Ultima oră
Răzvan Bureleanu a anunţat un nou parteneriat. „Investiţia în copii, garanţia unui viitor mai bun al societăţii noastre şi al fotbalului românesc” Răzvan Bureleanu a anunţat un nou parteneriat. „Investiţia în copii, garanţia unui viitor mai bun al societăţii noastre şi al fotbalului românesc”
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constantin Budescu, OUT de la Farul
S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională” S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională”
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar

Regulamentul e clar! De ce intervenţia VAR pentru golul marcat de Păun a fost una corectă

CFR Cluj Publicat pe 28 feb 2020
mail-share icon Email

Sevilla - CFR Cluj 0-0 | Ardelenii au ratat calificarera în optimile Europa League, la capătul unui meci marcat de momentele tensionate din final, când brigada din Letonia a anulat golul marcat de Adrian Păun.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/19283406/2/traore-hent.jpg

Faza a fost analizată cu ajutorul VAR, iar golul a fost anulat pentru un henţ al lui Lacina Traore. Dan Petrescu a contestat vehement decizia arbitrului şi a continuat să o facă şi după meci, aducând argumente din regulament.

„Incredibil, mai ales că am dat un gol valid. Nu e nici henţ, nu e nimic. Am regulamentul aici, aş vrea să încep cu asta, ar fi bine. Nu se consideră că s-a comis o abatere atunci când mingea atinge braţul unui jucător direct din capul, corpul sau piciorul unui alt jucător aflat în apropiere sa. Deci regulamentul e clar”, a tunat Petrescu după meci.

Ce spune regulamentul

Totuşi, Dan Petrescu a fost în eroare în acest caz, iar conform noului regulament decizia de anulare a reuşitei a fost una corectă. Conform articolului 12 din Legile Jocului, orice henţ care duce la marcarea unui gol este sancţionat cu lovitură liberă, chiar dacă jucătorul în cauză atinge mingea accidental.

Legea 12: „Următoarele situaţii de henţ, chiar şi accidental, vor fi penalizate cu lovitură liberă: un jucător câştigă controlul/posesia mingii după ce aceasta îi atinge mâna şi apoi marchează sau creează o oportunitate de gol”.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele