Ultima oră
VIDEO | Inter, doar egal cu Verona. Trupa lui Conte ratează şansa de a urca pe locul 3 în Serie A. Finalul de sezon se anunţă extrem de strâns la podium VIDEO | Inter, doar egal cu Verona. Trupa lui Conte ratează şansa de a urca pe locul 3 în Serie A. Finalul de sezon se anunţă extrem de strâns la podium
VIDEO | Athletic Bilbao - FC Sevilla 1-2. Oaspeţii întorc partida şi o egalează pe Atletico Madrid în La Liga VIDEO | Athletic Bilbao - FC Sevilla 1-2. Oaspeţii întorc partida şi o egalează pe Atletico Madrid în La Liga
Victorie cu emoţii pentru liderul din Portugalia. Tondela - Porto 1-3 Victorie cu emoţii pentru liderul din Portugalia. Tondela - Porto 1-3
Rednic, după încă un eşec usturător pe banca Iaşiului. ”Am preferat să sacrific Cupa. Mai importantă pentru noi e menţinerea în Liga I” Rednic, după încă un eşec usturător pe banca Iaşiului. ”Am preferat să sacrific Cupa. Mai importantă pentru noi e menţinerea în Liga I”
Leo Grozavu, moderat în declaraţii după victoria contra celor de la Iaşi. Ce a spus despre scandalul cu Fulop Leo Grozavu, moderat în declaraţii după victoria contra celor de la Iaşi. Ce a spus despre scandalul cu Fulop
Istvan Fulop vrea Cupa României la Sfântu-Gheorghe. ”Aşteptăm cu nerăbdare finala!” Istvan Fulop vrea Cupa României la Sfântu-Gheorghe. ”Aşteptăm cu nerăbdare finala!”

Regulamentul e clar! De ce intervenţia VAR pentru golul marcat de Păun a fost una corectă

CFR Cluj Publicat pe 28 feb 2020
mail-share icon Email

Sevilla - CFR Cluj 0-0 | Ardelenii au ratat calificarera în optimile Europa League, la capătul unui meci marcat de momentele tensionate din final, când brigada din Letonia a anulat golul marcat de Adrian Păun.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/19283406/2/traore-hent.jpg

Faza a fost analizată cu ajutorul VAR, iar golul a fost anulat pentru un henţ al lui Lacina Traore. Dan Petrescu a contestat vehement decizia arbitrului şi a continuat să o facă şi după meci, aducând argumente din regulament.

„Incredibil, mai ales că am dat un gol valid. Nu e nici henţ, nu e nimic. Am regulamentul aici, aş vrea să încep cu asta, ar fi bine. Nu se consideră că s-a comis o abatere atunci când mingea atinge braţul unui jucător direct din capul, corpul sau piciorul unui alt jucător aflat în apropiere sa. Deci regulamentul e clar”, a tunat Petrescu după meci.

Ce spune regulamentul

Totuşi, Dan Petrescu a fost în eroare în acest caz, iar conform noului regulament decizia de anulare a reuşitei a fost una corectă. Conform articolului 12 din Legile Jocului, orice henţ care duce la marcarea unui gol este sancţionat cu lovitură liberă, chiar dacă jucătorul în cauză atinge mingea accidental.

Legea 12: „Următoarele situaţii de henţ, chiar şi accidental, vor fi penalizate cu lovitură liberă: un jucător câştigă controlul/posesia mingii după ce aceasta îi atinge mâna şi apoi marchează sau creează o oportunitate de gol”.

mail-share icon Email
viewscnt

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele