Ultima oră
A doua medalie pentru Sabrina Maneca Voinea la europenele de gimnastică: argint în proba de sol! A doua medalie pentru Sabrina Maneca Voinea la europenele de gimnastică: argint în proba de sol!
Max Verstappen a câştigat şi cursa sprint de la Miami Max Verstappen a câştigat şi cursa sprint de la Miami
Partea la care Dinamo a excelat în acest sezon. Conducerea a făcut un adevărat miracol | EXCLUSIV Partea la care Dinamo a excelat în acest sezon. Conducerea a făcut un adevărat miracol | EXCLUSIV
Dinamo are un buget uluitor | EXCLUSIV Dinamo are un buget uluitor | EXCLUSIV
VIDEO | ”U” Cluj - Dinamo 1-1, în direct la Prima Sport 1! Bani restabileşte egalitatea VIDEO | ”U” Cluj - Dinamo 1-1, în direct la Prima Sport 1! Bani restabileşte egalitatea
Sabrina Voinea, medalie europeană de argint, în finala la bârnă Sabrina Voinea, medalie europeană de argint, în finala la bârnă

Rezultat istoric pentru România la gimnastică ritmică- junioare. Medalie de aur în probă individuală la CE din Israel

Gimnastica Publicat pe 16 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38218/20743183/1/gimnastica-ritmica.jpg

Gimnastica ritmică din România a avut parte, joi seară, de un rezultat în premieră într-o probă individuală la nivel de junioare, la Campionatul European din Tel Avia. Amalia Lică a obţinut medalia de aur la măciuci, reuşită care se alătură argintului pe echipe şi unui bronz la minge, obţinut de Christiana Drăgan.

Amalia Lică a obţinut un punctaj total de 30.100, fiind urmată pe podium de Liliana Lewinska (Polonia, 29.100) şi Kamila Gafarova (Azerbaidjan, 28.550).

”Este o mare realizare pentru gimnastica ritmică din România, primul aur la obiectul măciuci. Tot timpul spun că dacă se munceşte, rezultatele vin, iar ce fac fetele noastre la Europene este extraordinar. O mare bucurie pentru România”, a declarat pentru News.ro, Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică în gimnastica ritmică românească, la JO de la Los Angeles (1984, argint la individual-compus).

Revenind la Europenele din Israel, într-o altă finală a junioarelor, la minge, Christina Drăgan a cucerit medalia de bronz (30.700 puncte), după Michelle Munits (Israel, 32.150 puncte) şi Elvira Krasnovaeva (Bulgaria, 31.500).

Cele două performanţe individuale ale sportivelor tricolore vin după ce, miercuri, echipa Eomâniei a câştigat medalia de argint în concursul pe echipe.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Gimnastica

Ultimele articole Toate articolele