Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

Reguli clare pentru incidentele produse de fani în Ligue 1. ”Orice obiect care loveşte un jucător sau arbitru va duce la oprirea definitivă a unui meci”

Ligue 1 Publicat de Daian Cutu pe 16 dec 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/20509711/1/ligue-1.jpg

După o ultimă întâlnire între conducătorii fotbalului francez şi autorităţile publice, care a avut loc joi, s-a decis ca, de acum înainte, orice partidă în care un arbitru sau jucător este lovit cu un obiect aruncat din tribune să fie oprită imediat, informează AFP.

Un meci, în Ligue 1 ca şi în Ligue 2, va fi "sistematic şi definitiv întrerupt" atunci când un jucător sau un arbitru este accidentat de un obiect lansat din tribune, a anunţat guvernul la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii fotbalui francez.

În cazul unui incident pe stadion, o celulă de criză, fără preşedinţii cluburilor în cauză, va trebui să decidă în maximum 30 de minute asupra sorţii întâlnirii, precizează un comunicat de presă, semnat de miniştrii Gerald Darmanin (Interne) , Roxana Maracineanu (Sport) şi Eric Dupond-Moretti (Justiţie).

În plus, vânzarea şi deţinerea de sticle de plastic vor fi interzise pe stadioanele de fotbal "cel mai târziu de la 1 iulie 2022". În ceea ce priveşte măsura interzicerii accesului pe stadion pentru suporterii care provoacă incidente, participanţii la şedinţa interministerială au apreciat că sistemul actual este "suficient", dar poate fi "mai bine aplicat".

"Pe termen mediu, se va analiza crearea unei amenzi delictuoase fixe, adică a unei sancţiuni penale care se pronunţă, în afara unui proces, de către un poliţist, un jandarm sau un funcţionar public împuternicit să reprime introducerea, deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice de orice fel intr-o arena sportiva", se mai precizeaza în comunicat.

În plus, toate cluburile profesioniste trebuie să aibă "dispozitive de siguranţă antiproiectile", de exemplu plase de siguranţă, din sezonul 2022-2023, care pot fi instalate pentru anumite meciuri la recomandarea prefecţilor.

La 21 noiembrie, partida de la Lyon, dintre echipa locală şi Olympique Marseille, a fost suspendată după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

Aceste meci este al doilea întrerupt definitiv în Ligue 1 în acest sezon şi tot al doilea în care sunt implicaţi Olympique Marseille şi Dimitri Payet.

La 22 august, partida de la Nisa, disputată pe Stadionul Allianz Riviera, între echipa locală şi Olympique Marseille a fost întreruptă în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele