Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Reacţia lui Djokovic, după ce a fost învins categoric de un lucky-looser, la turneul de la Viena. ”A fost mai bun în fiecare segment al jocului”

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 31 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19570689/1/djokovic.jpg

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a declarat că şi-a îndeplinit obiectivul al Viena, în ciuda faptului că a suferit cea mai umilitoare înfrângere din carieră, informează lequipe.fr.

Djokovici a fost eliminat, vineri, de italianul Lorenzo Sonego, numărul 42 mondial, prezent pe tabloul principal ca lucky loser, în sferturile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Viena, cu premii totale de 1,4 milioane de euro. Sonego s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră şi opt minute.

"Este adevărat că asigurarea locului 1 mondial (n.r. - la final de an), în urmă cu două zile (n.r. - după victoria lui împotriva lui Borna Ciorici, în turul al doilea), a avut un efect asupra mea astăzi. Am realizat ceea ce aveam nevoie venind aici, să-mi asigur acest loc. Şi merg mai departe cu rezultatul astăzi, fără probleme. Mă simt bine şi aştept cu nerăbdare să termin anul în forţă la Londra (la Turneul Campionilor, 15-22 noiembrie). El pur şi simplu m-a suflat de pe teren, asta-i tot. A fost mai bun în fiecare segment al jocului. A fost un meci destul de prost din partea mea, dar uimitor din partea lui. Cu siguranţă a meritat acest rezultat", a declarat sârbul, care a pierdut prima dată în carieră în faţa unui jucător lucky loser.

Doar cu Marat Safin, în 2005, în turul I al Australian Open, a mai câştigat Djokovici doar trei ghemuri într-o partidă (scor 6-0, 6-1, 6-2).

În urma calificării în sferturi, Novak Djokovici şi-a asigurat într-o mare proporţie ocuparea primei poziţii mondiale la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră. Numai spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-ar mai putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţia să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia (8-14 noiembrie), o solicitare foarte puţin probabilă, şi să câştige toate meciurile rămase de jucat.

Novak Djokovici a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Doar americanul Pete Sampras a mai fost numărul 1 mondial la final de an de şase ori.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele