Ultima oră
Retragere surprinzătoare din Liga 3! ”Vom rămâne în continuare cu grupele de juniori” Retragere surprinzătoare din Liga 3! ”Vom rămâne în continuare cu grupele de juniori”
„Duo-ul” surpriză propus lui Dan Şucu pentru a salva Rapidul: „Aş face urgent aceste oferte” „Duo-ul” surpriză propus lui Dan Şucu pentru a salva Rapidul: „Aş face urgent aceste oferte”
Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa
VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ilfovenii joacă cu un om în minus din minutul 23 VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova 0-0, în direct la Prima Sport 1! Ilfovenii joacă cu un om în minus din minutul 23
Cea mai tare ligă e Prima Liga! O nouă emisiune debutează AZI la Prima Sport
Cea mai tare ligă e Prima Liga! O nouă emisiune debutează AZI la Prima Sport
Dorin Rotariu semnează! ”Îi place foarte mult atmosfera, clubul” Dorin Rotariu semnează! ”Îi place foarte mult atmosfera, clubul”

”Revolta” cluburilor din Liga 1. Conducătorii vor bani mai mulţi de la stat: ”S-au învăţat să stea cu mâna întinsă şi să aştepte să primească ceva”

Superliga Publicat pe 22 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19311460/1/cfr-cluj-fcsb.jpg

Cluburile din Liga 1 nu sunt mulţumite de sprijinul pe care îl oferă statul în această situaţie de criză, din punct de vedere financiar. Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, a declarat că oficialii nu acceptă doar 75% din salariul mediu brut, considerând că sumele sunt prea mici în contextul în care oferă salarii de mii de euro.  

Eu zic că am primit toată deschiderea din partea executivului, pentru că au acceptat propunerile. Se vor introduce nişte plafoane, de acum s-a introdus o plafonare a şomajului tehnic de 75%…în mână ar fi cam 3.000 de lei.

Aceste decizii ajută liga a trei, în liga a doua 80% se pot rezolve, sunt unele vârfuri care vor avea nevoie de discuţii separate. Am vorbit cu domnul Argăseală şi am rugat pe toată lumea să acţionăm în acelaşi fel, nu să facă fiecare ce doreşte după bunul plac.

Toată perioada ar trebui considerată ca una de concedii pentru cluburi. Unii pun sub semnul întrebării dacă trebuie să se termine campionatul, ceea ce este posibil dacă această stare se prelungeşte. Eu cred că pauza de vară va fi foarte comprimată”.

Ordonanţa nu este interpretabilă, dacă unii conducători de cluburi visează să ia 75% din 15.000 de euro, este strict problema lor. S-au învăţat să stea cu mâna întinsă şi să aştepte să primească ceva. Asta este realitatea, trebuie să recunoaştem, dacă supravieţuieşti de la o lună la alta, nu putem vorbi de o structură managerială bun.

Paşii făcuţi de Guvern sunt pentru ca angajatorii să ajungă la aceşti bani, pentru a plăti drepturile la financiare pentru următoarea lună, dar normal mi se părea să aibă resurse pentru a le plăti deja”.

Liga 1 este întreruptă din cauza coronavirusului. Până în momentul de faţă, s-au jucat două partide din play-off, iar CFR Cluj este pe primul loc. Următoarele două poziţii sunt ocupate de FCSB şi U. Craiova.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele