Ultima oră
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”

Răzvan Burleanu, reacţie fermă în scandalul de rasism din Liga Campionilor! “Nu va exista nicio înţelegere din partea mea”

Fotbal Internațional Publicat de Andrei Ionascu pe 9 dec 2020
mail-share icon Email

Arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism în urma unei afirmaţii făcute în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir, din grupele Ligii Campionilor. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că va lua măsuri dure împotriva lui Colţescu dacă raportul UEFA va confirma gestul de rasism.

Scandalul a pornit de la modul în care Sebastian Colţescu s-a referit la antrenorul secund de la Başakşehir, camerunezul Pierre Webo. Arbitrul de rezervă l-a chemat pe centralul Ovidiu Haţegan şi i-a cerut să-l avertizeze pe “ăla negru”, faptul care i-a înfuriat pe turci.

Meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, întrerupt în minutul 13 din cauza unui incident rasist, va fi reluat azi, de la ora 19:55. Brigada de arbitri din România a fost schimbată cu una din Olanda.

Cuvintele pe care le-am auzit toţi nu au ce să caute în fotbal, cu atât mai mult cu cât arbitrii setează standardul pentru respectarea regulilor şi a echilibrului pe teren.

Noi, ca Federaţie, nu numai că respectăm valorile UEFA în ceea ce priveşte incluziunea socială, antirasismul şi stoparea instigării la ură, dar le şi promovăm. Avem un amplu program educaţional în acest sens.

Aşadar, dacă se va dovedi ca a fost vorba de rasism, nu va exista nicio înţelegere din partea mea. Trebuie să aşteptăm însă toate detaliile concrete ale acestui incident pentru a trage concluzii.

Intenţia nu pare să fi fost nicidecum una de a jigni, cred că e evident. Raportul UEFA ne va clarifica desfăşurarea incidentului şi măsura vinovăţiei pentru cei implicaţi”, a spus Răzvan Burleanu pentru ProSport.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri