Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Revolta jucătorilor mici, după decizia organizatorilor US Open: "Mi-aţi pierdut respectul. Suntem doar nişte numere"

Tenis Publicat pe 17 iun 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/19394249/7/db.jpg


Federaţia Americană de Tenis (USTA) nu a anunţat oficial încă modul în care se va desfăşura ediţia din acest an a US Open. Însă, în presa internaţionaă, au apărut informaţii cu privire la formatul turneului de grand slam şi la măsurile sanitare care vor fi puse în practică la Flushing Meadows.
 
Intenţia organziatorilor de a renunţa la calificările pe tablourile de simplu şi la proba de dublu-mixt, dar şi reducerea tablourilor de dublu de la 64 la 32 de perechi a produs un val de nemulţumire în rândul sportivilor, informează le.
 
"Mi-am pierdut tot respectul pentru ei după modul în care i-au tratat pe toţi jucătorii. Doar un mare F U (n.r. - f... y...) pentru toţi jucătorii de la USTA, în opinia mea. Bănuiesc că la urma urmei este vorba despre bani şi nu despre sportul propriu-zis", a scris pe Twitter australianca Arina Rodionova, locul 152 WTA la simplu şi 69 la dublu.
 
"Frumos că am avut 400 de jucători. Mai puţin de o treime va juca. Asta arată că până la urmă suntem doar numere", a precizat germanul Dustin Brown, locul 239 ATP.
 
"Pentru mine, un Grand Slam nu este un Grand Slam fără calificări, dublu şi dublu mixt", a spus canadiana Gabriela Dabrowski, numărul 7 mondial la dublu.
 
"Anulează calificările pentru că vor să <reducă numărul de persoane>, în timp ce le permit jucătorilor de pe tablourile principale să aducă mai mult de o persoană cu ei... Ceva nu este foarte clar în opinia mea", a spus şi britanica Tara Moore, locul 447 WTA.
 
O postare laudativă la adresa organizatorilor a americanului John Isner - "Foarte bine USTA pentru că ai gândit atât de departe în realizarea acestui lucru. O mare realizare. Jucătorii şi fanii sunt încântaţi de această desfăşurare. E timpul revenirii pe terenuri!" - nu i-a picat bine compatriotului său Mitchell Krueger, locul 195 ATP: "Pot găsi peste 140 de jucători care, cu siguranţă, nu sunt încântaţi de această desfăşurare".
 
Organizatorii US Open au adoptat măsuri sanitare mai relaxate decât s-a sugerat iniţial, potrivit lefigaro.fr.
 
Una dintre preocupările jucătorilor a fost cazarea într-un singur hotel pentru toţi participanţii. Federaţia Americană de Tenis (USTA) şi-a revizuit intenţia, oferind sportivilor posibilitatea de a închiria un apartament în Manhattan sau de a rezerva o cameră suplimentară (plătită de sportiv) pentru persoanele însoţitoare. Sosirea la New York se poate face folosind mijloacele proprii şi nu cu chartere, aşa cum era planificat iniţial. Jucătorii vor fi testaţi pentru Sars-CoV-2 înainte de a pleca la New York şi de două ori pe săptămână în timpul turneului şi li se va măsura zilnic temperatura. Orice caz pozitiv va fi pus în carantină înainte de a fi tratat medical.
 
În complexul de la Flushing Meadows, la care vor ajunge cu autobuze de 55 de locuri pe jumătate ocupate şi dezinfectate înainte şi după fiecare călătorie, toţi participanţii vor respecta regulile de distanţare cu un marcaj pe sol şi vor purta obligatoriu mască. Această regulă se va aplica tuturor angajaţilor complexului, precum şi tuturor vizitatorilor.
 
Accesul la sălile de antrenament şi fitness va fi controlat şi trebuie rezervat. USTA se gândeşte să transforme câteva spaţii în aer liber în complexe de antrenament. Duşurile vor fi permise la arene, dar sub rezerva aceloraşi reguli de distanţare ca alte activităţi. Cele mai mari vestiare vor fi rezervate jucătorilor favoriţi.
 
Implementarea acestor măsuri stricte va avea consecinţe directe asupra formatului turneului. Organizatorii au anunţat că nu vor fi calificări pe tablourile de simplu, compuse din câte 128 de jucători. Cele de dublu vor fi formate din câte 32 de perechi, alese pe baza clasamentelor.
 
Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a confirmat, marţi, faptul că US Open se va desfăşura la datele stabilie, 31 august - 13 septembrie.
 
"US Open va avea loc în Queens, NY, fără spectatori, în perioada 31 august - 13 septembrie. USTA va lua măsuri de precauţie extraordinare pentru a proteja jucătorii şi staff-ul, inclusiv teste, curăţare suplimentară, spaţiu suplimentar pentru vestiare şi caza şi transport dedicate", a scris el, pe Twitter.
 
Mai mulţi jucători, printre care Novak Djokovici, Rafael Nadal, Nick Kyrgios şi Simona Halep, şi-au exprimat îndoielile cu privire la participarea la competiţia din acest an. Liderul ATP, Novak Djokovici a spus că protocoalele propuse sunt "extreme", părere împărtăşită şi de Simona Halep, care intenţionează să nu participe.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele