puncte, după ce în acest moment au căzut de pe locurile de play-off. Obiectivul oficial este evitarea retrogradării, dar cu siguranţă gândurile lor sunt aţintite doar către play-off.

Academica Clinceni este victima perfectă pe care se pot face puncte. Formaţia antrenată de Ionuţ Chirilă nu a câştigat niciun meci şi ocupă ultimul loc în Casa Liga 1. Doar 4 puncte au adunat ilfovenii.

Echipe probabile:

CLINCENI: 82. Ureche - 6. Paşov, 4. Bilali, 29. Patriche, 22. P. Pîrvulescu - 7. Moulin, 28. Cascini - 21. R. Ion, 8. Ciandarov, 20. De Amorim - 92. Omoh 

RAPID: 31. H. Moldovan - 77. Belu, 22. Săpunaru, 30. Dandea, 11. J. Morais - 4. Crepulja, 23. Albu - 7. Sefer, 10. R. Ilie, 29. Stahl - 9. Ad. Bălan   

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele