Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Reacţie din tabăra României, după arbitrajul catastrofal cu Muntenegru. Interviul Biancăi Bazaliu

Handbal Publicat pe 15 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20921115/1/neagu.jpg

Bianca Bazaliu a fost printre primele tricolore care au ieşit în faţă, la interviuri, după ce România a pierdut cu Muntenegru, scor 34-35, şi a ratat orice şansă la calificarea în semifinalele Campionatului European de Handbal Feminin.

Handbalista a recunoscut că rezultatul nu e cel care trebuia să se înregistreze la finalul duelului, făcând trimitere indirect la faptul că arbitrele din Austria au tras cu Muntenegru şi au dezavanataj România în momentele importante, prin dictarea unor decizii strigătoare la cer.

Bianca Bazaliu a analizat partida doar din perspectivă handbalistică.

Nu ştiu, în acest moment sunt atât de nervoasă şi dezamăgită pentru că nu este rezultatul cinstit. Vreau să felicit echipa, noi am luptat până la final şi trebuie să ridicăm capul pentru că mai avem un meci.

Sincer, nu cred că a fost o problemă fizică, eu cred că am stat bine. Nu vreau să vorbesc despre altceva, doar despre handbal”, a spus Bianca Bazaliu.

România a pierdut orice şansă de calificare în semifinalele Europeanului

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Muntenegrului, scor 35-34 (18-18), în al doilea meci din grupa principală II şi ratează orice şansă la semifinale. Cristina Neagu a marcat 9 goluri, pentru un total de 296 la Europene.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 9 goluri, Buceschi 5, Dindiligan 4, pentru România, respectiv Grbic 8 şi Radicevic 8, pentru Muntenegru.

În urma rezultatului, România, în pofida unui meci foarte bun, rămâne cu 2 puncte, iar Muntenegru, cu 6, obţine calificarea în semifinale.

În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27, iar în ultima dispută se vor confrunta, miercuri, cu Germania (ora 16.30).

Marţi seară se mai joacă în grupa II partida Franţa - Germania, iar în cazul unei victorii, campioana olimpică Franţa (6 puncte) merge în semifinalele Campionatului European.

Miercuri, în ultima zi a partidelor din grupele principale, se vor mai juca Olanda - Muntenegru şi Franţa - Spania.

România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.

În semifinale se califică primele două clasate în grupele principale, care vor juca încrucişat, în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După cinci partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 296 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE. La ediţia din 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Handbal

Ultimele articole Toate articolele